DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20749913,50%
Ağrı
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bu Seçim Ağrı’nın Kaderini Belirleyecek

Bu Seçim Ağrı’nın Kaderini Belirleyecek

ABONE OL
17:57 | 29 Mart 2019 17:57
Bu Seçim Ağrı’nın Kaderini Belirleyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Melikşah Kökser’in Kaleminden

AĞRI İÇİN GÖNÜL BİRLİĞİ ZAMANI
Değerli dostlar Şehrin kaderini Ağrı’nın geleceğini belirleyecek 31 Mart seçimlerine sayılı günler kaldı.

Bu bir parti seçimi değildir duygularımızdan ve ideolojik düşüncelerimizden sıyrılıp  mantığımızı ön plana çıkarıp oy vermemiz gereken yerel seçimdir. Kanaatimce aklı selim düşünen her kardeşimizin Belediye Başkanından beklentileri şunlar olmalı;Kentin alt yapısı, su şebeke dağıtımı, şehir içi yollarının onarım ve yapımı. Temizlik hizmetleri, alternatif caddelerin açılması ve itfaiye zabıta hizmetlerinin sürdürülmesi.

Halkın sağlığını koruma görevi, şehrin imarı bahçe ve parkların düzenlenmesi. Mesleki eğitim kurslarının açılması, şehirdeki ulaşımın sağlanması, sporun güçlenmesi için kompleksler kurulması, tarihi eserlerin korunması müze ve tiyatro salonlarının açılması gibi çeşitli hizmetlerdir.

Tüm bunlar ve daha önemlisi de MÜSİAD olarak bizleri de çok yakından ilgilendiren ekonominin gelişmesidir. İşsiz insanlarımızın istihdama kavuşması ve organize sanayi bölgelerinin oluşturulmasıdır. Bunlar her zaman şehrimizin menfaatini ön planda tutan bizlerin bir belediye başkanından beklentilerimiz ve aday kriterimizdir . Bu saydığımız kriterlerin hangi adayda olduğunu anlamak için bütün adayların konuşmalarını dinledim ve projelerini tek tek inceledim.

Beklentilerimizi karşılayacak binlerce işsiz çaresiz gence umut olacak ve viraneye dönmüş şehrimize katkı sağlayacak tek adayın Savcı Sayan olduğuna şahsen kanaat ettim. Savcı Sayan ilk açıklandığında şehirdeki her kesimin ön yargıları vardı itiraf etmem gerekirse aynı ön yargılar bende de mevcuttu.

Öncelikle adaylığı açıklanıp şehre ilk geldiğinde yoğun bir kar yağışının gerçekleştiği soğuk bir günde seçim otobüsünün üstünde vatandaşa yaptığı konuşmada çok şaşırdığımı itiraf etmeliyim. O ilk konuşmasında kullandığı kucaklayıcı üslup ve halkın yönetime birebir katılım sağlaması ile ilgili çağrısını oldukça anlamlı buldum. Ardından üç aylık süreç içerisinde Ağrı’da sokak sokak, mahalle mahalle dolaşarak insanların hem derdini dinlemesi ve her fırsatta şehre gelen devletin üst düzey yetkililerinin önünde eksiklikleri çekinmeden dile getirmesi sıradan bir siyasetçi kimliğinden çok uzaktı.

Bir çok sorunu hemen yerinde çözmesi de ayrı bir kazanımdır bizler için.  Kucaklayıcı tavrı ,kutuplaştırmaktan uzak söylemleri mağdur insanları cesurca sahiplenmesi bize gösterdi ki sadece Ak partililerin belediye başkanı olmayacağını birleştirici tavrı ile ispat etmiştir.

Değerli Ağrılı kardeşlerim bu seçim genel bir seçim değildir, yerel ve kentin seçimidir. Bu şehirde yaşayan yedisinden yetmişine kadar hepimizin kaderini etkileyecek ve geleceğini belirleyecek bu şehrin işsizine ve mağduruna sahip çıkacak memleket seçimidir.  O yüzden şimdi ön yargıları, kişisel ihtirasları, ideolojik yaklaşımları bir tarafa bırakarak geri kalmış şehrimiz Ağrı’yı düşünerek oy birliği ve gönül birliği yapmamız gerekiyor.

Farklılıklarımızı bir kenara bırakıp Ağrı kimliğimiz ile hareket etmeliyiz.  Vizyonu ve siyasi tecrübesiyle Savcı Sayan’ın bu şehrin acısını dindireceğine, gençlik için yeni istihdam alanları  oluşturacağına 81 ilin en fakir şehri Ağrı’yı daha iyi yaşanılabilir bir şehir haline getireceğine tüm yüreğim ile inanıyorum.

Dolayısı ile 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde herkesin bir Ağrı sevdalısı olarak aynı duygularla hareket edeceğine tüm kalbimle inanıyorum. Şehrimizin ve insanımızın selametini düşünen her Ağrılının bu sağduyu ile hareket edip oy kullanacağına inanıyorum. Selam ve Dua ile….
Melikşah Kökser

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.