DOLAR 32,5576 -0.11%
EURO 34,9579 0.35%
ALTIN 2.429,080,26
BITCOIN 2077952-3,84%
Ağrı
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Sayan:Ahlat’ta Ağrı’nın Tanıtımına Devam Ediyoruz

Başkan Sayan:Ahlat’ta Ağrı’nın Tanıtımına Devam Ediyoruz

ABONE OL
19:00 | 25 Ağustos 2019 19:00
Başkan Sayan:Ahlat’ta Ağrı’nın Tanıtımına Devam Ediyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ahlat-Avrasya Kültür şenlikleri tam bir şenlik havasında kutlanıyor.

Şenliklere katılan Ağrı Belediye Başkanı Savcı SAYAN alandaki aktivitelere katılarak göz doldurdu.
Başkan Sayan, Ağrı Belediyesinin ilk kez açtığı çadırda konukları ağırlayarak onlara Ağrı’nın tanıtımını yaptı.
Başkan Sayan’ın öncülüğünde katılım sağlanan şenlikte, tanıtımı yapılan Ağrı Döneri, Ağrılı kadınların yaptığı el emeği göz nuru el işleri, Çoban Ali, Halay ve diğer yöresel oyunların sergilendiği şenlikler gerçek anlamda tam bir şenlik, dostuluk, kardeşlik havasında geçiyor.

Sayan, yöresel oyunlarımızla ilgili; unutulmaya yüz tutmuş halk oyunlarımızı inşallah en etkin biçimde Ağrı ve tüm Türkiye’da tanıtmaya devam edeceğiz, bugün burada sergilenen bu yöresel oyunlarımız inşallah bir başlangıç  olacak dedi.

Malazgirt Ahlat-Avrasya Kültür şenlikleri kapsamında kurulan çadırları ziyaret eden SAYAN, ülkemizin birbirinden güzel yöresel tanıtımlarına büyük bir ilgi gösterdi.

Başkan SAYAN, Ağrı dönerinin tanıtımının yapıldığı stantta dönerin karşısına geçerek kestiği dönerden misafirlere ikramda bulundu ve Ağrı Dönerini inşallah tüm Türkiye’ye tanıtacağız, bir kez bizim dönerimizi yiyen, tadını alan asla bu dönerden vazgeçmeyecek bu kadar iddialıyım dedi.

Kendisine ikram edilen yayık ayranı için; işte bizim ayranımız, yaylada beslenen hayvanların sütünden elde edilen yoğurttan yapılır ve tadı kolay kolay hiç bir yerde bulunmaz diyerek ayranını yudumladı.

Yöresel oyunları büyük bir keyifle izleyen Sayan, zaman zaman oynanan oyunlara katılım sağladı ve at binen Başkan Sayan  göz doldurdu.

Eğitime büyük bir önem veren Başkan Sayan, Oba Kütüphanesi ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

Malazgirt Zaferi’nin 948. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Muş’un Malazgirt ilçesinde düzenlenen “4. Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni” programının ardından, Ahlat’a giderken elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz Türkiye’nin önemli değerlerinden Eğitim ve Kültür Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun’un kitap standınıda  ziyaret ederek, kendisinden rahmetle   yad ettiler.

Simav Belediye Çadırını ziyareti sırasında kendilerine günün anısı olarak bir Simav Halısı hediye edildi.

Şenlikler üçüncü gününde de tüm çoşkusuyla devam ediyor.

  

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.