DOLAR 32,6276 0.31%
EURO 34,8418 -0.13%
ALTIN 2.522,831,56
BITCOIN 1999809-0,10%
Ağrı
19°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bu Topraklar Hizmeti de  İhaneti de Asla Unutmaz

Bu Topraklar Hizmeti de İhaneti de Asla Unutmaz

ABONE OL
00:46 | 02 Aralık 2019 00:46
Bu Topraklar Hizmeti de  İhaneti de Asla Unutmaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2002 – 2019 tam 17 yıldır iktidara olan bir parti, Türkiye’nin değişiminde mihenk taşı Ak Parti.

2002 yılında Ak Partinin tek başına iktidar olması ve gücünü bugüne kadar sürdürmesi asla tesadüf değil.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi iç ve dış siyasette güçlü bir liderle bugünlere gelen Türkiye…  Ak Partiyi seven olduğu kadar sevmeyenlerde var amma yapılan hizmetleri kimse inkar edemez.

İç ve dış siyasette aldığı güçlü ve isabetli kararlar, taviz vermeyen, baş eğmeyen duruşu, ülkemizi hep daha  ileriye götürmek  ve 2023 hedeflerini yakalamak için yapılan bir birinden değerli atılımlar.

Türkiye’nin güçlü lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın , Eğitim,  Sağlık, Ulaşım, Ekonomi, Demokratikleşme ve AB reformları, Yargı ve diğerleri ile Türkiye’nin önünde yeni ufuklar açan hatta dış basının kendisi için ”Büyük Reformcu” diye başlık atması, görüyoruz ki Türkiye gerçekten güçlü bir lidere sahip.

Şimdi 2002 öncesi ve bugüne, dilimin döndüğünce sizlere ayna tutmaya çalışacağım.

Bence, sağlık alanında yapılan reformlar daha önce kimsenin hayal bile edemediği ve Avrupa ülkelerindeki sağlık alanındaki hizmetleri görenlerin, nerde bizde böyle  hizmet? Diye hayıflandığı günler çok gerilerde kaldı…Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde  bugün  Avrupalıların gelip ülkemizde sağlık hizmeti aldığı noktaya gelmiş bulunuyoruz, nerden nereye demi?

2002 öncesi Türkiye’de sağlık sistemi çökmüştü, hastaneler hınca hınç dolu ve ihtiyaçlara cevap veremez hale gelmişti, ihtiyaç olan her ilacı bulmak mümkün olmuyordu ve hastanelerdeki ilaç kuyruklarında tam bir rezalet yaşanıyordu.

Bugün ; Türkiye’nin sağlık sistemi dünyada en iyi ve kapsamlı sağlık sistemi haline getirildi, artık ilaç kuyrukları bitti, istediğimiz eczaneden ilaçlarımızı alabiliyoruz.
Hastanede muayene olmak isteyenler, sabah ezanlarında hastane önlerinde kuyruk oluşturmuyor, telefonla randevusunu alıyor ve rahat rahat gidip muayene olabiliyor.
Ak Parti öncesi hastanelerde tedavi masraflarını ödeyemeyen rehin kalıyordu, bugün vatandaşın hangi hastanede muayene olmak istiyorsa seçme hakkı var, seçtiği hastanede ve doktorda muayenesini yaptırıyor.

2002 öncesi 9,685 olan toplam sağlık kurumu sayısı bugün 32.980 ve vatandaşın daha rahat ve donanımlı hastanelerden sağlık hizmeti alma adına ihtiyacı olan illere şehir hastaneleri yapılıyor.

2002 öncesinde dar gelirli vatandaşlar devlet yardımına ulaşamıyordu  ve büyük sıkıntılar içerisindeydiler ve kuyruklarda bekliyorlardı. Benzin, Tüpgaz, Yağ, Sigara ve Ekmek kuyruklarını unutmadık..

2002 sonrasında sosyal yardım alanında;yardıma muhtaç yaşlı ve yatalak hastalara maaş bağlanması tedavilerinin evlerinde yapılması.Dar gelirli ailelere kira yardımları ve dar gelirli vatandaşlara sağlanan  muhtaç aylığı.

Türkiye 3 Kasım 2002’den önce eğitim alanında ne durumdaydı, bugün ne durumda? Aradaki fark ”Ak Partinin Türkiye’ye sağladığı kazanımlardır.” Bugün 81 ilde üniversitelerimiz var, eğitim alanında yapılan reformlarla  çocuklarımızın geleceği dünya şartlarına göre hem teknolojik hem bilişim alanında şekilleniyor.

Hayaldi gerçek oldu dediğimiz yatırımlarımız

Marmaray’ı yaptı.

Ovit Tünel projesi

Bolu Dağı Tüneli

Avrasya Tüneli

Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü)

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü  (Osmangazi Köprüsü)

İlk yerli savaş helikopterini üretimi

İlk yerli savaş gemisini üretimi

İlk yerli tank üretimi

İlk yerli insansız hava aracını üretimi

22 Yeni hava alanı yapımı

18 Bin km duble yol

15 Katrilyon nemaların ödenmesi

224 Paletli Ambulans yapıldı

İMF’nin  borcunun ödenmesi

Uzaya Uydu gönderildi

140 YILLIK HAYAL Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez dile getirilen,
2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz – Akdeniz Yolu

Görüyorsunuz değerli dostlar, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  cennet vatanımız için 17 yılda birbirinden değerli projeleri hayata geçirmesi ile Türkiye’nin bugün geldiği nokta…

Bu cennet vatana yapılan ne hizmet, ne de ihanet unutulur, minnettarız Sayın Cumhurbaşkanımız nice 17 yıllara inşallah…

Sağlıcakla kalın…..

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.