DOLAR 32,5260 -0.05%
EURO 34,9972 0.42%
ALTIN 2.431,130,34
BITCOIN 2063688-4,53%
Ağrı
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Basın İlan Kurumu: Basılamayan gazeteler mücbir sebep sayılacak

Basın İlan Kurumu: Basılamayan gazeteler mücbir sebep sayılacak

ABONE OL
12:15 | 16 Nisan 2020 12:15
Basın İlan Kurumu: Basılamayan gazeteler mücbir sebep sayılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü, hafta sonu basılamayan gazetelerin mücbir sebep kapsamında değerlendirileceğini açıkladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle gazeteler basılıyor ancak satılamıyor. 11 Mart’ta ilk vakanın açıklanmasından bugüne gazete tirajları yüzde 25 oranında düştü. Ancak geçtiğimiz hafta açıklanan sokağa çıkma yasağıyla beraber gazeteler balyalar halinde geri dönüşüme gitti. Basın meslek örgütleri, yayın yönetmenleri ve gazeteciler sorunun bir an önce çözülmesi gerektiği görüşünde hem fikir.

Ancak bu hafta sonu gerçekleştirilecek yasak öncesinden açıklandı ve önlemler alınması daha da kolaylaştı. Bu konuyla ilgili bir çalışması olup olmadığını sormak için aradığımız Basın İlan Kurumu yetkilileri de basılamayan gazetelerin mücbir sebep kapsamında değerlendirileceğini söyledi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü Kontrol Hizmetleri Müdürlüğünden aldığımızdan bilgiye göre; hafta sonu basılamayan gazeteler mücbir sebep kapsamında değerlendirilecek. İlan ve reklam gelirleri ile ilgili ise; basılı gazeteler için ayrı, basılamayan gazeteler için ayrı çalışmalar yürütülecek. Yetkililer bu kararın “3 gün basılmayan gazeteler 4. gün ilan ve reklam gelirlerini kaybeder” maddesini kapsamayacağını, gazetelerin bu maddeye tabi olduklarını belirtti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.