DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2075205-1,48%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Deprem Bölgesinden son bilgiler geldi!

Deprem Bölgesinden son bilgiler geldi!

ABONE OL
16:53 | 06 Şubat 2023 16:53
Deprem Bölgesinden son bilgiler geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AFAD’ın verilerine göre, saat 04:17’de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 km altında gerçekleşti. Saat 13.24’te ise merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Deprem başta Malatya, Gaziantep Diyarbakır, Adıyaman olmak üzere birçok kentten hissedildi. Depremin ardından bölgede ekiplerin yoğun çalışması sürüyor.

16:04 Adalet Bakanı Bozdağ deprem bölgesinde son durum hakkında bilgi verdi. Bakan Bozdağ, “Baş sağlığı diliyorum. Devletimiz, Türkiye’mizin deprem yaşayan tüm illerinde seferber olmuştur. Hem AFAD hem Kızılay hem emniyet hem gönüllüler pek çok açıdan büyük bir seferberlik içinde.

Toplam 7 binada çökme var, bu binalardan 5’i Bağlar ilçemizde 2’si Yenişehir ilçemizde. Şu ana kadar hastanelere kaldırılan yaralı vatandaş sayımız 478 civarında. Çok az sayıda vatandaşımızın hayati riski var, birçoğunun durumu iyi. Tedavileri devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

15:30 AFAD’dan yapılan açıklamada “Tüm İl AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiş olup arama ve kurtarma başta olmak üzere tüm ekipler bölgeye sevk edilmektedir. Kahramanmaraş’a Kayseri Valisi, Hatay’a Mersin Valisi, Gaziantep’e Mardin Valisi, Adıyaman’a Tunceli Valisi, Osmaniye’ye Bingöl Valisi ve Malatya’ya Sivas Valisi koordinasyon sağlamak üzere görevlendirilmiştir.” denildi.

15:05 AFAD Başkanı Yunus Sezer, “SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş’ta 191, Gaziantep’te 200, Şanlıurfa’da 27, Diyarbakır’da 41, Adana’da 43, Adıyaman’da 20, Osmaniye’de 131, Hatay’da 250 Kilis’te 13 ve Malatya’da 98 olmak üzere toplam 1014 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis’te 7003 vatandaşımız yaralanmıştır.” dedi.

Sezer, “Bölgede görevlendirilen toplam arama ve kurtarma personel sayısı 9698, görevlendirilen araç sayısı 216 ‘dır. Şimdiye kadar toplam 2824 binanın yıkıldığı ihbarı alınmıştır. Genelkurmay Başkanlığı tarafından 6 adet A400M, 5 adet C130, 7 adet C235 uçak ile İstanbul, Ankara ve İzmir’den bölgeye personel sevkiyatı planlanmış, 6 uçak bölgeye ulaşmıştır. Malatya’ya 500 komando ve 600 asker gönderilmiştir. Jandarma Genel Komutanlığı’ndan Adana’ya 200 asker gönderilmiştir” ifadelerini kullandı.

15:02 TBMM Başkanı Şentop, AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş’tan haber alınamadığını bildirdi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Sabah 4:17’de deprem meydana geldi ardında 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bütün partilerden milletvekillerimiz bölgelere gidiyor. Biz danışma kurulu toplantısı yaparak Meclis’imizin çalışmalarını erteleme kararı aldık. İttifak ile bu kararı aldık, CHP’li Engin Özkoç arkadaşımız da vardı. Bütün milletvekillerimiz büyük bir gayret içindeyiz. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

14:47 AFAD’dan yapılan açıklamada, “Bugün Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden sonra şu an itibarıyla Doğu Akdeniz’de kıyılarımızı etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmamaktadır” denildi.

14:30 Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Deprem nedeniyle Adana Havalimanı’nın trafiğe kapandığına ilişkin haberler gerçek dışıdır. Havalimanımız hava trafiğine açıktır. Malatya Havalimanı sivil uçuşlara kapalı, acil uçuşlara açık durumda. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle Malatya Havalimanı terminal binasında hasar meydana geldi.” denildi.

14:09 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ‘Adana’da depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. Devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiştir. Tüm ekiplerimiz işinin başında… Enkaz altındaki canlarımızın kurtarılması birinci önceliğimiz.’ açıklamasında bulundu.

14:07 İstanbul Valisi Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “AFAD, Arama Kurtarma, Sağlık, Jandarma, Emniyet ve Büyükşehir itfaiye ve İlçe belediyelerine ait ekiplerimizden oluşan 1.093 personelimiz 7 uçakla deprem bölgesine hareket etti.” ifadelerini kullandı.

14:00 AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle TBMM Genel Kurul çalışmalarına bir hafta ara verdiklerini açıkladı.

13:50 AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Tatar, yaptığı açıklamada “Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler.” dedi.

13:24 Kandilli Rasathanesi, Kahramanmaraş’ta saat 13:24’te 7.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD ise depremin büyüklüğünü 7.6 olarak açıkladı.

13:20 Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Malatya’ya giden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Valilik binasında açıklamalarda bulundu.

Bakan Ersoy, “Bugün itibarıyla şu an Malatya’da kesinleşmiş 88 vefatımız var. Allah’tan rahmet diliyoruz. 1388 yaralımız var. 27’si ağır, tedavileri devam ediyor. Şu ana kadar tespit ettiğimiz 76 bina bloğu merkezde tamamen yıkılmış durumda. Doğanşehir’de 150 binamız yıkılmış durumda. Birçok ilden komşu illerden de şu anda arama kurtarma intikal etmeye başladı” dedi.

13:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depreme ilişkin “Devletimiz, deprem anından itibaren tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir, valiliklerimiz kendi illerindeki tüm imkanları seferber etmiştir. 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 5 bin 385 kişi yaralı.” ifadelerini kullandı.

12:50 AFAD tarafından yapılan açıklamada depremin büyüklüğünün yapılan ayrıntılı sismolojik çalışmalarla Mw 7.7 olarak revize edildiği duyuruldu

12:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle, Adana, Osmaniye ve Kilis belediye başkanları ile Kilis Valisi Recep Soytürk’ü arayarak bilgi aldı.

12:25 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Mümkünse şebeke suyu kullanılmaması şu an için önemli. İkinci bir talimat gelene kadar mümkünse içme suyu kullanması gerekiyor.” dedi.

12:21 Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen bölgelerdeki tüm öğretmenevleri, uygulama otelleri, kapalı spor salonları ve okullar, vatandaşların hizmetine açıldı.

12:05 Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden deprem sonrası öğrenci yurtları ile ilgili olarak son durumu paylaştı. Açıklamada, ‘Bu gece yaşadığımız sarsıcı depremde; ilk yapılan tespitlerde Bakanlığımız bünyesindeki yurtlarda herhangi bir yıkım meydana gelmediği, enkaz altında kalan herhangi bir gencimizin bulunmadığı tespit edilmiştir. Hasarlı olan binalara ilişkin tespit çalışmaları devam etmektedir.’ ifadeleri kullanıldı.

11:48 Milli Savunma Bakanı Akar: Silahlı Kuvvetler olarak hasar ve zayiat belirleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maalesef 3 şehidimiz, yaralılarımız var. Birliklerimizde tekrar yoklamaları alıyoruz

11:35 YÖK: Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 10 ilde yükseköğretim kurumlarımızda ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verilmiştir.

11:30 Milli Eğitim Bakanı duyurdu: Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz. Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde 1 hafta eğitim öğretime ara vereceğiz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.