DOLAR 32,3363 0.16%
EURO 35,1652 -0.08%
ALTIN 2.243,640,02
BITCOIN 2102926-5,21%
Ağrı

HAFİF YAĞMUR

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bekçi alımında yeni şartlar

Bekçi alımında yeni şartlar

ABONE OL
23:28 | 02 Şubat 2020 23:28
Bekçi alımında yeni şartlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bekçilik kanun teklifi TBMM ‘de görüşülmeye devam ediliyor. Görüşmeler devam ederken bekçi alımına KPSS şartı getirilmesi için teklif geldi.

Bekçi alımında KPSS şartı getirilsin talebi.

TBMM ‘de bekçilik kanun teklifi görüşmeleri devam ediyor. Devam eden görüşmeler sırasında CHP Milletvekili Ali Öztunç ‘tan bir teklif geldi. Öztunç yaptığı açıklamada bekçi alımına KPSS şartının getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bekçilikte Polis Akademisi ‘nin yazılı sınav yaptığını ifade eden Öztunç, yazılı sınav olarak KPSS ‘nin esas alınması gerektiğini söyledi. Bekçilik kanununa neden muhalefet ettiği sorusuna Öztunç şu cevabı verdi:

“Birkaç husus var. Birincisi AKP’ye güvenmiyoruz. Şu ana kadar 21 bin bekçi alınmış. 8 bin de bu yıl başlatılacak. Yani 30 bin kişilik bir silahlı kolluk gücü kuruluyor. Bu bekçiler KPSS ile değil yazılı ve sözlü sınavla alınacak. Liyakat ve adalet olmayacak. Bu alınan bekçilerin bir cemaate bırakılmayacağının garantisini de bu hükümet veremez, bu konuda da sabıkaları var. Geçmişte Emniyet’i nasıl FETÖ’ye teslim ettilerse bugün de on binlerce silahlı bekçiyi bir cemaate teslim edebilirler. Bu bekçilerin KPSS ile alınması gerekir. Eğer mülakatta ısrar ediyorlarsa mülakatların çekim altına alınması önerimizin kabul edilmesi gerekirdi. Ama etmediler. Ayrıca bekçilere 41 günlük bir eğitim yeterli deniyor. 216 saat eğitim verilecekmiş. Demokrasi ve insan hakları eğitimi 6 saat, temel hukuk 18 saat, silah ve atış 54 saat gibi. Bu kadar kısa eğitim ile bir insanın eline bu kadar yetki ve silah verilemez. Ayrıca en az ortaokul eğitim şartı var. Bu da kabul edilemez. En az lise mezunu olma şartı aranmalı. Polisin yetkilerinin tamamı bekçiye veriliyor. Oysa bekçi tespit yapıp kolluk kuvvetine haber veren kişidir. ”

Bekçi alımı şartları için
TIKLAYIN https://www.kamubulteni.com/icisleri-bakanligi-personel-alimlari/polis-akademisi-yeni-donem-bekci-alimi-basvuru-sartlarini-acikladi-h19789.html

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.