DOLAR 32,5577 0.04%
EURO 34,9394 0.19%
ALTIN 2.439,780,70
BITCOIN 2059815-4,15%
Ağrı
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DİKKAT! Yürüme veya koşma esnasında virüse yakalanabilirsiniz!

DİKKAT! Yürüme veya koşma esnasında virüse yakalanabilirsiniz!

ABONE OL
14:59 | 10 Nisan 2020 14:59
DİKKAT! Yürüme veya koşma esnasında virüse yakalanabilirsiniz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm dünyayı esir eden koronavirüs, yayılmaya ve bu sürede can almaya devam ediyor…

Koronavirüsle mücadele kapsamında yetkililerin en çok mücadele verdiği konuların başında ise evde kal çağrıları yer aldı…

Ancak gittikçe güzelleşen havalar sonrası insanlar, yavaş yavaş kendini dışarı atma çabasında…

SOSYAL MESAFE DİKKAT EDİLMELİ

Karantinanın uygulandığı ülkelerin çoğunda koşu, yürüyüş, bisiklet gibi spor aktiviteleri, kısıtlamalardan muaf tutuldu.

Ancak Belçika’nın KU Leuven ile Hollanda merkezli TU Eindhoven üniversitelerinin ortak araştırmasında, spor yaparken hareket halindeki kişinin özellikle geride bıraktığı hava akımından kaçınmasının önemine dikkat çekiyor.

KOŞARKEN VEYA YÜRÜRKEN VİRÜSE YAKALANABİLİRSİNİZ

Euronews’te yer alan habere göre; birçok ülkede üzerinde durulan 1-2 metrelik sosyal mesafe uygulaması, kapalı ortamda ya da dışarıda hareketsiz halde iken bulaşıcı hastalıklardan kaçınmak için ideal bir mesafe olarak görülüyor.

Ancak koşu ve yürüyüş gibi durumlarda daha dikkatli olunması gerekiyor. Çünkü koşan ya da yürüyüş yapan kişinin nefes alıp verirken, hapşırırken ya da öksürürken ağzından çıkan partikülerler geride kalıyor. Dolayısıyla arkada kalan kişi, önünde koşan kişinin geride bıraktığı hava akımına maruz kaldığı için bu durum sağlık açısından tehlike oluşturuyor.

MESAFE EN AZ 10 METRE OLMALI

Araştırmada ortaya çıkan sonuçlar hareketli grafikler ile canlandırıldı. Buna göre koşan kişinin geride bıraktığı damlacıklardan oluşan bulut kümeleri, açıkça görülüyor.

Kaynak: Nethaber

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.