DOLAR 32,4764 -0.21%
EURO 34,9555 0.32%
ALTIN 2.437,300,60
BITCOIN 20967470,03%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Doğubayazıt’ta 12 Erkek Adayı Geride Bıraktı

Doğubayazıt’ta 12 Erkek Adayı Geride Bıraktı

ABONE OL
20:15 | 06 Nisan 2019 20:15
Doğubayazıt’ta 12 Erkek Adayı Geride Bıraktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 12 erkek adaya karşı yarışan Mesmegül Özdemir, Hasankeyf Mahallesi’nin muhtarı seçildi.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi Hasankeyf Mahallesi’nde yaşayan 40 yaşındaki Mesmegül Özdemir, 31 Mart’ta yapılan seçimlerde 379 oy alarak mahallenin yeni muhtarı seçildi.

12 erkek adaya karşı yarışan Özdemir, ilçe merkezinde aday olan ve seçilen tek kadın muhtar. Evli ve iki çocuk annesi Mesmegül Özdemir, lise mezunu olduğunu ve ilçeye taşınmadan önce yaşadığı Karabulak köyünde çobanlık yaptığını anlattı. Üç yıl boyunca dikiş-nakış hocalığı yapan Özdemir, “Eşim yıllardır cezaevinde. Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalıyor. Şimdiye kadar çocuklarımı ve eşimi mağdur etmedim. Kadın olarak kendimle gurur duyuyorum” dedi.

240 OY FARK VAR

Çocukluğundan beri hep muhtarlara özendiğini, muhtar olmayı hayal ettiğini dile getiren Özdemir, şöyle konuştu: “12 muhtar adayıyla yarıştım bütün muhtar rakiplerim erkekti. Onlarla yarıştım, çok güzel bir seçim geçti. Çaldığımız her kapıdan da olumlu tepkiler aldık. Onur ve gurur verici cevaplar aldım. Mahallenin eksikliklerini ve sıkıntılarını anlattım ve çözüm bulmak için çabalayacağımın sözünü verdim.

Özellikle kadınların bana sorusu bu oluyordu. ‘Ailen nasıl izin verdi? Nasıl bu yola başvurdun? Nasıl cesaret ettin?’ Bir parça da olsa onlara cesaret kaynağı oldum.”Mesmegül Özdemir, Doğubayazıt merkezde kendisinden başka kadın muhtar adayı olmadığına işaret ederken de “Bu başarı Bazidli kadınlar için bir ilk oldu. Tüm rakiplerimin kadın olmasını isterdim. Çok mutluyum. Ben tam 379 oy aldım. Erkek rakibimle aramızda 240 oy farkı vardı” dedi. Özdemir gibi Batman’da da Fatma Türan, erkek adaylara karşı yarışı kazanmıştı. Sağlık Mahallesi’nde yedi erkek adaya karşı yarışan Fatma Türkan, Batman’ın tek kadın muhtarı olmayı başardı. Kaynak: 12 erkek adaya karşı kazandı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.