DOLAR 32,5686 0.08%
EURO 35,0108 0.47%
ALTIN 2.431,910,37
BITCOIN 2092256-3,80%
Ağrı
16°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

OGC: Bakan KOCA’nın “İzolasyon konusu her gün daha fazla önem kazanıyor”çağrısını yineledi

OGC: Bakan KOCA’nın “İzolasyon konusu her gün daha fazla önem kazanıyor”çağrısını yineledi

ABONE OL
15:24 | 02 Nisan 2020 15:24
OGC: Bakan KOCA’nın “İzolasyon konusu her gün daha fazla önem kazanıyor”çağrısını yineledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güven telkin eden, ilk günden bugüne şeffaf, samimi ve dürüst  duruşuyla gönüllere taht kuran Sağlık Bakanımız Fahrettin KOCA “İZOLASYON KONUSU HER GÜN DAHA FAZLA ÖNEM KAZANIYOR” diyerek, ”EVDE KALMANIN ÖNEMİNİ BELİRTTİ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, koronavirüs (KOVİD-19) salgını başladığı ilk günden bugüne kadar, her gün akşam saatlerin şeffaf bir biçimde salgınla ilgili yaptığı açıklamalarını herkes nefeslerini tutmuş bir vaziyette bekler oldu.

Bakan Koca, dün akşam saatlerinde ekranlarda idi ve açıklamalarını yaptı,açıkladığı yeni hasta sayıları ve hayatını kaybeden vatandaşların sayılarını verirken duygusal olduğu gözlenen Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ın mesuliyeti çok ağır ve işi hiç kolay değil.Kendileri ve ekipleri tüm güçleri ile salgının önünü kesmek,bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve hastalanan vatandaşların hayatlarını kaybetmemeleri için tüm imkanları seferber ederek gece gündüz çalışıyorlar.

Bakan Koca’nın ekranlardan yaptığı açıklamalarda bazı başlıklar:

“İzolasyon konusu her gün daha fazla önem kazanıyor”

“Dünya koronavirüs (KOVİD-19) a karşı ne başarı göstermişse bunu izolasyona borçludur” diyen Koca, “Biz de hastalığın ülkemize girmesini bu yolla öteledik. Asıl silahımızın izolasyon olduğunu söyledik. İzolasyon konusu her gün daha fazla önem kazanıyor. Mücadele temelde yayılmayı önleme mücadelesidir” şeklinde konuştu.

“Hedef hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısını azaltmak”

“Hedefimiz hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısını azaltmak” diyen Koca, “Sayılarımız artıyor ama vakalarımız içerisinde ölüm oranımız şu an yüzde 1.58. Bu anlamda birçok ülkeden aşağıda olduğumuzu ve bunu oranı daha aşağıya düşürme gayreti içerisinde olduğumuzu bilmenizi isterim” şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun, sağlık çalışanlarından enfekte (bulaşma) olan var mı varsa sayıları nedir? Sorusu üzerine, gözleri dolarak, sesi titreyerek”Bunun sayısını vermek çok içimden gelmiyor, 601 kişi, dediğinde kendisinin ne kadar üzgün olduğu görüldü.

Bütün sorumluluk, sahada bu arkadaşlarımızın omzunda!

Özellikle koruyucu malzeme noktasında, eksiklik oluşturmama noktasında her türlü gayret içerisinde olduğumuzdan emin olun. Eğer bu anlamda herhangi birileri ‘ben malzemeye ulaşamıyorum’ diyorsa, lütfen bize ulaşsın. Bütün birimleri aşarak bize ulaşsın. Bu anlamda hiçbir eksiklik oluşturmayacağız. Sadece son bir haftada bizim dağıttığımız N-95 maske yaklaşık 4 milyon oldu. Daha fazlasını veririz. İhtiyaç neyse… Bu anlamda hiçbir kısıtlamaya gitmek istemiyoruz. Onun için yurt dışında ihracatı kestik. Öncelikli olarak sağlık çalışanlarımızın ihtiyacını gidermek için çalışıyoruz.”

Bakan Koca, sağlık çalışanlarını korumak için her türlü tedbiri almaya devam edeceklerini ifade etmişlerdi, bizlerde kendilerine ve tüm sağlık çalışanlarına yüce Allah’tan kolaylıklar diliyor, dualarımızla yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.