DOLAR 32,5189 -0.1%
EURO 34,8682 -0.11%
ALTIN 2.429,560,01
BITCOIN 2158749-0,12%
Ağrı
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Sayan; ”O” Anjiyo Ünitesi Hizmete Girecek Demişti

Başkan Sayan; ”O” Anjiyo Ünitesi Hizmete Girecek Demişti

ABONE OL
12:51 | 19 Ekim 2020 12:51
Başkan Sayan; ”O” Anjiyo Ünitesi Hizmete Girecek Demişti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Ağrı’nın da artık bir ANJİYO Ünitesi var, bugünleri de gördük çok şükür.

Yıllardır iki şehir arasında, yüzlerce hasta kalp krizinden dolayı Erzurum ve Van’a gönderilirken  yollarda hayatlarını kaybettiler, pek çok ailenin içine ateş düştü, çocuklar  yetim  öksüz kaldılar, eşler dul, ana baba evlatsız.Bu acının tarifi yok, dedik acaba ANJİYO Ünitemiz  ve uzman doktorumuz olsa ”takdiri ilahinin haricinde” bu hastalar kurtulamaz mıydı?

Aylardır sesimizin duyulması için var gücümüzle buradan seslendik, neticeye ulaşmadan bunun peşini bırakmayacağımızı belirttik, gerekirse Ağrı’dan, Van’a, Erzurum’a giderken yollarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınları ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız  Sayın Fahrettin Koca’nın huzuruna gitmeyi düşündük.O son çare idi…

Başkan Sayan: ”O” Anjiyo Ünitesi Hizmete girecek

Başkanımız Savcı Sayan; bir kaç gün önce, az sabırlı olun , ”O” Anjiyo Ünitesi hizmete girecek, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca bu konuda bize yardımcı oluyor, inşallah bir kaç güne ANJİYO Ünitesi açılacak demişti.

Başkanımıza güvenimiz sonsuz, peki dedik ve bekledik, kendisinin sıkı girişimleri ve Sağlık Bakanımız Koca ile yaptığı görüşmelerin neticesini aldık çok şükür, 16 aydır çaresiz bekleyişimiz sonlandı ve Ağrı halkının beklediği müjde bugün açıklandı. Başkanımız Savcı Sayan’ın dediği gibi oldu, Anjiyo Ünitemiz bugün kısmen de olsa  hizmete girdi, inşallah 15 Kasım gibi tam faaliyete geçecek

Müjdeyi buradan tüm değerli Ağrılı hemşehrilerimle paylaşmak bizi çok mutlu etti, gerçi buruk bir mutluluktu ama olsun, inşallah bundan sonra (diliyoruz kimsenin ihtiyacı olmasın) ihtiyaç olduğunda bizlerinde artık bir ANJİYO Ünitemiz var.

Savcı Sayan,  Ağrı’ya verdiği müjdeler ile ilkleri yaşatıyor, Ağrı Ekmek Fabrikası, Ağrı’nın yeni Halk Otobüsleri, Hastabüsler, Ağbim Projesi ve bugün Anjiyo müjdesi, sırada ki müjdeyi merakla bekliyoruz.

 ANJİYO  Nedir ve Ne Kadar Önemlidir ?

Bir hastaya  anjiyo kararını verecek olan bir kardiyoloji  uzmanıdır, hastayı değerlendirir eğer kalp damar hastalığı şüphesi yüksek ise anjiyo yapılmasını ister bu çok önemlidir. Çünkü tanının kesinleşmesi için en iyi yöntemdir.

Anjiyo bir görüntüleme ve tanı koyma yöntemidir. Kalp damarlarınızda daralma veya tıkanıklık olup olmadığı konusunda bilgi verir. Anjiyo ile aynı seansta tıkalı damara stent yerleştirilerek damarların açılması ve tedavisi yapılabilir, böylelikle hastanın kalp krizi geçirme riski azaltılır.

Doktorunun vereceği karar ile aynı yöntem kalp krizi geçiren hastalara da uygulanır, tıkalı olan damara stent yerleştirilerek damarın açılması sağlanır ve hastanın tekrar aynı damar üzerinden kalp krizi geçirmesinin önüne geçilir.

Kalp damarlarının, kontrast denilen bir boya maddesi yardımı ile, kateter kullanılarak verilmesi ile oldukça kaliteli, çözünürlüğü yüksek ve hata payı yok denecek kadar az görsel veriler elde edilir. En çok tercih edilen yöntemdir çünkü, dediğimiz gibi aynı anda damara müdahale etme ve koroner damar hastalığını stent ile tedavi etme şansı vardır. Yani hastanın hayatta kalması için gerçekten çok değerli ve önemli bir uygulamadır.

Kimlere ANJİYO yapılır?

Hekim, hastada durumun ciddiyetini gösteren şikayetleri (Kalp krizi tehdidi gibi) tespit ederse ANJİYO isteyebilir, bu tamamen hekimin teşhisi ile mümkündür, her göğsü ağrıyana ANJİYO yapılmaz.

Değerli dostlar,bu konuda önce hekimlerimize güveneceğiz, biz şikayetlerimiz anlatırız onlar teşhis eder, sakın ola ki, illa bana ANJİYO yap diye hekimlerimizi baskı altına almaya çalışarak gereksiz Anjiyo tetkiki istemeyelim, onların isabetli, kesin teşhis ve  kararlarına saygı duyalım…

Yeni Anjiyo Ünitemiz Ağrımıza ve hemşehrilerimize hayırlı olsun inşallah,  Ağrı halkı adına Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya, Başkanımız Savcı Sayan’a ve emeği  geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Sağlıkla kalın değerli dostlar

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.