DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20845400,79%
Ağrı
19°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyanet İşleri Uzmanı Dağlı: “Kurban Kurbiyettir”

Diyanet İşleri Uzmanı Dağlı: “Kurban Kurbiyettir”

ABONE OL
14:04 | 07 Haziran 2022 14:04
Diyanet İşleri Uzmanı Dağlı: “Kurban Kurbiyettir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İl Müftülüğü, “Türkiye Diyanet Vakfı 2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı” düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek. Bu kapsamda Ağrı’da düzenlenen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı konuşmacı olarak katıldı.

Nezahat Çeçen Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Celal Büyük, organizasyonun hayırlı olmasını diledi. Kurbanın toplumsal hayata katkısını vurgulayan Diyanet İşleri Uzmanı Dağlı ise “Kurban ibadeti toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutarak, bayram yapamayanları bayram sevincine ortak ederek sosyal adaletin gerçekleşmesine önemli derecede katkıda bulunmaktadır. Çünkü mesele sadece kurban eti paylaşmak değil dertleşmektir, paylaşırken karşındakine ‘seni unutmadım, sen benim için önemlisin, açsan tok olamam’ demektir.

Kurban kurbiyettir, gönülden bağlılık, gönüllerin, duaların birleşmesi, milletçe ve ümmetçe yakınlaşma ve paylaşmadır. Bu yüzden diyoruz ki ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş.” diye konuştu. Program Müftü Büyük’ün, Dağlı’ya ‘İshak Paşa Sarayı’ tablosu hediye etmesiyle sona erdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.