DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20912900,94%
Ağrı
19°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Koca’dan Aşı İle İlgili Önemli Açıklamalar

Bakan Koca’dan Aşı İle İlgili Önemli Açıklamalar

ABONE OL
12:55 | 17 Aralık 2020 12:55
Bakan Koca’dan Aşı İle İlgili Önemli Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı çalışmaları üzerinden yapılan algı operasyonlarına cevap verdi. Vatandaşın yaşı ile risk ve hastalık durumuna göre aşılamanın yapılacağını belirten Koca, resmi prosedürlerde sorun yaşanmadığını ve aşıların önümüzdeki günlerde Türkiye’ye ulaşacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Aşı öncelikle iktidara yakın olanlara yapılacak” ve “Vatandaşın sınıfına göre aşı yapılacak” gibi söylemlerle algı operasyonları yapılmasına cevap verdi.

Hürriyet Gazetesi’nden Abdulkadir Selvi’ye konuşan Bakan Koca, aşılama çalışmalarında ‘ayrım yapılacağına’ dair sözlere, bilim kurulunun tavsiyesine göre hareket ettiklerini belirterek, “Böyle bir ayrım söz konusu değil, böyle bir ayrım asla söz konusu olamaz. Çünkü bu aşıyla ilgili Bilim Kurulu’nun belirlediği stratejiyi açıklamış olduk. Vatandaşın riskine göre, yaşına göre, hastalık durumuna göre aşıyı yapacağız. Sınıfına göre değil” cevabını verdi.

Aşıların Türkiye’de uygulanabilmesi için 14 günlük asgari Titck ve Halk Sağlığı laboratuvarlarında incelemeden geçtiğini ifade eden Koca, “Hangi aşı olursa olsun, eczanede satılabilirliği dahil olmak üzere bu aşıların, hatta bir defa değil parti parti geldiğinde de her gelen partiyi ayrı ayrı 14 günlük süreçte tetkiklerden geçirdikten sonra uygun ise izin vermiş oluyoruz. O tetkiki yapmadan uygulamıyoruz” dedi.

Aşılar önümüzdeki günlerde Türkiye’de

Aşıların ne zaman geleceğine de değinen Bakan Koca, “11 Aralık’tan sonra gelecek demiştim. Aşı şu an depolarda hazır bekliyor. Çin devleti tarafından onay verildi. Birkaç günlük bir prosedür söz konusu. Önümüzdeki günlerde Türkiye’ye geleceğini düşünüyorum. İlk parti 3 milyon. 14 günlük bir incelemeden geçmiş olacak. Muhtemelen ay sonu veya yılın ilk haftası uygulama başlayabilir” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.