DOLAR 32,5567 0.11%
EURO 34,9782 -0.09%
ALTIN 2.439,230,16
BITCOIN 21127581,24%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

ASTOP: AĞRI’DA PANDEMİ SÜRECİNDE BEŞ YÜZE YAKIN VEFAT OLDU

ASTOP: AĞRI’DA PANDEMİ SÜRECİNDE BEŞ YÜZE YAKIN VEFAT OLDU

ABONE OL
15:35 | 30 Ağustos 2021 15:35
ASTOP: AĞRI’DA PANDEMİ SÜRECİNDE BEŞ YÜZE YAKIN VEFAT OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI- Ağrı Sivil Toplum Platformu ile bir araya gelerek Ağrı’nın pandemi sürecinde harita renginin mavi olması için STK’ların desteğini isteyen İl Sağlık Müdürü Dr. Coşkun Daharlı, Ağrı’da Pandemi sürecinde çok önemli insanların vefat ettiğini, aşılamanın bunun için çok önemli olduğunu dile getirdi.

AĞRI’DA 530’A YAKIN VEFAT OLDU
Sivil Toplum Örgütlerini pandemi ile ilgili bilgilendiren Daharlı; “16 Ocak tarihinde başlayan aşılama sürecinde, Valimizin destekleri ile çok önemli bir noktaya geldik. Ağrı’yı kırmızı kategoriden herkesin elbirliği ile sarı kategoriye taşıdık. Ancak bu süreçte herkes bir tanıdığını kaybetmek zorunda kaldı. Pandemi sürecinde beş yüzün üzerinde kişi hayatını kaybetti. “dedi.

YOĞUN BAKIM HASTALARININ YÜZDE 95’İ AŞISIZ
Aşının önemini dile getiren Daharlı;” Yoğun bakım hastalarımızın yüzden doksan beşe yakını aşısız durumda. İlimizin ilk doz aşı oranı %66.6 da. Bizim bunu kısa sürede yüzde yetmiş beşin üzerine çekip, vaka ve ölüm sayılarını azaltmamız gerekiyor. Sağlık Bakanımız Ağrı’yı çok önemsiyor. Koordinatörler ilimizde görev yaparak sürece katkıda bulunuyor. Hepimizin de bu sürece katkıda bulunması lazım. Aşı tedarikinde hiçbir sıkıntımız yok. Şehrin dört bir yanında aşılamaya devam ediyoruz. Sizlerden de bu konuda destek istiyoruz.” Dedi.

ASTOP HER ZAMAN DEVLETİNİN YANINDADIR
Ağrı Sivil Toplum Platformunun devletin almış olduğu toplumsal politikaları desteklediğini söyleyen Platform Başkanı Mehmet Salih Aydın; “Biz toplum yararı gözeten her noktada devletimiz ile birlikte hareket eden bir platformuz. Süreç içerisinde birçok Ağrılı hemşerimiz hayatını kaybetti. Keşke aşı çok daha erken bulunsa veya getirilebilseydi, bu kadar ölüm yaşamasaydık. Şimdi elimizde bir fırsat var. Ağrı’nın tüm noktalarında aşı yapmak için bekleyen bir sağlık ekibi bulabiliyorsunuz. Tüm hemşerilerimizin de sorumluluk alarak aşı yapmalarını önemli rica ediyoruz. “ dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.