DOLAR 32,5385 0.1%
EURO 34,8289 0%
ALTIN 2.496,010,48
BITCOIN 20839411,02%
Ağrı
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BİK Genel Kurulu Toplantısı başladı

BİK Genel Kurulu Toplantısı başladı

ABONE OL
17:35 | 25 Mayıs 2022 17:35
BİK Genel Kurulu Toplantısı başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu 31. Dönem 2. Toplantısı başladı. Basın İlan Kurumu’nun İstanbul’da bulunan Genel Müdürlük binasında gerçekleşen toplantının ilk gün oturumuna Basın, Hükumet ve Tarafsızlar grubundan toplam 34 üye katıldı.

Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Cavit Erkılınç, selamlama konuşmasının başında, genel müdür atanması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a teşekkür etti. Genel Müdür Erkılınç, önceki dönem BİK Genel Müdürü olarak görev yapan Rıdvan Duran’a Bakan Yardımcılığı; Genel Kurul Üyesi ve Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı’na ise Afyonkarahisar Valiliği görevlerine atanmaları nedeniyle muvaffakiyetler diledi.

Medya sektörünün can damarı, meslek ocağı ve lokomotifi olarak kabul edilen gazetelerin geleceğe hazırlanması amacıyla büyük gayret gösterildiğini ifade eden Erkılınç, karşılaşılan her sorunun titizlikle ele alındığını, güncel ve çözüm odaklı yaklaşımlarla, tüm sorunların üstesinden gelinmeye çalışıldığını kaydetti.

“Gazetelerin geleceğini kurtarması” gözüyle bakılan bir projenin hazırlıklarını tamamladıklarını ve bu projenin yakın gelecekte hayata geçmesini beklediklerinin altını çizen Erkılınç, söz konusu düzenlemeye ilişkin Genel Kurulu bilgilendirdi. Erkılınç, çocuk ve aile haklarının korunmasını da içinde barındıran bir dizi mevzuat çalışmasının tamamlandığını belirterek, Basın Ahlak Esasları’nın bazı maddelerini güncellemek istediklerini sözlerine ekledi.

Başkanlık Divanı’nın oluşturulmasının ardından katılım sayısı tespiti yapıldı ve gündem onaylandı. Sonra sırasıyla Yönetim Kurulu Durum Raporu ve Denetçiler Kurulu Raporu okundu. Yönetim Kurulu tekliflerine ilişkin sunum gerçekleştirildi. İlan İşleri, Hukuk İşleri ve Mali İşler Komisyonlarının üyeleri belirlendi ve komisyon üyeleri çalışmalarına başladı.

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, Komisyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 27 Mayıs 2022 Cuma günü saat 10.00’da başlayacak son oturumda, Komisyonların görüşleri doğrultusunda sunulan teklifleri ele alarak karara bağlayacak.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.