DOLAR 32,5403 -0.04%
EURO 34,8101 -0.2%
ALTIN 2.432,870,13
BITCOIN 2100661-2,94%
Ağrı
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ARAS EDAŞ personeli intihar girişiminde bulundu!

ARAS EDAŞ personeli intihar girişiminde bulundu!

ABONE OL
17:13 | 09 Mart 2023 17:13
ARAS EDAŞ personeli intihar girişiminde bulundu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı ARAS EDAŞ Ağrı İl Koordinatörlüğü’nde arıza servisinde görevli personel, işten çıkarken haklarının verilmeyeceğinin söylenmesi üzerine Ağrı’da bulunan il koordinatörlük binası çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Ağrı Aras EDAŞ İl Koordinatörlüğü’nde arıza servisi personeli olarak çalışan N. K.,  zorlu şartlarda çalışmasını ve ekonomik olarak bir nebze hafiflemek için başka bir firmaya geçmek istemesinin ardından, haklarının iade edilmeden çıkması istenince sinir krizi geçirerek işletme binasından aşağı atlamak istedi.

İddia edilen bilgilere göre, N. K. isimli arıza servisi personeli zorlu şartlarda çalışmak ve ekonomik durumunu bir nebze hafiflemek için Taşlıçay’da yeni açılacak rüzgâr enerji santraline iş başvurusunda bulundu. Firma ile ön görüşmesi olumlu geçen N.K. bağlı bulunduğu Aras Elektrik’ten haklarını da alarak ayrılmak istedi. İstifa talebi İl Koordinatörü H.İ.G’nin, N.K.’ye olumsuz cevap verdiği bunun üzerine personelin haklarını aramak için avukat aracılığı ile şirkete ihtar çektiği iddia edildi.

Rüzgar Enerji Santralinden iş noktasında olumsuz cevap alan N.K. kendi birim amiri A. A.’ya işe geri dönmek istediğini iletti. A. A. ise talebi iletmek üzere İl Koordinatörü ile konuştuğu ve görüşmenin olumsuz geçtiği, görüşmenin iletilmesi üzerine N.K.’nin ise sinir krizi geçirerek il koordinatörlük binası çatısında intihara kalkıştı.

Şube müdürleri ve personellerin iknaları sonuçsuz kalınca bir toplantı dolayısıyla kentte bulunan ARAS EDAŞ Genel Müdür Yardımcısı O. H. personeli ikna etmek için çatıya çıktı. Yoğun çabalar ve verilen sözler sonrası polis eşliğinde aşağı inen N.K. ambulans ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.