DOLAR 32,3410 0.27%
EURO 35,1240 -0.04%
ALTIN 2.300,511,02
BITCOIN 23085453,64%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Savcı Sayan Uyuşturucuya Karşı Başlattığı Mücadelede Yalnız Değil

Başkan Savcı Sayan Uyuşturucuya Karşı Başlattığı Mücadelede Yalnız Değil

ABONE OL
12:51 | 19 Ekim 2020 12:51
Başkan Savcı Sayan Uyuşturucuya Karşı Başlattığı Mücadelede Yalnız Değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uyuşturucu bağımlılığı,asla hafife alınacak, amaaan  bana ne diyeceğimiz  kadar  basit değil… Bu hepimizin ortak meselesidir…

Çocuklarımız çok büyük bir tehlike altında

Başkanımız Savcı SAYAN’ın,  madde bağımlılığına (uyuşturucuya)  karşı başlattığı bu mücadelede hepimiz onun yanında olmalıyız, bu çok çok önemli bir savaş. Başkan SAYAN  bizim çocuklarımızı bu bataktan kurtarmak ve korumak için maddi manevi elinden gelen ne varsa yapacaklarını defalarca ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde, Başkan SAYAN, ‘’Gül Gençlik ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği’’ ile birlikte çocuklarımızı, gençlerimizi  bu lanet olası bağımlılıktan kurtarmak adına bir protokol imzaladı… Ağrı’da uyuşturucu bağımlılığı olan gençlerimizin tedavi ve tedavi sonrasında  uyuşturucudan korunması adına  güzel bir proje hayata geçiyor.

Hepimizi ilgilendiren bu çok önemli habere maalesef yerel basının ilgi ve alaka göstermediğini üzülerek görmüş olduk, bağımlı olan gençlerimiz ve çocuklarımız için böylesi hayati bir proje hepimizi çok yakından ilgilendiren bir konu, buna kayıtsız kalmamalıyız, başkanımıza ve  gençlerimize  kimin elinden ne geliyorsa destek vermeliyiz.

Bugüne kadar hiç kimsenin, bizim çocuklarımız için  böyle hayati bir mücadeleye başlama cesaretini gösteremediğini biliyoruz, Başkanımız Savcı SAYAN ”O” kocaman, sevgi dolu yüreği ile  Ağrı’ya geldiği ilk günden bugüne her zaman geçlere ve çocuklara ne kadar önem verdiğini defalarca dile getirdi…Onların geleceğinin güzel olması, uyuşturucudan uzak olmaları, iyi bir şekilde okuyup iyi mevkilere gelmesi için mücadele edeceğini söylemişti.Başlatılan bu çok önemli  mücadelede hepimiz  başkanımıza destek vermek zorundayız.

Düşünün Ağrı’da uyuşturucuya başlama 11 -13 yaş aralığına inmiş, kapımızda öyle ciddi bir tehlike var ki, belki de pek çoğumuz bunun farkında bile değiliz. Kimin garantisi var ki? Çocuğu bu batağa düşmeyecek diye, Allah korusun diye dua ediyoruz, dua edelim  tabi ki de, bizim elimizden başka bişey gelmiyor mu? Diye oturup bir düşünelim.

Siz bilir misiniz? Bağımlı birinin ,’’O’’ lanet olası maddeyi temin etmek için neler yapabileceğini? Para bulmak , para bulamaz sa hangi yollara sapacağını?

Düşüncesi bile çok korkunç,’’ O’’ bağımlı gençlerin ailelerine yaşattığı cehennemden hangimizin ne kadar haberi var?  Anne , babadan zorla para almak için boğazlarına bıçak çektiğini kaçımız biliyoruz? Gençlerin maddeyi bulamadığı anda girdiği krizleri, o  kriz anında gözlerinin uyuşturucu temin etmek için paradan başka bir şey görmediğini… Değerli dostlar, unutmayın ki yarının geleceği olan çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır ve bizim çocuklarımızdır. Başkan Savcı SAYAN’ın bizim çocuklarımız için başlattığı bir mücadele var, hadi gelin el verelim, destek verelim çocuklarımızı bu illetten kurtaralım ve koruyalım.

Çocuklarımızı uyuşturucudan nasıl koruruz?

Öncelikle okul çevrelerinde çok uyanık ve dikkatli olmalıyız, ilkokul  çağındaki çocuklarımız bu tuzağa düşürmek çok daha kolay, çocuklarımızla konuşmalı ve uyuşturucuya karşı onları devamlı uyarmalıyız.

Yabancılardan kesinlikle hiç bir şey almamaları konusunda onları sıkı sıkı tembihlemeli  ve takip etmeliyiz.

Özellikle okullarda güvenliğin en üst seviyede olması gerekir.Burada okula idarecilerimize büyük görevler düşüyor.

Okul giriş ve çıkışlarında güvenlik veya idarecilerden birisinin olması gerekir.

Okul kantinlerinin sürekli denetlenmesi gerekir. Okul etrafında bulunan kafeteryalar, internet kafeler ve seyyar satıcıların sürekli olarak denetlenmesi gerekir. Okul etrafında sivil polislerin denetim yapmaları gerekir.

Kenar mahalledeki okulların etrafında ( varsa) metruk evlerin yıkılması gerekir.”

”Sakın benim çocuğum asla yapmaz demeyin”

Çocuklarımızın her anını takip etmeliyiz.

Çocuklarımız kimlerle arkadaşlık yapıyor? Özel eşyalarını kontrolden geçirmeliyiz,  cep telefonuyla kiminle konuştuğundan ve mesajlaştığından emin olmalıyız. Çocuklarımızın kullandığı kelimelere dikkat etmeliyiz.

Onlarla arkadaş gibi olmalı ve onlara zaman ayırmalıyız.

Çocuklarımıza her zaman sarılan ve sevginizi gösterebilen bir ebeveyn olmalıyız…

Evde bilgisayar ve internet kullanımı kurallarını en başta koyulmalı ve bu konuda kararlı olmak zorundayız. Kuralların uygulaması, kuralların iyi anlatılmasıyla doğru orantıda olmalı

Çocuklarınızı koşulsuz sevgi ile sevdiğinizi hissettirin. Unutmayın ki yarının geleceği olan çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır ve bizim çocuklarımızdır.

Değerli dostlar, umarım bu mücadelede hepimiz elimizden gelenin en iyisini yaparız,

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.