DOLAR 32,5851 0.21%
EURO 34,8496 0.52%
ALTIN 2.417,56-0,61
BITCOIN 2154329-0,04%
Ağrı
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Sayan: ‘Ev konusunu biz çözelim, toplanan para ailenin hesabına yatsın’

Başkan Sayan: ‘Ev konusunu biz çözelim, toplanan para ailenin hesabına yatsın’

ABONE OL
15:59 | 13 Aralık 2020 15:59
Başkan Sayan: ‘Ev konusunu biz çözelim, toplanan para ailenin hesabına yatsın’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TV04 ekranlarda canlı olarak yayınlanan Gürkan Güneş’in hazırlayıp sunduğu, Kızılay Ağrı başkanı Orhan Tatlı’nın konuk olduğu ‘Murat Ailesine Destek’ programına telefon bağlantısı üzerinden bağlanan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduğunu belirtti.

‘Yaşadığımız acılar ortak acılarımızdır’

Başkan Sayan; ‘ Ablamın vefatından dolayı acı günümüzde de olsa bütün acılar bizimdir, acılarımızı ortak paylaşacağız. Acılar, paylaştıkça azalır. Dolayısı ile benim acım, rahmetli Özgür kardeşimizin acısı. O benim ablamsa, Özgür’de benim kardeşim. ‘ ifadelerini kullandı.

‘O gece eşimle beraber gözyaşı döktük’

Kahraman baba Özgür Murat ile zaman zaman uçak seyahatlerinden dolayı Ahmed-i Hani havalimanında görüştüğünü belirten Başkan Sayan; ‘Özgür kardeşimin acısını her zaman yüreğimde hissedeceğim. Yangın faciasının yaşandığı o gece eşimle beraber gözyaşı döktük, çok üzüldük. Olayın yaşandığı gün olay yerine gitmeyi çok istedim fakat karantina sürecinde olduğum için dışarı çıkamadım. Orada olup acıyı paylaşmayı çok istedim.’ dedi.

Ağrı’da zor durumda hayatlarını idame etmek zorunda kalan ailelerin olduğunu belirten Başkan Sayan onlara da destek verilmesi gerektiğini söyledi.

‘Havuz oluşturup bağış toplamamız lazım’

Maddi zorluk yaşayan hemşerilerimizin oluşturulacak bu fon sayesinde zorluk yaşamadan destek vermeleri gerektiğini bildiren Başkan Sayan; ‘Yetim çocuklarımız, evi olmayan kadınlarımız, 5-6 çocuğu ile birlikte tek gözlü evlerde yaşamak zorunda kalan aileler olsun. Biz el birliği ile Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte bu işi biraz daha ileriye götürmemiz lazım. Bir havuz oluşturmamız, bir bağış kampanyası yapmamız lazım. Çok güzel dostlarımız var, ülke genelinde güzel bağışlar toplayabiliriz. Taşlıçay’da tandır faciasında hayatını kaybeden bacımız ve ailesi için onlarca yardım geldi. İnsanlarımız bizi aradı. Bunu bir düzene sokmamız lazım.’ Şeklinde konuştu.

‘Özgür kardeşimizin ailesine ev yapmak istiyoruz!’

Kahraman baba Özgür Murat’ın geride kalan emanetleri için ev yapma düşüncelerinin olduğunu belirten Başkan Sayan; ‘Bu konu için Orhan başkanımızla bir araya gelip konuşmamız lazım. Müstakil bir ev mi yapılacak yoksa apartman dairesi mi alınacak. Şayet müstakil bir ev yapılacaksa biz evin tüm masraflarını üstlenmeye hazırız. Hem şahsım hem de belediyemiz adına katkı da bulunmak istiyorum. ‘ dedi.

‘Kardeşini işe almak istiyoruz’

Özgür Murat’ın kardeşinin onun yerine işe alınması için gerekli müracaatlarda bulunduğunu belirten Başkan Sayan, ‘İlgili bakanlığımız görüşmelerimiz olumlu ilerliyor şayet bir aksilik olması durumunda da Belediyemiz bünyesinde kahraman babanın kardeşinin istihdamını sağlayacağız. Böyle desteklerle acılarını bir nebze de olsa azaltabiliriz. Lakin, insanın bir yakını vefat edince içinde onlarca mum yanıyor. Zamanla hepsi sönüyor ama bir tanesi insan ölünceye kadar yanıyormuş. Kaybettiğimiz yakınlarımız oldu hepsinin acısı yüreğimizde sürekli kalıyor. Allah, böyle musibetleri ve belaları bizden, insanlıktan uzak tutsun.’ Dedi.

Ağrı halkının Murat ailesini yalnız bırakmayacaklarını çok iyi bildiğini belirten Başkan Sayan, Ağrı halkından da destek istedi.

‘Ev konusunu biz çözelim, toplanan para ailenin hesabına yatsın’

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Kızılay tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan paranın aileye verilmesi, ev sözünü de kendisinin yerine getireceğini belirtti.

Ailenin geleceği için toplanan paranın onlara verilmesi yaşamlarını sürdürme açısında fayda getireceğini söyleyen Başkan Sayan, ‘Olayın ilk günün de basın mensubu arkadaşlara da söylediğim gibi ömür boyu çocuklarımızın eğitim masrafını üstlendiğimi belirtmiştim. Ağrı’da yürekli insanlarımız var, bundan en ufak kuşkum yok, ailemiz için gerekli olan her şey muhakkak yapılacaktır.’ dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.