DOLAR 32,5916 0.34%
EURO 34,8561 0.34%
ALTIN 2.495,340,45
BITCOIN 21184354,84%
Ağrı
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanlığı Personel Alımı Yapacak!

Dışişleri Bakanlığı Personel Alımı Yapacak!

ABONE OL
15:07 | 10 Mart 2023 15:07
Dışişleri Bakanlığı Personel Alımı Yapacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığı, KPSS şartı olmadan yüksek maaş ile 41 yaşından küçük olan lise mezunu herkes için personel alım ilanı açılarak detaylar tek tek açıklandı.

T.C. Şikago Başkonsolosluğu kapsamında Türk uyruklu sözleşmeli sekreter alımı yapılacağı duyuruldu. Şikago Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek olan sınav kapsamında adayların pasaport vize ve seyahat işlemlerinin tamamen kendi sorumluluğunda olduğu belirtildi.

Başkonsoloslukta çalışacak iki sözleşmeli sekreter pozisyonu kapsamında adaylardan istenen nitelik şartları şu şekildedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak,

En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Millî Eğitim Bakanlığı’nca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,

Kamu haklarından yoksun bulunmamak,

Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

Erkekler için askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak,

Her türlü iklim koşulunda görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek (Sağlık Kurulu Raporu istihdam edilecek adaylardan istenir),

Çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek,

Bilgisayar kullanabilmek.

 

BAŞVURU BELGELERİ NELER?

Sekreterlik için başvuruda bulunacak olan adaylardan istenen bazı belgeler bulunuyor. Başvuru için istenen belgeler şu şekildedir:

Özgeçmiş, (Adayın adresi, telefon numarası ve e-posta bilgileri kesinlikle yer almalıdır)

Türk pasaportuna sahip adayların pasaport örneği ile işlem görmüş sayfaları (Kariyer kapısı üzerinden tek doküman olarak yükleyiniz),

Nüfus cüzdanı ya da kimlik kartının aslı veya onaylı sureti,

6 ay içerisinde çekilen 1 adet renkli vesikalık

Son mezun olunan okulda alınan diplomanın aslı veya onaylı sureti, Yurt dışında eğitim alan öğrencilerin denk bölümlerden mezun olup olmadığını kanıtlamak amacıyla diğer belgeleriniz bölümünde denklik gösterir belge alanına denklik belgelerini yüklemesi gerekiyor.

Erkek adayların askerlikle ilişkisinin olmadığını gösteren belge

Belirtilen belgelerin e-devlet sistemi üzerinden otomatik görünmemesi durumunda adaylar belgeleri sisteme kendisi yüklemelidir.

 

SEKRETERLİK SINAVI NASIL YAPILACAK?

Sınava giren adaylar pasaport veya kimlik kartlarının aslını ibraz etmesi gerekiyor. Adaylar için yapılacak ilk sınav Yazılı Yeterlilik Sınavı olarak belirlendi. Bu kapsamda 10 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 14.00’te Şikago Başkonsolosluğu’nda adayların hazır bir şekilde bulunması gerekiyor.

Sınava katılacak adaylar için konu dağılımı şu şekildedir:

 

Türkçeden İngilizceye çeviri (1 saat)

İngilizceden Türkçeye çeviri (1 saat)

Türkçe kompozisyon (1 saat)

Matematik (1 saat)

 

Yazılı sınavı tamamlayan adaylar 2. adım olarak sözlü ve uygulamalı yarışma sınavına tabi tutulacak. Yazılı yeterlilik sınavında başarı sağlayan adaylar 17 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 14’te başkonsoloslukta yapılacak sözlü ve uygulamalı yarışma sınavına katılacak. Sözlü sınavda adaylar Genel Kültür, Türkiye ve Dünya Coğrafyası, Osmanlı Tarihi, Türk İnkılap Tarihi gibi konulardan sorumlu olacak. Daha sonra adaylar uygulamalı sınava tabi tutulurken daktilo ya da bilgisayar sınavına katılacak.

Sekreterlik için başvuru yapacak olan adaylar 10 Mart 2023 Cuma günü TSİ 10.00 ile 27 Mart 2023 Pazartesi TSİ 23.59 arasında E-devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilmektedir. Başvurular Dışişleri Bakanlığı Kariyer Kapısı – Kamu İşe Alım sekmesinden ve Kariyer Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden yapılacak.

Sınava katılacak olan adaylar yukarıda belirtilen tarihler kapsamında tüm başvuru sürecinde belgelerin Aslı veya onaylı suretlerini 31 Mart 2023 i bitimine kadar T.C Şikago Başkonsolosluğu’na (455 N Cityfront Plaza Dr., NBC Tower, Suite # 2900, Şikago, IL 60611, Amerika Birleşik Devletleri) bırakması gerkiyor. Posta işlemleri sırasında yaşanan gecikme ve kayıplardan Başkonsolosluk sorumlu tutulamaz.

Aday işlemlerinin kabul görmesi için Kariyer Kapısı Platformu üzerinden yapılması gerekiyor. Bunun yanı sıra tüm başvuru belgeleri eksiksiz bir şekilde duyuruda belirtilen süreler içerisinde T.C. Şikago Başkonsolosluğu’na ulaştırılmalıdır.

Gerçeği aykırı bir belge beyanında bulunan kişiler içinde yasal işlem başlatılacak. Kişilerin istihdam edilmesi durumunda görevlerine son verilerek kendilerine ödenen ücretler yasal faizleri ile birlikte Tazmin edilecek. Adaylar başvurularının değerlendirilmesi kapsamındaki bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilir.

Konsoloslukta yapılacak olan sınava katılmak isteyen adaylar için yazılı sınav, T.C. Şikago Başkonsolosluğu, 455 N Cityfront Plaza Dr., NBC Tower, Suite # 2900, Şikago, IL 60611, Amerika Birleşik Devletleri adresinde gerçekleştirilecek.

 

SÖZLÜ SINAV NASIL YAPILACAK?

Yazılı sınavı tamamlayan adaylar 2 adım olan sözlü ve uygulamalı sınava ise T.C. Şikago Başkonsolosluğu, 455 N Cityfront Plaza Dr., NBC Tower, Suite # 2900, Şikago, IL 60611, Amerika Birleşik Devletleri adresinde katılacak.

Konu hakkında detaylı bilgi almak isteyen kişiler +1 (312) 263-0644, 312 846 4801 numaraları aracılığıyla akıllarına takılan soruların yanıtını öğrenebilir. Kurum ile iletişim kurmak için [email][email protected][/email] e-posta adresinden de yararlanabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.