DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20696203,92%
Ağrı
19°

AÇIK

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bakan Soylu: ”Bir Tarafta Savcı Sayan, Bir Tarafta Turizm Ağrı’ya Hayırlı Olsun”

Bakan Soylu: ”Bir Tarafta Savcı Sayan, Bir Tarafta Turizm Ağrı’ya Hayırlı Olsun”

ABONE OL
19:37 | 23 Kasım 2019 19:37
Bakan Soylu: ”Bir Tarafta Savcı Sayan, Bir Tarafta Turizm Ağrı’ya Hayırlı Olsun”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Soylu:Bugün burada on bir bin kişilik istidamı sağlayan bir tesisin açılışı ve altı bin kişiye daha istihdam sağlayacak tesisin de temel atma töreni için bir araya geldik

Ağrı’da Tekstil kentte temel atma töreni ve çeşitli istişarelerde, açılışlarda bulunmak üzre Ağrı’ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,temel atma töreninde yaptığı konuşmada;emeğin, ekmeğin kutsallığına değinerek sözlerine başladı.

Soylu, bizler çocukken sokakta yere atılmış bir parça ekmek parçası bulursak, önce üç kere öpüp daha sonra alnımıza koyar sonrada yüksek bir yere koyup bırakırdık.

Bize ekmeğin kutsallığını çocukken öğretmişlerdi.Sonrasında da alın terinin el emeğinin kutsallığını öğrendik,onun için hayatımda, iş hayatımda,siyasi hayatımda beni en çok mutlu eden işlerden, en çok gayret gösterdiğimiz işlerden birisi;insanların evlerine ekmek götürülmesine vesile olmaktır, çocukların yediği helal lokmayla birlikte yetişmesi, okul okuması, doktor, mühendis, eczacı, öğretmen,mimar olmasıdır, onlara iyi bir hayat sunabilmek, iyi bir hayat sunabilmeye vesile olmaktır, onları hayalleri, onları gelecekleri ile beraber buluşturmaktır.

İşte bizim nefes aldığımız yerler

Dün,adalet bakanımız ile birlikte Gaziantep’teydik sabahın erken saatlerinde gittik,bizde işimizden gücümüzden yoruluyoruz, bazen 24 saattin 20 saati hiç ara vermeden çalışıyoruz, günde bazen iki mesai bazen iki buçuk mesai yapıyoruz.
Nefes almaya ihtiyacımız var işte bizim nefes aldığımız yerler (Ağrı’yı işaret ederek) böyle yerler.

Ben içişleri bakanıyım söylemek isterim, kaymakamlık binasını temeli,emniyet müdürlüğü binasının temelini atmak için bugüne kadar hiç bir yere gitmedim, açılışlarına da gitmedim, açılışını millet yapsın, hizmet olarak yapsın, güzel hizmet olarak yapsın diye hep bir anlayışım oldu ama eğer bir iş insanı, insanımız bir katma değer sağlamak istiyorsa oraya koşarak gittim.

Niçin koşarak gittim? Oraya bir açılış yapmak ya da temel atmak için değil, bu ülke adına, bu mille adına bir borcu eda edebilmek için, borcumuzu yerine getirebilmek için;onun attığı o adıma biz sizinle beraberiz,doğamızla, gayretimizle, emeğinizle siz yükünü çektiniz, Ağrı çekti,Diyarbakır çekti, Hakkari çekti, Şırnak çekti.

Doğu’da, Güneydoğu’da Huzur Var!

Biraz sonra rakamları vereceğim ama şunu ifade etmek istiyorum;bugün Allah’ımıza çok şükürler olsun  Doğu’da,Güneydoğu’da huzur var,her vilayetimizde üniversite var, her vilayetimizde hastanede var neredeyse her vilayetimizde havalimanı var,her vilayetimizde çocuk merkezleri, gençlik merkezleri, kadın merkezleri var. her vilayetimizde asfaltlarımız en ücra mezralara kadar köylere kadar gidiyor, eksiğimiz varsa da planımız yapıyor ne zaman bunu tamamlayacağımızı hemşehrilerimizle paylaşıyoruz.

Birileri istemese de Doğu’nun, Güneydoğu’nun makus talihi değişti

Bambaşka bir noktaya gidiyoruz, bizim gençliğimde çocukluğumuzda babalarımız ailelerimiz etrafımızda bir söz söylerlerdi; Doğunun makus talihi yenilmez derlerdi, haklılardı, yol yok,öğretmen yok, hastane yok,doktor, havalimanı, üniversite yok,yok oğlu yok.

Kim gelecek yatırım yapacak?

