DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2069476-1,62%
Ağrı
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Sayan: Ulaşımda Özelleştirme Yok

Başkan Sayan: Ulaşımda Özelleştirme Yok

ABONE OL
18:03 | 09 Aralık 2019 18:03
Başkan Sayan: Ulaşımda Özelleştirme Yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın, seçim vaatlerinden biri olan”Ağrı halkına kaliteli ve ucuz taşımacılık sunacağı idi ”ve bunun için Ağrı Belediyesinin satın aldığı yeni minibüsleri hizmete sunması üzerine, Ağrı’da hali hazırda var olan Ağrılı minibüs sahiplerinin tepki vermesi ve tehdit oluşturan sözler sarf edilmesine karşı Başkan Sayan bugün bir basın toplantısı düzenlemiştir.

Başkan Sayan minibüsçülerin verdiği bu tepki ve tehditlerle ilgili yaptığı açıklamada şu sözlerine yer verdi.

Bildiğiniz gibi ilimizde bir kaç gündür minibüsçülerle, belediye arasında bir anlaşmazlıktan söz ediliyor, işin özünü halkımızın öğrenmesi için en güzel iletişim kanalı sizin üzerinizden halka bunları duyurmaktır.
Bildiğiniz üzre 31 Mart seçimlerinden sonra bizim halka vaatlerimiz vardı; biz Ağrıyı değiştireceğiz, güzelleştireceğiz,doğunun parlayan yıldızı yapacağız.

Önümüze babamız çıksa dinlemeyeceğiz,biz halkı dinleyeceğiz, halkın menfaatine yararına ne varsa onu yapacağız, onları kendimize hedef olarak koymuşuzdur.

Son bir, iki aydır sürekli burada bir huzursuzluk bir tartışma varmış gibi dolmuşçu arkadaşlar olayı yanlış yöne çekmeye çalışıyorlar,farklı söylem ve tehditvari konuşmalar yapıyorlar, bunların bize sökmeyeceğini, tehditle iş yapacak insanlar değiliz.

Biz Ağrı’nın menfaatine ne varsa,Ağrı için ne gerekiyorsa onları yapmaya hazırız

Biz 66 yeni aracımızla, hastabüslerimizle, seçim vaatlerimizden biri olan öğrencileri bedava taşımaktı ama maalesef kanun buna müsaade etmiyor, bizde sembolik bir fiyatla 0,25 kuruşa öğrencilerimizi taşıyacağız diğer ücretleride  aşağıya çekerek halkımızı taşımaya başladık. Fakat dolmuşçu arkadaşlar buna ısrarla yapamazsınız, edemezsiniz,” biz asarız, keseriz” siz bizim ekmeğimizle oynuyorsunuz gibi konuşmalar yapıyorlar.

Siz 46 kişisiniz, Ağrı merkez 150 bin ve ilçeleri ile 550 bin nüfuslu bir yer, yani ben 46 aile için bütün bir Ağrı’dan vaz mı geçeyim? Böyle bir anlayış olamaz, böyle bir sistem var mı? Böyle bir anlayış içerisinde bu şehri yönetebilir miyim?
Herkesin dediğini yaparsam,efendim benim evimin önünden kanal geçmeyecek, benim ekmek fırınımın fiyatlarıma dokunmayacaksın,minibüs fiyatlarına dokunmayacaksın,hattıma dokunmayacaksın.
”O” zaman ben burada belediye başkanı değil,noterim, sizin getirdiğiniz şeyleri ben tasdik edeyim size göndereyim, halkıda böyle mağdur bırakayım, bu bana uymaz,benim yönetim anlayışıma uymaz, insan hakları prensibime, adalet duyguma aykırı şeyler.

Bu arkadaşlar sürekli adaletten bahsediyor, şimdi size soruyorum; bütün Ağrı’nın dolmuşları 3-4 kişinin elinde!!! Adaletse bu nasıl bir adalet? Yani siz adaletli davrandınız!!! Diyerek şu anda  Ağrı’daki minibüs işletenlere :Ağrı’da bütün dolmuşları siz aldınız… Bunlar aldılar, bunların dışında Ağrı’da kimse para kazanmayı bilmiyor…İşte bunlar adaletten bahsediyor, böyle bişey yok arkadaşlar, diye sözlerini şöyle sürdürdü.

Adalet nedir?
Adalet halkın çoğunluğu, halkın isteklerinin çoğunluğudur, halk %51 bu olsun diyorsa o iş bitmiştir.

İsterseniz hodri meydan anket yapalım, isterseniz sandık koyalım, dolmuşçularla bizim aramızda halk kime karar verirse biz ona razıyız, dolmuşçular bunu istediği için yapmıyorum, halkımızın buna ne kadar duyarlı olduğunu, bu işleri nasıl istediğini ortaya koymak adına söylüyorum.

