DOLAR 32,5921 0.11%
EURO 35,0257 0.52%
ALTIN 2.424,680,08
BITCOIN 2095206-3,67%
Ağrı
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ayhan Bilgen, HDP’den iki gün içerisinde istifa edeceğini açıkladı

Ayhan Bilgen, HDP’den iki gün içerisinde istifa edeceğini açıkladı

ABONE OL
12:22 | 13 Aralık 2021 12:22
Ayhan Bilgen, HDP’den iki gün içerisinde istifa edeceğini açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HDP’de son zamanlarda süreli yeni parti kuracağı iddiaları ile gündeme gelen ve henüz resmi olarak istifa etmeyen eski Milletvekili ve Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, iki gün içerisinde partisinden istifa edeceğini açıkladı.

Katıldığı haber programında açıklamalarda bulunan Bilgen, “HDP’den ayrıldınız mı?” sorusuna “Değerlendiriyorum. Çok uzak olmayan bir tarihte o beklentiye cevap vereceğiz” diye yanıt verdi. Bilgen açıklmasının devamında “HDP’ye bir iki gün içerisinde istifamı vereceğim” dedi.

Ayrıca kuracağı iddia edilen yeni parti hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Bilgen, HDP’nin 7 Haziran seçimlerindeki tutumunu eleştirdi.

Ayhan Bilgen konu ile ilgili “Tam bir genel başkanlık olarak değil ama yeni bir süreç işlenecek. Bir siyasal arayış arıyoruz. 7 Haziran akşamının okumasında hata vardı. AK Parti tek başına iktidar olamadı. O gece deklere edilen ifadeler ortak tutumla yapılmadı. 1 Haziran’a giden süreç siyasetin tükenmesinden dolayı oldu. Kasım ayında arkadaşlarımız tutuklandı.” ifadelerini kullandı.

HDP’ye yönelik eleştirisinde demokratik siyaset alanını genişletemediklerini düşündüğünü ifade eden Bilgen yeni parti konusunda ise, “Kişiye endeksli siyasetin Türkiye’yi tıkadığını düşünüyoruz” dedi. “Bizimki bir siyasal arayış, siyasal harekete ihtiyaç var” ifadelerini kullanan Bilgen, bunun bir partiye dönüşüp dönüşmeyeceği kararını toplumsal talebin vereceğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.