DOLAR 32,5446 0.01%
EURO 34,9749 0.33%
ALTIN 2.425,880,13
BITCOIN 2078224-3,21%
Ağrı
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’nin Ağrı Milletvekili adayı memleket sevdalısı Abdurrahman Polat

CHP’nin Ağrı Milletvekili adayı memleket sevdalısı Abdurrahman Polat

ABONE OL
10:38 | 13 Nisan 2023 10:38
CHP’nin Ağrı Milletvekili adayı memleket sevdalısı Abdurrahman Polat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı son zamanlarda siyasi olarak farklılıklar içeren bir seçime giriyor. Partilere genel olarak baktığımızda güçlü adaylar ile seçime girmeye hazırlanıyorlar.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ağrı’dan ikinci sıra adayı ve şehrin tanınmış ailelerinden birine mensup Abdurrahman Polat, Ağrı Leylek Pınar Mahallesi doğumlu olup geçmiş yıllarda Ağrı’da Milletvekilliği görevini icra eden Sayın Rıza Polat yeğenidir.

Seçim sürecinde aile ilişkileri üzerinden, aile ileri gelenleri ile birebir görüşüp ikna etme imkânı yüksek bir aday olma özelliğine de sahiptir. Ağrının en büyük aşiretlerinden birine mensup olması ve aşiretin uzun süredir siyasi seçilmişlik düzeyinde temsil edilmiyor oluşu biriken bir beklenti yaratıyor.

Kendisinin seçilebilecek bir sıradan aday olması aşirette bir sinerji ve heyecan yaratmaktadır. Sayın Abdurrahman Polat’a genel seçimlerde başarılar diliyoruz.

 

Abdurrahman Polat Kimdir?

1959 yılında Ağrı’nın Merkez ilçesinde dünyaya gelen Abdurrahman Polat, ilk ve orta öğrenimini Ağrı’da tamamlamasının ardından, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden 1979 yılında mezun olmuştur. Ağrı’nın en kalabalık aşireti olan Celali aşiretine mensup olan amcası Rıza Polat 3 dönem CHP Ağrı Milletvekilliği ve partimiz Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyeliği yapmıştır.  2012-2018 yılları arasında 6 yıl İzmir Ağrılılar Dernek Başkanlığı yapmıştır.

Müteahhitler Derneği Başkan Yardımcılığı yapmış, Anadolu Birliği kurucu üyesi ve delegesi olan Abdurrahman Polat aynı zamanda Kentsel Araştırmalar Vakfının Mütevelli Heyetinde yer almaktadır. Evli ve üç çocuk babası olan Polat, iyi derecede İngilizce, Felemenkçe ve Kürtçe bilmektedir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.