DOLAR 32,4716 -0.22%
EURO 34,9417 0.28%
ALTIN 2.434,680,49
BITCOIN 21024430,89%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Ağrı’da sınav yapacak!

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Ağrı’da sınav yapacak!

ABONE OL
13:12 | 10 Mart 2023 13:12
Darüşşafaka Eğitim Kurumları Ağrı’da sınav yapacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere tam burslu ve yatılı kolej eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2023 yılı giriş sınavı 21 Mayıs Pazar günü yapılacak. Sınava katılmak isteyen adayların başvuru evraklarını, Darüşşafaka Ortaokulu’na 15 Mayıs Pazartesi gününe kadar elden veya posta yoluyla ulaştırması gerekiyor.

Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi imkanları yetersiz, ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin başvuru yapabileceği Darüşşafaka Eğitim Kurumları Giriş Sınavı’nda başarılı olan öğrenciler, ortaokuldan başlayıp liseden mezun oluncaya kadar 8 yıl boyunca tam burslu, nitelikli eğitimi alma imkânı kazanacak.

Sınavın yapılacağı yerler arasında; Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Ordu, Samsun, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van illeri yer aldı.

32 il dışından sınava katılacak, maddi durumu elverişsiz öğrenci ve velilerinin en yakın sınav merkezine gelmek için yapacakları ulaşım masrafına ise Darüşşafaka Cemiyeti tarafından destek verilecek.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Giriş Sınavı başvuru şartları arasında; Öğrencinin, T.C. vatandaşı olması, Annesinin ve/veya babasının hayatta olmaması, Ailesinin maddi durumunun kolej düzeyinde eğitim almasına yeterli olmaması, 2012 ya da daha sonraki yıllarda doğmuş olması (Yaş düzeltmesi geçersizdir.), 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ilkokul 4. sınıf öğrencisi olması şartları yer aldı.

Adayın okuduğu ilkokul müdürlüğünden alınacak ve “ilkokul 4. sınıf öğrencisi olduğunu gösterir imzalı ve mühürlü belge” (Okul karnesi kabul edilmez.), Nüfus cüzdanı fotokopisi, Vukuatlı aile nüfus kaydı örneği (Suret, fotokopi, muhtar belgesi, ölüm tutanağı kabul edilmez.), Adayın dört (4) adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafı, Başvuru Formu (doldurulmuş), Başvuru için gerekli belgelerin Darüşşafaka Ortaokulu’na postayla ulaştırılması zorunludur.

Ağrı’dan 2020-2021eğitim ve öğretim yılında 1 öğrenci, 2021 -2022 eğitim ve öğretim yılında ise 2 öğrenci olmak üzere toplam 3 öğrenci, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda okuma fırsatı yakaladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.