DOLAR 32,5475 0.16%
EURO 35,0223 -0.04%
ALTIN 2.438,300,12
BITCOIN 21032610,45%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyadin’de Şehit Polis Tufan Kansuva İlkokulu’nun Açılışı Gerçekleştirildi

Diyadin’de Şehit Polis Tufan Kansuva İlkokulu’nun Açılışı Gerçekleştirildi

ABONE OL
19:55 | 28 Şubat 2022 19:55
Diyadin’de Şehit Polis Tufan Kansuva İlkokulu’nun Açılışı Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un katıldığı törenle Diyadin ilçesinde Şehit Polis Tufan Kansuva İlkokulu’nun açılışı gerçekleştirildi.

Diyadin Devlet Hastanesi’nin eski hizmet binasının yenilenmesi ile Diyadin’e kazandırılan 8 derslikli, nitelikli kütüphaneye sahip Şehit Polis Tufan Kansuva İlkokulu’nun açılışına Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un yanı sıra Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Diyadin Kaymakamı/Belediye Başkan V. Alper Balcı, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, İlçe Protokol Üyeleri, STK temsilcileri, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Açılış Töreni’nde konuşma yapan Vali Dr. Varol, “Bin yılı aşkın süredir bu topraklarda çok büyük mücadelelerle yaşamımızı sürdürmeye gayret ediyoruz. En kıymetli varlığı olan canını, gözünü kırpmadan ve tereddüt etmeden vatanı için veren kahramanlarımız, şehitlerimiz sayesinde verdiğimiz bin yıllık mücadelemizle vatan yaptığımız bu topraklarda barınacağımızı dostumuza ve düşmanlarımıza haykırdık, haykırmaya da devam ediyoruz. Bizlere bu gücü veren şehitlerimize ve onların bizlere emaneti olan kıymetli ailelerine inancımız ve töremizin de öğrettiği gibi hak ettikleri değeri verme gayreti içerisindeyiz. Şehitlerimizin isimlerini tüm platformlarda, tüm ortamlarda yaşatmak için büyük bir çaba ve hassasiyetle çalışıyoruz. Yaptığımız kamu yatırımlarında, okullarımızda ve kamu binalarımızda aziz şehitlerimizin isimlerini yaşatıyoruz. Biliyoruz ki, aziz şehidimizin isminin verildiği bu okula gelen ve her gün bu ismi gören kıymetli evlatlarımız, bu topraklarda verilen mücadeleleri bilerek ecdadından aldığı güç ile bu vatanı her alanda en ileriye götürme gayreti içerisinde olacaktır.” dedi.

2019 yılında Mardin’in Ömerli ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehadete yürüyen Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva’nın isminin yaşatıldığı okul, Ağrı’ya hayırlı olması temennisi ile Vali Varol, Protokol Üyeleri ve kıymetli çocuklarımız tarafından kesilen kurdele ile açıldı.

Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin Cumhuriyetimizi yeni kazanımlarla yarınlara taşıyacakları, birlik ve beraberliğimizi koruyarak dünyanın çağdaş, kalkınmış ve güçlü ülkelerinden biri olma yolundaki hedeflerimize emin adımlarla ilerleyecekleri okulda incelemelerde bulunan Vali Varol, şehidimiz Tufan Kansuva’nın hayat hikayesinin yer aldığı şehitlik köşesinde aziz kahramanımızın nezdinde tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle andığını belirtti.

Daha sonra çocuklarımızı sınıflarında ziyaret eden Vali Varol, yeni okulları hakkında bilgi aldığı evlatlarımıza çeşitli hediyeler vererek başarılar diledi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.