DOLAR 32,5576 -0.11%
EURO 34,9579 0.35%
ALTIN 2.429,080,26
BITCOIN 2077952-3,84%
Ağrı
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DAP İdaresi Başkanı Prof. Dr. DEMİRDÖĞEN, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. KARABULUT’u ziyaret etti

DAP İdaresi Başkanı Prof. Dr. DEMİRDÖĞEN, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. KARABULUT’u ziyaret etti

ABONE OL
17:44 | 16 Kasım 2021 17:44
DAP İdaresi Başkanı Prof. Dr. DEMİRDÖĞEN, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. KARABULUT’u ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DAP) Başkanı Prof. Dr. Osman DEMİRDÖĞEN’i misafir etti. 

Başkan Prof. Dr. Osman DEMİRDÖĞEN’in ziyareti kapsamında AİÇÜ Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, DAP İdaresi Bölge Başkanı Prof. Dr. Osman DEMİRDÖĞEN, akademik ve idari personel katılım sağladı. Toplantıda AİÇÜ ile DAP’ın bölgede yürüttüğü projeler ve yapılan çalışmalarla ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak proje verilirken dikkat edilmesi gereken konular üzerinde duruldu.

Toplantıda konuşma yapan Prof. Dr. KARABULUT, “Topluma yol gösteren kurumlar arasında yer alan üniversiteler olarak gerçekleştirdiğimiz projelerin insanların günlük yaşamına katkı yapması çok önemlidir. Yani yaptığımız iş sonucunda neyi üretiyoruz, topluma ne katkımız var? Bunları ortaya koyup ona göre sonuçlar üretmemiz lazım. Eğer hazırlanan projelerde toplumsal katkı ve üretime yönelik ürün ortaya konulabilirse TÜBİTAK’tan ve diğer kamu kuruluşlarından destek alınabilir” dedi.

DAP Başkanı Prof. Dr. DEMİRDÖĞEN, “Kırsal kalkınmayı hedefleyen bir kurum olarak amacımız bölgenin potansiyelini ortaya çıkararak bunlarla ilgili plan ve projeler yapmak ve bunlara destek sağlamaktır. Tarım ve hayvancılığa müsait bir yapısı ve potansiyeli bulunan Doğu Anadolu’da bitkisel üretim, hayvancılık, su ürünleri, arıcılık vb. unsurları barındıran tüm faaliyetlere destek olmaya çalışıyoruz. Tarımsal eğitim ve muhtelif kültür başlıklarında da çeşitli proje desteklerimiz bulunmaktadır. Bu konuda tarımsal eğitim ve hayvancılık politikaları ile kültür projelerinde potansiyeli bulunan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nden gelen proje ve öneriler bizim için dikkate değerdir” diye konuştu.

Ziyarette Prof. Dr. KARABULUT ile Prof. Dr. DEMİRDÖĞEN, Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı ile Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret ettiler ve çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.