DOLAR 32,4857 -0.2%
EURO 34,9515 0.28%
ALTIN 2.435,990,54
BITCOIN 2095101-0,58%
Ağrı
17°

AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan KOCA ”O” Türkiye’nin Şansı

Bakan KOCA ”O” Türkiye’nin Şansı

ABONE OL
03:36 | 11 Mayıs 2020 03:36
Bakan KOCA ”O” Türkiye’nin Şansı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halkın gönlünde taht kurmak hiç kolay bir kazanım değil, hele hele günümüzde.

Her akşam heyecan ve merakla vatandaş onu bekliyor, çıksın ve açıklamalarını yapsın,Türkiye koronavirüste hangi noktada diye.

Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca,şeffaflığı, alçak gönüllüğü, hoş görüsü ile halkın gönlünde taht kurmuş durumda. Vatandaş her akşam onun ağzından çıkacak sözcükleri merakla bekler oldu.Koca,Bilim Kurulu ile beraber öyle güçlü bir güven inşa etti ki, böylesi bir güven pek çok siyasetçiye nasip olmamıştır, niye?

Vatandaş, siyasetçilerde her zaman şunu beklemiştir; şeffaflık, dürüstlük,alçak günüllülük ve hoşgörü,şuan ve gelecekteki siyasetçilere, Bakan Koca çok değerli bir örnek teşkil ediyor.

Koca’nın sırtındaki mesuliyet yükü hiçte azımsanacak gibi değil..Bir pandemi yönetmek ve bu pandemiyi en az zararla atlatmak ve dünya ülkelerine izledikleri yol ile örnek olmak,Koca hepimizin gurur kaynağı oldu.

Avrupa ve ABD koronavirüs (KOVİD-19) salgını ile halen ciddi mücadele içindeler, sağlık sistemleri çökme noktasında ve mücadelede tam bir koordinasyon sağlayamamış durumdalar, gözleri bize dönük; Türkiye’ye gıpta ile bakıyorlar.

Türkiye bu işi nasıl başardı, nasıl bir yol izlendi? Bizden bilgi almaya başladılar.

Unutmayın:Dünyada salgının hızı kesilmiş değil, biz dünya ülkelerine göre, Bakan Koca sayesinde şanslı durumdayız.

Ülkemizde vaka sayıların azalması, hastalarımızın iyileşmeleri, vefat sayılarının hızla düşmesi bizleri rehavete sürüklemesin, dediğim gibi dünyada salgının hızı kesilmiş değil ve tehlike halen mevcut, pandeminin henüz atlatılmadığını ama bizde en azından kontrol altına alındığının başladığını  gösteriyor..

Bunda en önemli iki faktör, Bakan Koca ve Bilim Kurulunun profesyonelce, koordineli bir şekilde işlerini yapmaları, sağlık çalışanlarının da fedakârane ve kahramanca çabalarıdır, bundan hiç kimsenin en ufak bir kuşkusu dahi yoktur,bunu da herkes görüyor ve bu millet sizlere minnettardır.

Şov değil, işini yapıyor

Bakan Koca asla şov peşinde değil, işini tüm samimiyetiyle ve en şeffaf biçimde yaparak,her akşam gerçek sayılar ve gelişmelerle halkın karşısına çıkıyor.

Vatandaşa günlük koronavirüs tablosunu veriyor

Tatlı tatlı açıklamalarını yapıyor

Herkesin anlayacağı bir dille vatandaşlara gereken uyarıları yapıyor

Tehlikenin hala sürdüğünü

Salgını nasıl atlatacağımızı anlatıyor

Uyarılara, tedbirlere riayet edilmesini tüm samimiyetiyle dile getirerek milletimizin kendini iyi hissetmesini, devlete güvenmesini sağlıyor.

Bakan Koca’dan”Türkiye’miz Corona Virüse karşı mücadelesinde ilk dönemi tamamlamıştır.” sözlerini duymak, yüreklere bir nebze de olsa su serpti..

Şimdi sıra  “Artık salgın yönetiminde güncel politika ve uygulamalarımızda bazı değişikliklere gidebiliriz.” Demesi, bundan sonrası için  hepimizin hayatında belli değişikliklerin olacağı, koronavirüsle birlikte artık hiç bir şeyin eskisi gibi olamayacağını anlıyoruz.

Şimdi ne mi olacak; hepimiz için  ‘Kontrollü Sosyal Hayat”’ başlıyor..

Sokağa çıkarken muhakkak MASKE kullanılacak.

Sosyal mesafe her yerde korunacak.

Ulaşım araçlarında

Sosyal tesislerde

Alış veriş merkezlerinde AVM lerde,

Okullarda

Cadde ve sokaklarda

Tatil yörelerinde

Restoranlarda

Yani insanın olduğu her yerde, bizler artık kurallara ve tedbirlere göre yaşamımızı sürdüreceğiz, ta ki; aşı bulunana kadar.

Şayet sosyal mesafeyi koruyamazsak, maske takmanın da hiç bir faydası olmayacaktır.

Bu tedbirlere uyarsak(dünya ülkelerini korktuğu) ikinci ve üçüncü dalgayı inşallah yaşamayız.

Bazı kısıtlamalar gevşetiliyor diye sakın ola ki;salgının bittiği ve her şey eski kaldığı yerden devam edecek sanmayın, böyle bir yanılgıya düşersek, ikinci ve hatta üçüncü dalgaya hoş geldin deriz..

O zaman şimdiki gibi değil çok daha sıkı tedbirlerle karşılaşırız,Allah korusun çok daha fazla can kaybıyla karşılaşırız…

Dışarı çıkarken maske takıyoruz ve mutlaka sosyal mesafeyi koruyoruz!!!

Sağlıkla kalın değerli dostlar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.