DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20756112,47%
Ağrı
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ASTOP 21.Başkanlar Kurulu Toplantısını Yaptı

ASTOP 21.Başkanlar Kurulu Toplantısını Yaptı

ABONE OL
18:50 | 10 Kasım 2022 18:50
ASTOP 21.Başkanlar Kurulu Toplantısını Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Sivil Toplum Platformu, 21.Başkanlar Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdi. 22 Sivil Toplum Kuruluşunun katılım gösterdiği toplantının ana gündemini doğalgaz fiyatları oluşturdu.

Av. Mehmet Salih Aydın, Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Mikail Ertosun ve Arıcılar Birliği Başkanı Erol Kılıç’ın divan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, STK’ların sorunları ve Ağrı ile alakalı sorunlar gündeme yatırıldı.

Tutak yolunda meydana gelen kazanın herkesi derinden üzdüğünü söyleyen Platform Başkanı Av. M. Salih Aydın, “Her ilde kaza olabileceğini, hayatımız boyunca bunun gibi birçok olaya şahitlik edeceğimizi biliyoruz. Burada iki önemli husus vardır. Birincisi yaşanan kazada ihmal var mıdır, ikincisi ise devlet var mıdır sorusudur. Devletimiz, Valimizin öncülüğünde olayın ilk anından itibaren olay yerine intikal etmiş, yaralıların ailelerine Sağlık ve Kültür Müdürlüğü konaklama için yer ayarlamış, Valiliğimiz tüm bileşenleri ile olayı ele almıştır.

İlk defa “Devlet Nerede” sözü kullanılmadan, devletin imkânları seferber edilmiştir. Bu sebeple başta Valimiz olmak üzere tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz.  İhmal olduğuna dair kamuoyunun söylemlerini de bizde Platform olarak araştırıyoruz gerek Adli gerekse İdari Soruşturma sonucunda ihmal ya da kusuru olanlar yargı önüne çıkarılmalıdır. Yaşanan talihsiz kazadan da ders alınarak yeni Hamur-Tutak yolunun kış gelmeden ivedilikle açılması gerekmektedir.” dedi

Açık kürsüde konuşma yapan Sanayi ve Tamirciler Odası Başkanı Hayati Bekiz, Ağrı Sanayisinin sorunlarını dile getirirken, Sanayi girişinde yapılan çalışmalar ile ilgili yetkililere teşekkür etti, Sanayi sitesinin giriş kısmında ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışması yapılması talebinde bulundu. Organik Tarım Derneği Başkanı Murat Tan ise verilen zirai desteklerin ürün bazlı olanlarında zamansal sorunların olduğu, bununla ilgili rapor çalışmasının tamamlamasını müteakiben ilgililere sunulacağını söyledi. Disk Genel İş Başkanı Ersin Erincik ise STK’ların daha gür bir sesle eylem kararlığında olması gerektiğine işaret ederek, daha güçlü bir sivil anlayış arzuladıklarını dile getirdi. Sağlık sektöründe doktorların vatandaş ile ilişkilerinin gözden geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Platform ayrıca AKSA doğalgaz firması ile yüksek fiyatın ve Ağrılıların yaşadığı sorunların çözülebilmesi amacı ile bir komisyon oluşturdu. Komisyon, ilgili doğalgaz firması ile bir araya gelerek, sorunların çözümü için yol arayacak.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.