DOLAR 32,3849 0.2%
EURO 35,0710 -0.04%
ALTIN 2.325,410,27
BITCOIN 2278908-1,09%
Ağrı

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Selçuk, Yüz Yüze  Eğitime Açıklık Getirdi! Hangi Tarihte Okullar Açılıyor?

Bakan Selçuk, Yüz Yüze  Eğitime Açıklık Getirdi! Hangi Tarihte Okullar Açılıyor?

ABONE OL
11:57 | 11 Aralık 2020 11:57
Bakan Selçuk, Yüz Yüze  Eğitime Açıklık Getirdi! Hangi Tarihte Okullar Açılıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olasılıklara bakıyoruz, büyük bir olasılıkla kısmi çözümlemeler hayata geçecek, bu 4 Ocakta tamamen açılabilir mi, kısmen açılabilir mi, özellikle küçük yaştaki çocuklara yönelik olarak, bilim insanları çok çok düşük risk deniliyor, isteğe bağlı olduğu için, bunları yeniden değerlendireceğiz.

Selçuk’un açıklamaları: Lise sona kadar her bir öğrencimizi günlük olarak takip edebiliyoruz, servis araçların şoförü ve öğretmenler dâhil izleyebiliyoruz.

Diğer taraftan Sağlık Bakanlığı açısından Türkiye’nin geneli izleniyor, önümüzdeki hafta kabine toplantısında değerlendirmeye alınacak, yeni değerlendirmeler yapılacak, bu tür kararları almak tamamen veriye bakma gerekliliği doğuruyor.

Bu konu sadece sayılarla ilgili değil, toplumsal, bireysel davranışla ilgili, çok fazla parametre var, hepsini birlikte düşündüğümüzde bu karar süreci ortaya çıkıyor.

Okullardaki öğrencilerimiz izlenmesine göre karar verilecek olsaydı, belki de okullar hiç kapanmayacaktı.

Okulun dramatik bir etkisi yok, çevredeki iletişim, etkileşimler ile ilgili söz konusu, tüm öğrencileri izliyoruz, bir de Türkiye’nin geneli araştırmalara bakıyoruz.

Ben iyimserim, olumlu açıdan bakıyorum burada ifade etmek istediğim, okulların bir an önce açılmasını isteyen bir bakış açım var, çocuklarımızın birçok kaybı var, ekonomiye yansıması var.

Bütün bunlara baktığımızda 4 Ocak iyimser bir tahmin, ama bunu izleyeceğiz, göreceğiz, eğilimlere de bakıyoruz, bu gidişatla bir ay içerisinde ne olabilir? Olasılıklara bakıyoruz, büyük bir olasılıkla kısmi çözümlemeler hayata geçecek, bu 4 Ocakta tamamen açılabilir mi, kısmen açılabilir mi, özellikle küçük yaştaki çocuklara yönelik olarak, bilim insanları çok çok düşük risk deniliyor, isteğe bağlı olduğu için, bunları yeniden değerlendireceğiz

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.