Çocuklar nasıl okuyacaklar, nasıl mühendis, doktor olacaklar? Ama bu memleketin bir evladı olarak söylüyorum, bugün varız yarın yokuz, cenabı Allah’a teslimiz  biz bir şeyi gördük, öyle derdi büyüklerimiz;ömrü hayatımızda bir şey gördük.
Bugün TAYYİP ERDOĞAN’IN liderliğindeki Türkiye’de büyük bir devrim gerçekleşti ve bu ülkede artık kimse”Doğunun makus talihi yenilmez” demiyor, Allah’ımıza çok şükürler olsun, Doğu’nun makus talihi bugün, birileri istemese de, Avrupa, Amerika kambura yatsa da, dünyada ki başka ülkeler kambura yatsa da, etrafımızda fitne coğrafyası oluşturmaya çalışsalar da, bilmenizi istiyorum, ağzım dolu dolu söylüyorum, hançerem yırtılırcasına söylüyorum ”Doğu’nun ve Güney Doğu’nun makus talihi yenilmiştir” yenilmiştir siz her şeye layıksınız…

Bugün burada on bir bin kişilik bir istidamı sağlayan bir tesisin açılışı ve altı bin kişiye daha istihdam sağlayacak bir tesisin de temel atma töreni için bir araya geldik, bu hal sadece Ağrı;’ya ait değildir, bugün Tunceli’de, Mardin’de bu bölgedeki şehirlerde büyük bir atılım içindedir, Allah’a hamd olsun.

Doğu ve Güney Doğu’da, Anadolu’daki şehirlerimizde sağladığımız huzur ve asayiş sayesinde, buralarda yaptığımız, altyapı, yollar, havalimanları ve milletimizin sayesinde neticeye ulaştık.

Yatırımcıların burada yatırım yapmalarının önleri açıldı, birileri sağda solda istediği kadar ileri geri konuşsun,siyaset yapmak adına; Türkiye’nin can güvenliği yok, kimse buraya gelmesin diye dünya’ya mesaj vermeye çalışsın amma Halep oradaysa arşın burada.

Ağrı bugün, özellikle bu törenle de aslında bu sözlerin cevabını Ana Muhalefet Partisinin genel başkanına net bir şekilde vermektedir.Türkiye büyüyor kıskanmasınlar! Dua etsinler, hani arabaların arkasında yazar ya”Kıskanma ne olur, çalış seninde olur” Ey Kemal Kılıçdaroğlu, kıskanma ne olur, çakıl seninde olur.

Biz yolumuza bakıyoruz rakamlar ortadadır,üniversite öğrenci sayıları son üç yılda Mardin’de %60 arttı, turist sayıları Tunceli’de %365,Diyarbakır’da %244 son üç yılda, Mardin’de %138 oranında arttı.

Ben çalışma bakanı iken, bundan yaklaşık dört yıl evvel, Mardin’li hemşehrililerim geldiler; bu çukur barikat olaylarından sonra otellerimizin kapısını açamıyoruz dediler,otellerimize kimse gelmiyor ne olursunuz bize bir destek verirseniz, hiç olmazsa otellerimizi bu kış açık geçirelim,ayakta kalalım, biz bu kadarına razıyız, biz burada yatırım yaptık, yatırımlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. O gün otellerinin doluluk oranı %5 olması adına o istediği ortaya koyan Mardin’da Allah’ıma çok şükür bugün her yer dolu.Diyarbakır’da, Şanlıurfa’da her yer dolu şimdi sıra nereye geldi? Turizmde  sıra Ağrı’ya geldi.

Turizm’de sıra Ağrı’ya geldi

Savcı Sayan’ı hem seviyorum, hemde izleyince moral buluyorum!

Biraz önce sayın valimizle, milletvekilimizle,belediye başkanımızla arkadaşlarımızla yeni temeli atılan ve neredeyse ilk katına gelinen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini ve arkasındaki kaplıcaları orada hazırlığı yapılmış 800 dönüm üzerinde kaplıca otelleri ile beraber turizme hizmet yepyeni bir alanı açmış bulunuyoruz.

Ağrı, bir taraftan Savcı Sayan, bir taraftan turizm hayırlı uğurlu olsun.

Soylu;temel atma alanında toplanan vatandaşlara dönerek,siz Savcı Sayan’ı ne kadar seviyorsunuz bilmem, ben Savcı Sayan’ı hem severim hem de Savcı Sayan’ı izleyince moral buluyorum.

Temel atma töreninin ardından Bakan Soylu Doğubayazıt’ta geçti

Özel haber:Gönül Özkılıç

 

 

Gepostet von SAVCI SAYAN am Samstag, 23. November 2019

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.