DOLAR 32,3462 0.29%
EURO 35,1386 -0.02%
ALTIN 2.307,261,32
BITCOIN 22861482,59%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Yeni TL mevduatıyla ilgili fetva

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Yeni TL mevduatıyla ilgili fetva

ABONE OL
10:30 | 22 Aralık 2021 10:30
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Yeni TL mevduatıyla ilgili fetva
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu’ndan vadeli mevduat hesaplarına para yatırmanın haram olup olmadığına dair soruya ‘caiz değildir’ cevabı gelmişti.

Vadeli mevduat hesabına ilişkin alınan son kararlar, Diyanet İşleri’nin bu konudaki görüşü konusunda merak yarattı. Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, geçmişte bir soru üzerine vadeli mevduat hesaplarına para yatırmanın dinen caiz olmadığını açıklamıştı.

”Para Yatırmak Caiz Değildir”

Başkanlığın ‘Soru Sor’ bölümünde vadeli mevduat hesaplarıyla ilgili soruya, “Faizli mevduat hesaplarına bilerek ve isteyerek para yatırmamalı” diyen Diyanet, “Bu tür mevduat hesaplarına tahakkuk ettirilen fazlalıklar faiz olup dinen haramdır. Söz konusu faiz oranlarının enflasyonun altında ya da üstünde olması, bu işlemi faiz olmaktan çıkarmaz. Bu itibarla bankaların vadeli mevduat hesaplarına para yatırmak caiz değildir” diye cevap veriliyor.

Diyanet, hesaptaki fazlalığın herhangi bir şekilde edilip kullanılması durumunun caiz olmadığını ifade ederken hesap sahibinin ihtiyacı olanlara vermesi gerektiğini belirtiyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.