DOLAR 32,5178 0.2%
EURO 34,5759 0.04%
ALTIN 2.486,240,14
BITCOIN 2044984-0,14%
Ağrı
18°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ayhan Yazlık’ın Kaleminden, Van TSO Seçimleri

Ayhan Yazlık’ın Kaleminden, Van TSO Seçimleri

ABONE OL
13:01 | 24 Aralık 2022 13:01
Ayhan Yazlık’ın Kaleminden, Van TSO Seçimleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazeteci – Yazar Ayhan Yazlık, yayınlamış olduğu yeni yazısında, 22 Ekim’de yapılan ve ardından iptal edilen Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine değindi.

Yazar Yazlık’ın yazısında, “Bilindiği üzere, önce 22 Ekim’de yapılan seçimlerde sahte yetki belgesi olduğu gerekçesi ile 1. Grup seçimi iptal edildi.

Seçim Kurulu hâkimliği tarafından, 22 Ekim’de yapılan seçimde, sahte yetki belgeleri olduğu konusu tespit edildi ve netleşti. 22 Ekim’de yapılan seçimlerde, sahte yetki belgeleri ile oy kullanıldığı konusu net olarak ortaya çıktı. Rakip taraf, sahte yetki belgelerinin doğruluğunu belgelerle ve isim isim açıklayarak, seçimin iptal olması gerektiğini belirtti.

Tekrarlanan seçim 17 Aralık’ta yapıldı. Şimdi gelelim önemli konuya; Bazıları benim taraf olduğumu söylüyor. Evet, arkadaşlar ben tarafım. Net olarak söylüyorum! Ben haklının tarafıyım! Haksızlığın da karşısındayım. Haksızlık kimden gelirse gelsin, ömrüm yetiğince karşı durmaya devam edeceğim. Çünkü ben gazeteciyim doğruları yazmak gibi bir zorunluluğum var.

17 Aralık’ta yapılan seçim, Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis salonunda gerçekleşti.  Gün boyu seçimi takip eden biri olarak rahat yazıyorum. Yani bazıları gibi klavye başında oturarak duyduklarımızı değil, gördüklerimizi anlatıyoruz.

İsteyen inanır isteyen es geçer, bu onların bileceği bir konu. Olaya tarafsız bir şekilde baktığımızı herkesin bilmesini isterim. Van’ın huzuru, refahı, diyalogların gelişimi için seçim günü ne görmüşsek onları yazacağıma dair emin olmanızı isterim.

Sabah 08:45’te gençler beni Van TSO binasının önüne bıraktılar. Sabah 08:49 gibi seçimin yapılacağı salona çıktım.

Saat 09:00 olduğunda Emniyet güçleri seçimin yapılacağı salonu kontrol ettiklerini, emniyetin sağlandığını, şaibeye mahal verecek bir durumun söz konusu olmadığını belirttikten sonra, bizleri içeri aldılar. Sonrasında ‘OY’ kullanmak için seçim salonuna yaklaşık 15 yada 20 kişi giriş yaptı. İlçe seçim kurulu yetkilileri salonda oy kullanmak için bekleyen üyelere hitaben; “Arkadaşlar oy kullanma işlemi için tüm güvenlik tedbirleri alınmış. Kameralar kapalı ve kameraların açısı oy kullanma yeri olan kabinleri görmüyor. Sistem odası kapalı.  Herhangi bir konuda herhangi bir kuşkunuz olmasın. Hayırlı olsun” diyerek güzel bir açıklama yaptılar. Akabinde oy kullanacak üyeler önce kimliklerini İlçe Seçim Kurulu yetkililerine teslim ettiler. Ardından sıra numarasına göre isimler ‘OY’ kullanmak için davet edildi.  Yetki belgesinin üstünde bulunan ‘Karekod’ okutularak sağlamlığı teyit edildi.

OY kullanmaya gelenlere masanın üstünde bulunan zarf teslim edilerek, oyunu kullanması için kapalı olan kabine yönlendirildi. Seçmen kabin arkasına geçerek gizli bir şekilde istediği adaya istediği oy pusulasını zarfa bırakarak, zarfın da ağzını kapatacak şekilde seçim sandığına zarfını attı. Üyeler bu şekilde sorumluluğunu yerine getirmiş oldu.

MAVİ OY PUSULASININ BİRE BİR BENZERİNİ ÇIKARDI

Sabah saat 10:30 sularında, ismini açıklamak istemiyorum. Basın etik ahlakına bağlı kalarak isim açıklamayacağım. Saat 10:30 sularında Beyaz Listenin adaylarından birisinin birinci derece yakını, Mavi Oy Pusulasının bire bir benzerini ceketinin altında çıkararak, “Ben bağımsız adayım. Oy pusulalarımı bırakmak istiyorum” dedi.

