DOLAR 32,3462 0.29%
EURO 35,1386 -0.02%
ALTIN 2.307,261,32
BITCOIN 22861482,59%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BİK Genel Müdürü Erkılınç, Dünya Dergicilik Kongresi’ne katıldı

BİK Genel Müdürü Erkılınç, Dünya Dergicilik Kongresi’ne katıldı

ABONE OL
13:13 | 20 Aralık 2022 13:13
BİK Genel Müdürü Erkılınç, Dünya Dergicilik Kongresi’ne katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Erkılınç, İletişim Başkanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü Salonu’nda, Dünya Dergiler Birliği tarafından düzenlenen Dünya Dergicilik Kongresi’ne katılarak, her türlü imtiyaz ve statünün ötesinde; insanlık tarihine not düşme imkânı sağlayan dergiciliğin, “Aşk, tutku, inat ve bir kader birlikteliği” olduğunu söyledi.

Kütüphaneler Genel Müdürü Ali Odabaş, İletişim Başkanlığı İstanbul Bölge Müdürü Metin Erol ve İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Alkan da katıldığı kongrenin açılışında konuşan Genel Müdür Cavit Erkılınç, kendisinin de uzun yıllar dergi ve yayıncılık sektöründe bulunduğuna işaret ederek, kongre dolayısıyla eski dostlarla buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Osmanlı’nın son döneminden günümüze dergilerin düşünce dünyasının ve sanat anlayışının gelişiminde önemli bir işlev üstlendiğini altını çizen Erkılınç, gazetelerin ise dergilerde üretilen ve oluşan fikirlerin taşıyıcısı olduğunu kaydetti.

Bin bir meşakkatle çıkan dergilerin kendine özgü gelenek oluşturarak kitleleri bir araya getirme özelliğinin takdire şayan olduğunu belirten Erkılınç, “Edebiyatın, sanatın, düşünce dünyasının mutfağı olarak niteleyebileceğimiz dergiler, her türlü imtiyaz ve statünün ötesinde bir birliktelik fırsatı sunarak insanlık tarihine not düşme imkanı sağlamıştır. Dergicilik bizim için büyük bir aşk ve tutkudur. Aslında hepsinden öte büyük bir inattır. Dergicilik tarihimizin köşe taşlarının serüvenine baktığımızda hemen hemen hepsinin büyük bir fedakârlık örneği olduğunu görebiliriz. Dergicilik bir kader birlikteliğidir.” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un Sebîlürreşâd dergisi, Necip Fazıl’ın Büyükdoğu’su, Sezai Karakoç’un Diriliş’i ile günümüzde yayınlarını sürdüren dergilerin her birinin, büyük emek ve fedakârlık isteyen örnekler olduğunu ifade eden Erkılınç, kültür dünyasının öznesi olma özelliğini kısmen kaybetmiş olsa da dergiciliğin mutlaka ama mutlaka yaşatılması gereken bir gelenek olduğunu söyleyerek, dijital gelişmelerin tüm yıkıcı etkilerine rağmen özellikle genç kuşakların yayıncılıkla bağını her daim güçlü tutmaya çalışan Asım Gültekin’i rahmetle andıklarını dile getirdi.

Bir kültür taşıyıcısı olan dergilerin yaşatılamaması, geleceğe taşınamaması ve geleneğin sürdürülememesi halinde kendi varlıklarını inkâr etmiş olacaklarının altını çizen Erkılınç, “Bugünün belki konforlu alanlarında, siyasetin, güncel gelişmelerin üzerine konuşuyor, tartışıyoruz ama esas olan, kültürel birikiminin her geçen gün kendini yenileyerek yaşatılmasıdır. Bizler için aslolan kültürdür, sanattır, münevver düşüncedir. Ortaya bir iddia koyacak ve bunu cesaretle savunarak idealimizi tüm dünyaya duyuracaksak, bunu en çok dergiler sayesinde yapacağız. Düşünce dünyamızın ana damarı, kültür ve entelektüel birikimimizin esas taşıyıcısı dergilerimizin, yeni medyanın tüm imkânlarını kullanarak form kazanması, doğru hedef kitle çalışmalarıyla yayın hayatını sürdürmesi elzemdir.” Sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.