DOLAR 32,5725 0.16%
EURO 34,9434 0.75%
ALTIN 2.439,860,30
BITCOIN 21751310,94%
Ağrı
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bayram’da sokağa çıkma yasağı gelecek mi?

Bayram’da sokağa çıkma yasağı gelecek mi?

ABONE OL
01:57 | 03 Mayıs 2020 01:57
Bayram’da sokağa çıkma yasağı gelecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Sorusuna, Cevap Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü  İbrahim Kalın’dan Geldi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 24 TV’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kalın, koronavirüs salgını kapsamında, soruları yanıtlarken, en çok merak edilen konuların başında gelen “Ramazan Bayram’ında sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi? ve 65 yaş üstü  vatandaşlarını sokağa çıkma kısıtlamasına esneklik getirilecek mi  sorusuna da yanıt verdi.”

“Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması ihtimaller dahilinde mi?” sorusuna Kalın, şu karşılığı verdi:

“İhtimaller dahilindedir. Bu önümüzdeki üç haftada salgının seyri tarafından belirlenecek bir takvim. Şu an bir şey söylemek erken. Bu konuyla ilgili Bilim Kurulu’nun önerileri alındıktan sonra varılacak nihai kararı, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacaktır.”

“Cumhurbaşkanımızın 65 yaş ve üstü için pazartesi günü güzel haberleri olabilir”

“65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı gençler için sokağa çıkma yasağında bir esneme olabilir mi?” sorusu üzerine Kalın, şunları söyledi:

“65 yaş ve üstü bütün büyüklerimiz yaklaşık 45 gündür evden çıkmadılar. Sağ olsunlar, bu kurala riayet ederek çok tarihi bir görevi de yerine getirdiler, hem kendi hayatlarını korudular hem salgının yayılmasını önlediler. Ülkemizde yaklaşık 7 milyon kadar 65 yaş ve üstü vatandaşımız var. Bu şikayetleri biz de alıyoruz. Cumhurbaşkanımız da bunları dinliyor. Cumhurbaşkanımızın şöyle bir talimatı oldu. ‘Bilim Kurulu’nun bu konudaki değerlendirmesini aldıktan sonra pazartesi günü Kabine Toplantısı’nda bu konuyu değerlendirelim. Bilim Kurulu’nun kanaati çerçevesinde de bu konuda bir karar alalım.’ dedi. Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın bu konuda da bazı güzel haberleri olabilir.”

İbrahim Kalın, 20 yaş altının da hatırlatılması üzerine, “Bilim Kurulu’nun da kanaati öncelikli olarak 65 yaş ve üstü grubunun belli gün ve saatlerde dışarıya çıkmasının sağlanması şeklinde.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.