Seçim kurulu ve emniyet güçleri “Mavi Listenin adayı var ve Mavi Oy Pusulaları burada. Mavi Oy Pusulasının adayı da Necdet beydir. Sizin başka bir renk getirmeniz gerekir. Necdet beyin oy pusula rengi ile sizin getirdiğiniz oy pusulasının rengi bire bir aynıdır. Bu olmaz” şeklinde cevap verdiler.

Olayların büyümesi üzerine Mavi grubun adayı Necdet Takva ve Ömer bey devreye girerek; “Arkadaş bu olmaz bu doğru bir şey değildir. Başka renk mi kalmadı, bizim Mavi Oy pusulamızın aynı renkte olan bir oy pusulasını getirmeniz ahlaki da değil etik değil” dediler.

AÇIK MAVİ RENK OY PUSULASINI GETİRDİLER

Sonrasında seçim kurulu yetkilileri bağımsız adayın oy pusula renginin, Mavi Grubun rengine benzediği için kabul görmedi. Daha sonra aradan yarım saat falan geçmişken, aynı şahıslar açık mavi renkten olan oy pusulasını getirdiler. Turkuaz diyerek kabul ettirmek istediler. Seçim kurulu üyeleri açık mavi oy pusulası rengini kabul edeceklerini belirttiler.

KİRLİ BEYAZ OY PUSULASI GETİREREK BAĞIMSIZ ADAY GÖSTERECEĞİZ

Bu kez yine tartışma yaşanmaya başlandı. Bu kez, Mavi Listenin Başkan adayı Necdet bey devreye girerek “Tamam kabul edilebilir sorun yok ama bizde “Kirli Beyaz” renginde oy pusulası getirerek bağımsız aday göstereceğiz” demesi üzerine “Kirli Beyaz” söylemi üzerine açık  Mavi Oy pusulasını getiren şahıslar bağımsız aday olmaktan vazgeçtiklerini söylediler.  Olay bu şekilde son buldu ve tatlıya bağlandı.

ŞİMDİ GELELİM ÖNEMLİ VE ASIL KONUYA

Bazıları diyor ya, “kameralar açıktı ve biri bizi gözetliyor (BBG)” şeklinde algı oluşturmaya çalışıyorlar. Allah aşkına yeter artık, bu kentte ve bu kentin esnafına kimse artık zarar vermesin. Burada sesleniyorum ve bu kentin refahı için çok büyük bir iddia da bulunuyorum. Kameraların açık olduğu söylüyor birileri ve bazı kişilerde bu yalana ortak oluyor.

İddiasını ortaya atan kişi veya kişiler Van TSO Meclis salonunda bulunan kameraların, seçim günü açık olduğunu ve kayıt yaptığını ispatlasınlar, söz veriyorum bu mesleği bırakacağım. Bu mesleği bıraktığım gibi bu şehri de terk edeceğim. Hodri meydan.

Dünyanın en iyi Bilgisayar Mühendislerini getirsinler, dünyanın en iyi güvenlik kamera uzmanlarını getirsinler, kamera açık yada kayıt yapmışsa yada kayıt silinmişse ortaya çıkar. Siber suçlarla mücadele ekibi var, en iyilerini bulup getirsinler her şey ortaya çıkar.

İŞTE SİZE FIRSAT

Kamera açık yâda kayıt yapmış ise ister yurt içinde ister yurt dışında getirilen tüm ekiplerin tüm masraflarını ben karşılayacağım bu kadar büyük konuşuyorum. Allah aşkına artık iftira atmaktan vazgeçin. Hani bazıları diyor ya Gazeteci Ayhan Yazlık’tan kurtulmak istiyoruz ve sevmiyoruz, işte size fırsat..

Van TSO’da seçim yapıldığı gün kameraların açık olduğunu ve kayıt yaptığına dair en ufak bir ayrıntı getirsinler. Bu mesleği bırakacağım gibi bu şehri de terk edeceğim. Kameraların kapalı olduğunu ve sonrasında da tedbir amaçlı bez torbalarla kapatıldığına şahit olan biri olarak konuşuyorum. Seçim günü orada bulunduğum için, kameraların kapalı olduğuna dair hem fotoğraf aldık hem de videolu görüntü aldık. Bunun ötesi var mı?

BU KENTİN HUZURA, REFAHA, KARDEŞLİĞE İHTİYACI VAR

Halkın aklıyla dalgaya geçmeye ve bu kenti kutuplaştırmaya kimsenin hakkı yok. Bu kentin huzura, refaha, kardeşliğe ihtiyacı var. Bu kentin, kişileri düşmanlaştırmaya ihtiyacı yoktur. Seçimlerden dolayı birileri zarar görürse, bunun hesabını kim verecek. Çünkü bu iş farklı yerlere evrilmeye doğru gidiyor. Herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Son pişmanlık fayda vermez.

Bazılarının, Van TSO seçimlerine kafa yorduğu kadar kentin sorunlarına kafa yormuş olsalar, bu kentin çözülmemiş hiçbir sorunu kalmamış olacaktı. Kentin gelişimi için iyi düşünmeniz dileğiyle…” sözlerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.