DOLAR 32,5996 0.35%
EURO 34,8177 0.17%
ALTIN 2.511,681,11
BITCOIN 20928571,73%
Ağrı
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Doğalgaz Ağrı’da daha az ödenecek!

Doğalgaz Ağrı’da daha az ödenecek!

ABONE OL
11:14 | 30 Aralık 2021 11:14
Doğalgaz Ağrı’da daha az ödenecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğalgazda kademeli tarife sistemini hayata geçirmek için Ak Parti adımı atmaya devam ediyor. Doğalgazda kademeli tarife sistemi, elektrikte yapılan uygulamadan farklı olacak. Kış ikliminin daha soğuk olduğu bölgelerde doğalgaz faturaları daha düşük fiyatlandırılacak.

Kış mevsimine geçiş yapılmasıyla tüm ülkenin merak konusu olan doğalgaz fiyatlarına ilişkin de Meclis’te adımlar atılmaya devam ediliyor. Elektrik faturalarındaki düzenleme sonrası Ak Parti hükümeti, doğalgaz faturalarını da rahatlatacak bir teklifi gündemine aldı. Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurulan kademeli doğalgaz faturasının da ayrıntıları netleşmeye başladı. AK Parti’nin yılbaşından sonra Meclis gündemine getireceği doğalgazda kademeli tarife sistemi, elektrikte yapılan uygulamadan farklı olacak.

Verilen bilgilere göre doğalgazda faturalandırma, bölgeye ve iklim şartlarına göre yapılacak. Bu konuda Enerji Bakanlığı ile doğalgaz dağıtım şirketlerinin yapacağı teknik çalışma sonucunda, bölge bölge nasıl bir kademelendirme yapılacağı belirlenecek.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, düzenlemenin 4 Ocak’ta açılacak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulacağını belirtti. Sistemin hayata geçmesiyle doğal gaz faturaları farklı tarifeler üzerinden fiyatlandırılacak. “Az tüketenin uygun fiyatla ücretlendirilmesi öngörülüyor” Petrol ve Doğalgaz Platformu Derneği (PETFORM) Genel Sekreteri Murat Kalay, “Doğal gazı tüketim miktarlarına göre daha az tüketenden, belli bir miktarı aşmayandan daha uygun fiyatla, ama belli bir tüketim miktarını aşan, makulün üstüne çıkan abonelerden de daha yüksek seviyelerde ücretlendirilmesini ön gören bir mekanizma.”

Tarife bu değerlendirilmeye göre uygulanırsa Ağrı, Erzurum, Kars, Iğdır, Van veya Sivas gibi soğuk iller Antalya, İzmir ve Adana gibi kış şartlarının daha hafif geçtiği illerden daha düşük kademeli tarifeye tabi tutulacak.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.