DOLAR 32,4106 0.23%
EURO 35,6808 0.55%
ALTIN 2.325,120,27
BITCOIN 22991562,70%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bedava Siyaset!

Bedava Siyaset!

ABONE OL
00:34 | 25 Mart 2019 00:34
Bedava Siyaset!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şöyle bir tarihin sayfalarını karıştırırsak bu gün siyaseten yaşananların o günlerde de yaşandığını göreceğiz. Birileri memleket için çırpınırken, kaygılanırken birileri de köstek olmak, sabote etmek için mücadele ediyordu. 1980 lerde Özal köy görüntüsünde olan Antalya’yı Dünya turizminin başkenti yapacağız derken birileri gülüyor birileri de hadi ordan yalancı diyordu. Birileri yine sıradan bir Anadolu kenti olan Kayseri’yi, Konya’yı sanayi kenti yapacağız derken birileri sallamayın diyordu. Birileri Eskişehir’i hemen yanı başındaki İstanbul, Ankara ve Bursa’ya rağmen öğrenci kenti yapacağız derken birileri hele hele yalana bak diyordu. Birileri dağları delip,denizin altından yollar yapacağız derken birileri yine bu beyinleri yalancılıkla suçluyorlardı. Partisi ve ismi önemli değil birileri çıktı ve bunların hepsini beş fazla, üç eksik yaptı.

Şimdilerde ise o birileri Ağrının gelişmesi ve kalkınmasının önüne set çeke bilmek için aynı oyunu oynuyor. Ak Parti ve Savcı Sayan’ın projeleri birilerinin beyinlerine uzak olabilir ama yukarıdaki iller ve örnekler düşünüldüğünde sağlam bir iradeyle çokta kolay yapılabilecek işler olduğu anlaşılıyor.Teknik ve somut anlamda halka bir şey sunamayanlar kendi projelerini bırakmış başkasının projelerinin peşine düşmüş ne ala memleket. Seçmene biraz saygınız olsun biraz kendinizi ön plana çıkarın özgün projeler sunun, dünyanı her yerinde tüm adayların kullandığı dürüstlük, şeffaflık, demokrasi, eşitlik gibi söylemleri hiç emek harcamadan getirip bize satmak bedava siyasetten başka bir şey değildir (Lütfen buradan bu vasıflar önemsizmiş gibi bir sonuç çıkarmayın). Herkes kendi projesini peşine düşsün, onun anlatsın hangisinin yalan hangisini doğru olduğunu biz anlarız. Kendinizden başka herkesi aptal sanmayın Ağrı halkı zekidir. Biz herkesi tanırız, bize rakibinizi değil kendinizi anlatın. Ucuza kaçmayın çünkü ucuz etin yahnisi olmaz.

Birde şu ‘Agıri Ya Me Ye’ sloganı var ya beni çok ürkütüyor. Bir kaç şekilde anlamaya çalışalım bu sloganı. ‘Bizden olmayanın Ağrı’da işi yok’ yada ‘Bizden değilsen Ağrı senin değil’ hatta ‘ Bizden değilsen pastadan pay alamazsın’ gibi yorumlarsak kanımca yanlış olmaz. Bu slogan buram buram ötekileştirme kokuyor. Ötekileştirilmekten şikayet edenlerin yaptığına bakarmısınız, ötekileştirmenin daniskası. Şimdi soruyorum sizlere, sizden değilsem Ağrı benim değil mi yada siz kazanırsanız bizim ne yapmamız lazım. Ağrı cenabı hakkın Nuh tufanından bu güne tüm insanlığa bir lütfüdür. Ne bir partinin nede bir ideolojinin değildir. Şovenizm kokan, tarihsel ve sosyolojik gerçekliği olmayan bir slogan. Projeye, kendini anlatmaya gerek yok ‘Agıri Ya Me Ye’ bu kadar basit. Neyse uzatmayalım uzayınca okurlar şikayet ediyor. Sizler şimdilik biraz düşünün sonra yine konuşuruz.

Dostça kalın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.