DOLAR 32,3422 0.18%
EURO 35,1861 -0.02%
ALTIN 2.247,760,20
BITCOIN 2142176-1,61%
Ağrı

HAFİF KAR YAĞIŞLI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Dar gelirli ailelere konut projesi müjdesi!

Dar gelirli ailelere konut projesi müjdesi!

ABONE OL
17:14 | 19 Mayıs 2022 17:14
Dar gelirli ailelere konut projesi müjdesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 0.99 ve 0.89 faizli konut kredisi kampanyasının ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 81 ilde yeni konut projesi yapılacağını duyurarak, detayların Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacağını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde ev sahibi olmak isteyenlere müjde olarak açıklanan 0.99 ve 0.89 faizli konut kredisi kampanyalarının ardından, dar gelirli vatandaşlar için 81 ilde yeni konut projesi duyuruldu. Projeye dair detayların yakın zamanda açıklanacağı da bildirildi.

Bakan Kurum konut ve kira fiyatlarındaki artışın birebir takip edildiğini vurgulayarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız bir paket açıkladı. Maliye Bakanlığımız bankalarla birlikte bir çalışma yapıyor. Burada da fahiş fiyat artışlarını bire bir takip ediyoruz.” dedi.

Kentsel dönüşümle alakalı projeleri ve yarım kalmış firmalara destek paketlerinin açıklandığını belirten Bakan Kurum, “Kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Buraya gelmeden önce Hazine Maliye Bakanlığımız, ilgili bakanlıklarımız, genel başkan yardımcılarımızla, belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. Bunu sayın Cumhurbaşkanımız yakında açıklayacaktır.” diye konuştu.

Yereldeki taleplerin de dikkate alınarak bu projenin gerçekleştirileceğini dikkat çeken Kurum,” Tüm dünyada tedarik zincirinde bozulma oldu, tarihte görülmemiş enflasyonlar yaşandı tüm dünyada. Konut maliyetleri bu noktada arttı. Biz maliyetleri düşürecek, sektör ve vatandaşımıza daha uygun şartlarda konut ve erişimi kolaylaştıracak projeyi yakın zamanda açıklayacağız.” dedi.

Bakan Kurum, “TOKİ ile konut ürettik. 15-20 yıl vadeyle şehit aileleri, alt gelir, emekli vatandaşlarımıza verdik. Ağustos ayında sayın Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacak. Vatandaşlarımızın konut alabilmelerine imkan sağlamak amacıyla 81 ilimizde yapacağız” diye konuştu. Şehirlerde sanayi üretimini arttıracak bir projeyi de Başkan Erdoğan’ın açıklayacağını ifade eden Bakan Kurum, “Vatandaşlarımızı konuta eriştirebilecek tüm adımları atacağız. Vatandaşlarımız aidat eder gibi ev sahibi oluyor. Bu projeyi devam ettireceğiz.” dedi.

Türkiye’de yaklaşık 1,5 milyon konut üretildiğini ifade eden Bakan Kurum, “Bunun 500 bini yeni, 1 milyonu ikinci el konutlar. Son 5 yıla baktığınızda yılda 40-50 bin civarında yabancılar konut alıyor. Yabancının almasıyla konut fiyatının artması aynı düzlemde değil. Yabancılar aldı diye konut fiyatları artmıyor.” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.