DOLAR 32,6114 0.37%
EURO 34,8643 0.08%
ALTIN 2.513,681,19
BITCOIN 20188960,27%
Ağrı
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Arap Medyasında Gündem Yarattı

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Arap Medyasında Gündem Yarattı

ABONE OL
14:17 | 14 Nisan 2019 14:17
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Arap Medyasında Gündem Yarattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın Sesi Orta Doğu’da Yankılandı

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın,  CHP’li  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özkan’ın  Suriyeli  sığınmacılara her türlü yardımı kesme kararı aldığını belirten insanlık dışı açıklamasından sonra, Suriyeli sığınmacılara sahip çıkması bizler Ağrı’da ekmeğimizi bölüşmeye hazırız, Ağrıya gelsinler daveti  Arap medyasında geniş yankı yarattı.

Arap Medyasının Belediye Başkanı Savcı Sayan’a geniş yer verdiği Arapça ve Türkçe çevirisiyle haber aşağıdadır…

Arap Medyası

Türk muhalefet belediye başkanı Suriyelileri tehdit ediyor ve bir başkası onlara yanıt veriyor ve onları ağırlıyor. Şehirdeki Suriyelilere yardımı kesmeyi vaat eden (Belediye Başkanı Tanju Özkan)Bulutanjo Uzgan’ın konuşmalarından kısa bir süre sonra, Suriyelileri eyaletinde yaşamaya davet eden Ağrı (Belediye Başkanı ) Savcı Saouji Sayan eyaletinin belediye başkanından bir yanıt aldı.

Sayan kişisel Twitter hesabında, ”Bolu’daki ””Polo’daki Suriyelilerin Ağrı’da yaşamalarını memnuniyetle karşılıyoruz, onlarla bir somun ekmek paylaşıyoruz, yalnızca Kur’an’ı öpmemeliyiz, içeriğine uymalıyız” dedi.

“Kur’an’ı öpmek” ifadesini sürdürme niyeti, Kur’an’ı taşıdığı ve töreni sırasında”Bolu Belediye Başkanı”  Polo belediye başkanı olarak kabul ettiği Polo belediye başkanıydı. “Suriyelilere çalışma izni vermeyeceğim, eğer seçilirsem onlara tek bir kuruş yardım etmeyeceğiz” dedi.

Uzan, Bolu eyaletinde yapılan belediye seçimleri sırasında kazanılan  (Bolu)Pulu eyaletinde Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) temsil ederken, Türkiye’nin kuzeydoğusundaki Agri belediyesinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin vasisidir.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.