DOLAR 32,5136 -0.09%
EURO 34,9475 0.31%
ALTIN 2.432,310,39
BITCOIN 2078609-3,70%
Ağrı
16°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Diyarbakır’daki terör saldırısında 1 sivil ve 8 polis yaralandı!

Diyarbakır’daki terör saldırısında 1 sivil ve 8 polis yaralandı!

ABONE OL
12:06 | 16 Aralık 2022 12:06
Diyarbakır’daki terör saldırısında 1 sivil ve 8 polis yaralandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’da çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında düzenlenen terör saldırısında 1 sivil ve 8 polis memuru yaralandı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

 Diyarbakır Mardin kara yolu üzerinde Yeşil Vadi Mahallesi Canlı Hayvan Borsası mevkisinde yolun sağ tarafına park etmiş halde bekleyen bombalı araç, polis çevik kuvvet aracının geçtiği sırada patlatıldı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan 1 sivil ve 8 polis memuru 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 7’si tedavilerinin ardından taburcu edildi, diğer 2 yaralının tedavisi ise hala devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, “Diyarbakır Emniyet Müdürlüğümüz el birliğiyle bombayı yerleştireni ve arabayı buraya bırakanı yakaladılar. Sorgulanan kişi aracı buraya getirdiğini ve bombayı bıraktığını kabul etti. 2004 yılında kardeşi terör örgütündeyken güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirilen birisi. 5 kişi şu anda gözaltında, hem araçta beraber olduğu hem de diğer yardım/yataklık eden kişiler.

Operasyonumuz genişleyerek devam edecektir. Terör örgütünün bu tip eylemlerini bekliyoruz, birçoğunu da önlüyoruz zaten. Terör örgütüne fırsat verilmeyecektir. Cumhurbaşkanımıza da bilgi arz ettik, geçmiş olsun dileklerini iletti. Türkiye büyüdüğü gibi Doğu ve Güneydoğu da büyüyecek. Emniyet teşkilatımızı tebrik ediyorum ve kutluyorum. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Diyarbakır Valiliği, çevik kuvvet midibüsüne, bombalı araçla düzenlenen terör saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Servis midibüsünde bulunan 9 polis memurunun kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldığı belirtilen açıklamada, “Saat 05.10 sıralarında göreve giden Çevik Kuvvet minibüsüne geçişi esnasında yol kenarına park edilmiş araç patlatılmak suretiyle terör saldırısı yapılmıştır. Zırhlı polis minibüsü içerisinde bulunan 9 kişi kontrol amaçlı hastanelere sevk edilmiş olup, herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Konuyla ilgili 2 kişi gözaltına alınmıştır.” denildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.