DOLAR 32,5884 0.34%
EURO 34,7759 0.09%
ALTIN 2.504,590,82
BITCOIN 2073002-0,10%
Ağrı
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Savcı Sayan Ağrı’da 4 Fotoğraf Gördüm

Başkan Savcı Sayan Ağrı’da 4 Fotoğraf Gördüm

ABONE OL
20:06 | 21 Ekim 2020 20:06
Başkan Savcı Sayan Ağrı’da 4 Fotoğraf Gördüm
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle, yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya gelen Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan çok önemli, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Savcı Sayan, gazetecilerin zor şartlarda mesleğini icra ettiğini, zahmetli meşakkatli, doğru haber yapmak, kamuoyuna ulaştırmak için nasıl canla başla çalıştıklarını gördüğünü ifade etti.
Biliyorum çok zorluk çekiyorlar, ne kadar büyük çabalar sarf ettiklerini görüyorum, çalışma alanları olsun, kendi bulundukları ilin özellikleri olsun büyük bir sıkıntı çekiyorlar hakları asla ödenemez.

Geldiğim günden beri; keşke Ağrı’daki gazeteciler aynı çatı altında, kendi masaları başında rahat bir ortamda hep bir arada çalışabileceği bir mekan olsa dedim ama maalesef bugüne kadar bunu başaramadık.. Görüşleri, anlayışları, düşünceleri, haber kaynakları ayrı bile olsa, Hakka’ ve hakkaniyete dayanan, vicdana dayanan, haksızlık yapmadan doğru bir şekilde, vicdani bir şekilde hem eleştiri haklarını kullanabilmeleri hem de doğru dürüst haber geçebilmeleri benim için çok önemli..
Ben, hiç bir zaman bir arkadaşa hak etmediğim bir şeyi bana yazın, haksız yere beni övün saygısızlığını yapmam, şundan da rahatsız olurum; iftiradan, yalan maniple haberden, bunlar hoş şeyler değil. vicdanı, inancı aklı, kalemi olan bir gazeteciye yakışacak şeyler değil, Allah’a çok şükür Ağrı’da 3-5 kişinin dışında böyle haber yapan yok, o yapanları da Allah ıslah etsin diyorum, diyen Sayan  kendi hakkında haksız, maniple edilmiş haber yapan, habercilere sitem etti.

Biliyorum sizlerin tarafsız ve baskı altında kalmadan haber yaptığınızı baskı ve manipülasyona sebep olan gazeteci arkadaşları da Allah ıslah etsin.

Başkan Sayan, seçim döneminde bugüne kadar Ağrı’da yaptıklarını ve gerçekleşecek projeler hakkında detaylı bilgiler verdi.

Sayan, seçim döneminde Ağrı’da 4 fotoğraf gördüğünü ve o fotoğraflar içinde nasıl yer aldıklarını şu sözleri ile ifade etti;

1-) Ekonomik Fotoğraf; Halk ekonomiden rahatsız, hükümete karşı algı operasyonları yapılmış, ben bunu Sayın Cumhurbaşkanımızın çabaları ve memleketin imkanlarıyla birleştirerek bu algının yanlış olduğunu vatandaşlarımıza, Ak Parti dönemine Türkiye’nin ne kadar geliştiği, bölgemizin ne kadar geliştiğini, Ak Parti döneminde önceki geçmişi bilmeyen gençlere de bunları anlattım, o ekonomik fotoğrafta yerimizi aldık.

2-)Sosyolojik Fotoğraf; Ak Parti Kürtlerle arasına mesafe koydu diyerek bir çok iftira ve karalama, bunun böyle olmadığını Ak Parti’nin Kürtlere ne kadar nefes aldırdığını, rahat yaşattığını, Ak Parti’den önce Kürtlerin ne kadar ıstırap, işkence çektiklerini, 90’lı yıllarda buralarda nasıl olayların yaşandığını, Ak Parti’nin gelmesiyle bunların nasıl sonlandığı anlattım.

3-) Psikolojik Fotoğraf; PKK çok güçlüdür, eli silahlıdır siz kimseye oy veremezsiniz verirseniz PKK sizi öldürür, asar keser sakın yanlış yere oy vermeyin bura kan gölüne döner diyerek halkın üstünde büyük bir baskı vardı. Ben cesur davrandım hiç minnet etmedim, emniyet müdürlüğünden de gittiğim yerlerde önlem alınmasını istemediği, halkımızla beraber bu baskıyı yeneceğimi ortadan kaldıracağımı ilettim. Girilemez denilen mahallelerin hepsine girdim, orada halkımızla beraber kucaklaştık, ”O” algıyı, psikolojiyi ortadan kaldırdık. İnsanlarımız korkmadığımızı gördüler, PKK’nın psikolojik olarak milletin üstünde yaptığını o baskıyı bizim direndiğimizi, karşı çıkışımızı gördü ve cesaret aldı ve biz o Sosyolojik fotoğrafta yerimizi aldık.

4-)İdeolojik Fotoğraf; Burada HDP’ye, PKK’ya bazı şeylere inanmış insanlar vardı, oradaki gençlerimizi de kazanmak için onlarla irtibata geçtim, bu çağda silahla, savaşarak bir yerlere varılamayacağını, ülkemizde terör olayların ne kadar büyük felaketlere yol açtığını, teröre harcanan parayla her Kürdün evinin önüne bir fabrika yapılabileceğini onlara defalarca anlattım İdeolojik Fotoğrafta da yerimiz aldık, bir çok gencimizi alıp seçim çalışmalarımıza  kattık. Bugünde ”O” gençler topluma kazandırılmış gençlerdir. Ben o politikanın bütün, Doğu, Güneydoğu’da uygulanmasını istiyorum, kimse doğuştan terörist değildir, kimde doğuştan uyuşturucu müptelası değildir, bütün bunları bir birimiz anlayarak, hoşgörü göstererek çözebiliriz.

HABERİN DEVAMI GELİYOR

Özel Haber:Gönül Özkılıç

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.