DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2081212-1,76%
Ağrı
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Savcı Sayan İçin İmkansız Yok

Başkan Savcı Sayan İçin İmkansız Yok

ABONE OL
12:51 | 19 Ekim 2020 12:51
Başkan Savcı Sayan İçin İmkansız Yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnsan hedefleri ile yol çıkarsa yapamayacağı bişey yoktur, başarının sırrı; azim,sabır ve yapacağına inandığı güçte gizlidir.

Hepimizin içinde yaşadığı ve dağ gibi sorunları olan ama bu sorunların giderilmesi için sabır gösteremediğimiz bir ilde yaşıyoruz.

Başkanımız Savcı SAYAN, göreve geldikten sonra, hemen her şeyi bir nefeste halletmesi beklendi.Böyle bir şey fiziken mümkün değil, zaman lazım, sabır lazım bunu defalarca dile getirdik.

Savcı SAYAN kendisine inananların, güvenenlerin güvenini  asla boşa çıkarmaz, her zaman verdiği sözlerinin arkasında duracak güçte ve azimdedir.

Bakın Başkanın gerçek anlamda gecesi, gündüzü yok, pazarı tatili yok ve verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor, halkımızla içice, ona ulaşan herkese vakit ayırıyor, neredeyse her gün esnafımızı dolaşıyor, yapılan işleri yerinde takip edip inceliyor, talimatlarını veriyor.

Bunlar dışarıdan bakılınca belki de kolay görünüyor ama bunun için efor lazım, sabır lazım, bilgi ve tecrübe lazım, şükür bunların hepsi başkanımızda mevcut.

Her ne kadar yaptığı işler sabote edilse de  kendisi ve ekibi durmuyor, yaptığı hizmetlerle cevap vermeyi yeğliyor, kaybedecek zaman yok, bunu çok iyi bildiği için hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyor.

Taşlıçay Dere Islah Projesi

Eskişehir’in simgesi olan, Porsuk Çayı’nın bugünkü haline gelmesinde Başkan Savcı Sayan’ın 1989 yılında, orada öğrenci olduğu zaman ilk adımı attığını, Porsuk Çayı çevre düzenlemesi için stand açtığını pek çoğumuz bilmeyiz belki ama daha o yıllarda ufkunun açık, çevreci, projeji olduğu görülmüş.

O günlerden bugüne baktığımızda, Ağrının ne kadar şanslı olduğu görülüyor.

Porsuk Çayı’nın önceki halini pek çok kimse bilmeyebilir ama şimdi ki hali, pek çok ilimize örnek olmuştur…İlimizin de  simgesi olacak olan, Taşlıçay Deresi çevre düzenleme ve ıslah çalışmaları bittikten sonra en az Porsuk Çayı kadar değerli ve önemli olacaktır.

Başkanımızın Taşlıçay Deresi  proje çalışmaları  hızla devam ediyor, yürüyüş yollarıyla, oyun alanları  ile inşallah önümüzdeki bahara orada hepimizin soluk alacağı, çoluk çocuk güzel vakitler geçireceğimiz, çevre illere örnek olacak bu güzel çalışma tamamlandığında gurur duyacağımıza inanıyorum.

Dere kenarına yapılacak olan farklı  sosyal  yapılar, kahveler, restoranlar alış veriş dükkanları ile  oranın çok hareketli  bir yer olacağı ve yoğun ilgi göreceğini hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

Parklar bahçeler hepimizin ihtiyacı olduğu sosyal alanlardır, millet bahçesi içerisinde yapılan  peyzaj ve  çevre düzenleme çalışmaları bitmek üzre, Ağrımız  dört bir yandan güzelleşerek yaşanabilir  bir il olacak inşallah.

Başkanımız projeleri açıkladığı  zaman olmaz, yapılamaz diyenler şimdi yanıldıklarını görebilirler

Yapamaz denilenleri bir bir geçekleştiriyor, Ağrı’da  halkımız kaliteli ve ucuz ekmek alabilecek,  ihtiyaç sahipleri ve öğrencilere her gün  on bin ekmek bedava dağıtılacak dedi ve gördüğümüz gibi ”Ağrı Belediyesi Ekmek Fabrikası” 10 güne kadar hizmete giriyor günlük elli ile altmış bin adet ekmek üretecek ve ekmeğin fiyatı 0,75 kuruş olacak.Halkımız kaliteli, hijyen ve zengin ekmek çeşitlerine kavuşacak.

Her ne kadar  bazı çevrelerden engellenmek istense de ”O” çoğunluğun istifade edeceği hizmetler ile ilimize yenilikler getiriyor, şehrimizi yeniden inşa etmeye başladı.

Ağrı, yıldız şehir olma yolunda ilerlerken bizlerinde köstek değil, destek olamamız lazım.

Hepimiz biliyoruz ki Ağrı’da ulaşımda ciddi sıkıntılarımız vardı, burası bir öğrenci kenti olma yolunda hızla ilerliyor, bu sene  AİÇÜ’nün %92 doluluk oranı ile  ulaşımda hem öğrencilerimizin, hem halkımızın sıkıntılarını gidermek  adına Başkan Sayan  50 adet halk otobüsünü ilimize getiriyor. (Otobüslerin bir kısmı geldi, diğerleri de inşallah bu hafta burada olacak)

Öğrenciler 0,25 kuruşa, sivil halk 1,5 kuruşa taşınacak.Özel olarak 90 kişilik otobüsü  Eleşkir’ten  Ağrı’ya  üniversite  öğrencileri için  sefere koyarak 36 km lik mesafeyi  öğrenciler için 0,25  kuruşa taşıyacak olması, bunlar gerçekten Ağrı’nın öğrenci kenti olması için verilen büyük hizmetlerdir. Ayrıca Hastabüsler ile de hastane ve mahalleler arasında çok büyük kolaylıklar sağlayacaktır.

Ağbim Projesi

Başkan Sayan’ın ”Ağbim Projesi”  ile Ağrı’daki yardıma muhtaç, kimsesiz, yaşlı, hasta vatandaşlar için kurulan özel birimin hayata geçirilmesi Ağrı için bir gurur kaynağı oldu.Başkan Savcı SAYAN, Ağrı’da bugüne kadar hiç bir başkanın yapamadıklarını yapıyor.

Ağbim projesi Ağrı’da bir ilk ve yardıma muhtaç insanların evlerinde 15 günde bir yapılacak olan sağlık kontrolleri, temizlik işleri, varsa sağlık sorunları için gerekli hastane birimine sevk edilmesi, gıda tedariği ve bu yardım alanların belediyede kayıt atına alınarak sürekli takip altında tutulacak olması, tüm yardıma muhtaç vatandaşları için çok değerli ve özel bir hizmet.

Dediğim gibi asla olmaz, yapamaz dedikleri ne varsa SAVCI SAYAN yapıyor ve yapmaya da devam edecektir.Başkanım yolunuz açık, başarılarınız daim olsun inşallah.

Sağlıcakla kalın dostlar

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.