DOLAR 32,3359 0.16%
EURO 35,1817 -0.03%
ALTIN 2.241,13-0,09
BITCOIN 2095486-5,25%
Ağrı

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BİK, ilk oturumu Erzurum’da yaptı

BİK, ilk oturumu Erzurum’da yaptı

ABONE OL
18:39 | 30 Haziran 2022 18:39
BİK, ilk oturumu Erzurum’da yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Erasmus + Programı KA 1 Gençlik Katılım Faaliyetleri kapsamında finanse edilen, 7 coğrafi bölgeyi temsilen 7 şehirde düzenlenecek olan “Dijital Çağda Sosyal Ağlar Hukuku Çalıştayları” projesinin ilk oturumu Erzurum’da gerçekleştirildi.

Palandöken Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ve başvuranlar arasından seçilen 25 gencin katıldığı çalıştayda konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat, bir süredir kamuoyunun gündeminde olan sosyal medya yasasının önemine vurgu yaparak, çalıştayları da bu doğrultuda projelendirdiklerini ifade etti.

Onat, “Dijital çağda sosyal ağlar hukuku toplumun hemen hemen her kesimini ilgilendiren bir husus. Çünkü sosyal ağlar birçok kişinin yüz yüze söyleyemediği konuları bile dile getirdiği bir ortam. Bu durum kimimizi üzüyor, kimimizi kırıyor. Dolayısıyla sosyal mecranın insan hukukuna aykırı bir görüntü arz etmemesi gerekiyor.” dedi. Onat, konuşmasının sonunda BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ın çalıştaya katılan gençlere gönderdiği teşekkür mesajını paylaştı.

Çalıştayın moderatörlüğünü üstlenen İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgay Yerlikaya ise, sosyal ağlar hukukunun milli güvenlikle alakalı olduğunu belirterek, çalıştayların düzenlenmesinde rol üstlenen Avrupa Birliği ve Basın İlan Kurumu’nun önemine işaret etti. Yerlikaya, Erasmus projelerinin ve Youthpass sertifikasının gençlere olumlu katkılarının yanı sıra prestij kazandırdığını da ifade etti.

BİK Proje Koordinatörü Cenk Koray Doğan da, Avrupa Birliği projelerinin yapısı ve önemi hakkında bilgi vererek çalıştayın yöntemini anlatan bir sunum yaptı. Doğan, “Bu çalıştaylardan toplayacağımız veriler, sosyal ağlar hukuku yasa çalışmalarında ve BİK’in kendi iç bünyesinde yürüttüğü yasal düzenlemelerin hazırlık çalışmalarında gençlerin önerisi olarak kendine yer bulacak” dedi.

Çalıştayların sonraki programları şöyle:

 

Ankara: 14-16 Eylül,

Ordu: 05-07 Ekim,

Diyarbakır: 12-14 Ekim,

Antalya: 19-21 Ekim, İ

İzmir: 02-04 Kasım,

İstanbul: 16-18 Kasım.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.