DOLAR 32,3402 0.27%
EURO 35,1387 -0.02%
ALTIN 2.308,661,38
BITCOIN 22867632,58%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dokunmak ve Güvenmek

Dokunmak ve Güvenmek

ABONE OL
21:37 | 02 Nisan 2019 21:37
Dokunmak ve Güvenmek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şimdi bir çoğunuz Savcı Sayan nasıl kazandı diye merak ediyor olabilirsiniz yada sebepleri hakkında farklı görüşleriniz vardır. Elbetteki bu zaferde bir çok kişi ve nedenini etkisi vardır. Ama ben en önemlisi olanın üstünde birazcık da olsa durmak istiyorum. Dokunmak……

Evet dokunmak bence en önemli etken buydu. Karşındakine ben seni tanıyorum, sıkıntılarını, acılarını, eksik yanını, isteklerini biliyorum, seni anlıyor ve önemsiyorum hissini verebilmek, ister Türkçe ister Kürtçe bunu karşısındakine anlatmak ve o güveni vere bilmek. Kilit nokta buydu. Dokunan kişinin tüm bunları yapa bilmesinin tek bir yolu var oda karşı taraftan güven dolu bir çift gözün bakışı. Savcı Sayan’ın bunu yapa bilmesindeki en büyük sebep Ağrı halkının ona telkin ettiği güven duygusuydu. Şayet seçmen Savcı Sayan’a bu güveni his ettirmeseydi Savcı Sayan ne bu enerjiyi nede bu söylemleri ortaya koyamazdı. Hal böyle olunca Ağrı halkı ve Savcı Sayan birbirlerini çok iyi anladılar ve ortaya bu sonuç çıktı. Bu seçim sonucunu sadece kişiler ve projelere bağlamak en büyük hata olur çünkü farklı zamanlarda aynı projeler ve kişilerle farklı sonuçların alındığını hepimiz biliyoruz.

Bazılarının ellerine yüzlerine bulaştırdıkları gibi yapmacık Kürtçelerle bu halka dokunamazsın, sözlerinle değil gözlerinle o halka inandığını hissettireceksin, söylem hangi dilde olursa olsun güven telkin edeceksin. Halk senin siyasetten öncede, siyaset zamanında da ve siyaset sonrasında onun yanında olduğunun bilecek. Savcı Sayan bunu yaptı Ağrı halkına dokundu ve Ağrı haklıda ona dokundu.

Bu durum şu açıdan çok önemli, bundan sonra siyaset düşünenler bu seçimden ve sonucundan ders çıkararak önümüzdeki seçimlere hazırlana bilirler. Kumpas, ihanet ve ihtirası değil halkı ve onlara dokunmayı şiyar edinirlerse başarı kaçınılmaz olur.

En önemlisi bu durumun sürdürülebilir olması şayet Ağrı halkı ve Savcı Sayan bu güven ortamını 5 yıl devam ettirirseler vaat edilenden çok daha fazlası gerçekleşe bilir.

Velhasıl Seçim sonuçları ve Savcı Sayan ülkemize,ilimize ve milletimize hayırlı olsun. Başarılar…

Dostça kalın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.