Ben bu arkadaşlara teklifler götürdüm,sizin bu hatları bakın elimizde var olan sözleşmeye göre 2022 yılında ihale süreleri bitiyor, hat süreleri bitiyor, bu arkadaşların bir hattı mattı yok, burayı kendilerinin çiftlikleri zannediyorlar,zannediyorlar ki; ömür boyu bu hatları almışlar bunlara kimse dokunamaz.Bu hatlar 2022 den itibaren zaten yok.

Belediye ihale yapıp yapmamakla serbesttir

Bu arkadaşlar daha önce vali beye gitmişler, bu otobüsler Ağrı’ya azdır, 46 otobüs, minibüs Ağrı’ya yetmiyor, müsade edin biz 20 tane daha arttıralım diye. Şunu demek istiyorum, onların istediği 20 otobüs, 20 otobüsü 2 ile çarparsanız 40, bizimde getirdiğimiz.Yani bizim 40 minibüsümüz onların 20 otobüsü,demek ki bu bir ihtiyaçtı biz getirdik.

Vali beye gitmişler demişler ki; bunu ihale etmeyin yüzer bin liradan bize verin.Vali bey de demiş ki; niye size yüzer bin liradan vereyim,siz gidip dışarı 1 milyona satacaksınız.Eğer gerekliyse ben açık bir ihale açayım, herkes bu ihaleye girsin, dolayısıyla hatları kaça aldıysanız herkes hakkına razı olsun.Onlar da; yok efendim bizim dışımız da kimse bu ihaleye giremez, bizim dışımızda kimse bu hatları alamaz. Çok adaletten bahsediyorlar ya!!!
Vali beyin cevabı, kusura bakmayın ben böyle işlere gelmem ya açık ihale yaptırım, ya da hiç yaptırmam…Bunun üzerine bu arkadaşlarda vaz geçmiş.

Biz onlara çeşitli alternatifler sunduk,bunlardan bir; tüm masraflar bize ait, şöför, yağ, bakım, tamir, sigorta,verginiz olmak üzre, sizlere de ayda 5 bin lira verelim hatlardan çekilin.Bu teklif kabul edilmedi

2 ci teklifimiz; minibüsleriniz diyelim ki 150 bin lira,artı hat parası 400 bin lira 550- 600 bin lira…Ben 600 bin lira vereyim size hepiniz çekilin, hat başı 600 bin lira vereyim satın alayım ulaşımdan çekilin, yok çekilmiyoruz dediler…

3. cü teklifimiz; o zaman herkes kendi sistem üzerinden devam etsin,belediye kendi sisteminde, siz de şimdiye kadar olduğu gibi devam edin,serbest piyasadır isteyen istediği aracı tercih eder, yolcu isterse sizin aracınızı, isterse bizim araçlarımızı kullanır, isterse taksi kullanır.

Bu büyükşehirlerde de böyle, minibüslerle, otobüs fiyatları farklıdır, halk hangisini tercih ederse onu kullanır.Ankara’da havaalanına gitmek için otobüse binerseniz 3 lira ödersiniz, Havaş’a binerseniz 10 lira ödersiniz, Havaş diyebilir mi? Belediye niye burayı 3 lira yaptı?Ben öldürürüm, keserim,asarım,ben belediye başkanına karşı çıkarım, ben bunu yaptırmam…Böyle bir şey var mı?Burası dağ başımı? Burası kanun memleketi, siz kimsiniz? Kendinizi ne zannediyorsunuz? Almışlar ellerine telefonları sosyal medyadan,efendim yandaşlarını işe almış, araştırın eğer bir tane akrabam varsa şoförlerden; gelin ben belediyeyi bırakırım. Ben bir tanesini işe almadım, yapılan müracaatlardan belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları işe almışlar.Böyle yalan yanlış konuşmalar; efendim bu hatları alacak 2-3 ay sonra özelleştirecek yandaşlarına verecek, ben burada olduğum sürece ulaşımda özelleştirme yok arkadaşlar.Benden sonra kim gelir bilemem o ne yapar onuda bilemem, her yiğidin bir yoğurt yiyişi var, bu de benim yoğurt yiyişim.

Yaşlıları araçlarına almayan densizin biri dün sosyal medyada şöyle bir şey paylaşmış, yaşlılar evde huzur bulamıyor geliyor minibüste vakit geçiriyor, ısınıyor, bu çok çirkin bunları bizim Ağrı halkına yakıştırmayın arkadaşlar.Ağrı’da ki hangi yaşlı evinde huzur olmadı için dolmuşta gününü geçirir?Niye bu milleti bu kadar zor durumda bırakıyorsunuz? Batıya, şuraya buraya karşı halkımızı bu kadar küçük düşürüyorsunuz. Yani Ağrıdaki insanlar minibüsü neredeyse barınak olarak kullanıyorlar.Böyle bir terbiyesizlik,saygısızlık olur mu? Hepsi bizim başımızın tacı.

Özel haber:Gönül Özkılıç

Gepostet von Nihat Aydın am Montag, 9. Dezember 2019

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.