DOLAR 32,5385 0.1%
EURO 34,8289 0%
ALTIN 2.496,010,48
BITCOIN 20839411,02%
Ağrı
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Savcı Sayan, AİÇÜ’de 4. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumuna Katıldı

Başkan Savcı Sayan, AİÇÜ’de 4. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumuna Katıldı

ABONE OL
15:10 | 14 Kasım 2020 15:10
Başkan Savcı Sayan, AİÇÜ’de 4. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumuna Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde  ‘İslâm’da Sağlık ve Koruyucu Hekimlik’ temalı 4. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumuna online olarak katılarak  ”Sağlık, Koruyucu Hekimlik ve Toplum Sağlığı  ilgili görüş ve düşüncelerini belirtti”

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde  ‘İslâm’da Sağlık ve Koruyucu Hekimlik’ temalı 4. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumu, Koronavirüs Pandemisi nedeniyle online olarak bugün başladı ve katılımcılar bildirilerini sunuyor.

14-15 Kasım 2020 tarihleri arasında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi  tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumu bugün, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT başkanlığında başladı, sempozyuma katılımcılar online olarak katılarak bildirilerini sunuyor.

İki gün sürecek sempozyumda bilim insanları tarafından ”Sağlık ve Koruyucu Hekimlik” konusunda yapılan çalışmaların tüm yönleri ile ele alınacağı sempozyuma, online olarak katılan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan: Tüm Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle, ”Koruyucu Hekimliki Sağlık ve Aile Sağlığının” çok önemli olduğuna vurgu yaparken, Koruyucu Aile Hekimliğinin ve Aile Sağlığının toplumun ana temellerinden biri olduğunu  ifade ederken, bu pandemi döneminde bunu bir kez daha görmüş olduk, devletimiz toplum sağlığı için gereken tüm önlem ve tedbirleri alsa da, eğer bizler bunları ailemizin içinden başlayarak uygulayamazsak maalesef bu pandemide çok büyük kayıplar veririz…Ağrı’mızda  çok önemli iki hastalık var, uyuşturucu ve tefecilik hastalığı. Ağrı’da binlerce aile uyuşturucu bataklığına saplanmış durumda, on binlerce  aile tefecilerin zulmüne uğramış evini barkını kaybetmiş haliyle ruh ve kafa sağlığı bozulmuş durumda, bu aileler ne kadar sağlıklı olarak evlatlarına, eşlerine ilgi  gösterebilir. Bu iki hastalık toplum sağlığı için önemli bir hastalıktır. Bu hastalıkları bertaraf ederek sağlıklı bir gençlik ve toplum oluşturmamız lazım…

Haberimizin devamını video dan izleyebilirsiniz.

Özel haber:Gönül Özkılıç

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.