DOLAR 32,3325 0.24%
EURO 35,0742 -0.18%
ALTIN 2.281,940,21
BITCOIN 22909191,84%
Ağrı

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bakan Bozdağ: “Cezalar caydırıcı değil!”

Bakan Bozdağ: “Cezalar caydırıcı değil!”

ABONE OL
21:03 | 07 Mart 2022 21:03
Bakan Bozdağ: “Cezalar caydırıcı değil!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Ankara’da düzenlenen Hakimler ve Savcılar Kurulu Değerlendirme Toplantısı’na katılarak çeşitli açıklamalarda bulundu.

Yargıda yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere Ankara’da düzenlenen Hakimler ve Savcılar Kurulu Değerlendirme Toplantısı’na Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında yaptığı açıklamayla toplantının sonuçlarını bizzat takip edeceğini Bozdağ, yasama gerektiren konuların yasamanın gündemine taşınması, idari tedbirler ve düzenlemeler gerektiren konularda da adımlar atacaklarını belirtti.

Toplantıda stokçularla ilgili de konuşan Bozdağ, mevcut cezaların caydırıcı olmadığını belirterek yeni düzenlemeler yapılacağının altını çizerek, “Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında yaşanan hadiseler nedeniyle zaman zaman piyasadaki fiyatları etkileme, stokçuluk yaparak daha fazla kazanma saikiyle hareket edenler söz konusu. Bunu, ülkenin ihtiyaç duyduğu zamanlarda bu konuları kötüye kullanarak suç maksadıyla fahiş fiyatların oluşmasını sağlamak, piyasada daralmayı temin etmek ve kamu düzenini bozmak için de kullanabilirler. Bu maddeler esasında kötü niyetle fiyatları artırmak isteyenler, stokçuluk yapanlara karşı Ceza Kanunumuzun aldığı tedbirlerdir. Bu tedbirlerin uygulanması son derece önemlidir.

Ama bizim gördüğümüz kadarıyla buradaki cezaların fazla caydırıcı olmadığı da bir gerçek. Onun için yeni dönemde fiyatları etkileme ve stokçulukla ilgili maddelerdeki yaptırımları yeniden ele alıp yeniden düzenleyeceğimizi de buradan ifade etmek isterim.

Türkiye’nin iç hukuku içerisinde vatandaşlarımızın her birinin menfaatlerini ilgilendiren bu konuda elbette yargı mensuplarımızın hassasiyetinin son derece önemli olduğunu da buradan ifade etmek isterim. Bu konuda yeni düzenlemelerin hazırlığı içerisinde olduğumuzu da Türkiye kamuoyuyla buradan paylaşmak istedim ve yeni adımları önümüzdeki dönemlerde hayata geçireceğiz.” dedi.

Mevcut durumda fahiş fiyat artışı yapanlara 10 bin TL ile 100 bin TL arasında para cezası veriliyor. Stokçuluk yaptığı tespit edilenler ise 100 bin TL ile 2 milyon TL arasında para cezasına çarptırılıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.