DOLAR 32,5154 -0.09%
EURO 34,9400 0.27%
ALTIN 2.439,990,71
BITCOIN 2057546-2,89%
Ağrı
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ARAS EDAŞ Ağrılıları isyan ettirdi!

ARAS EDAŞ Ağrılıları isyan ettirdi!

ABONE OL
14:46 | 03 Nisan 2023 14:46
ARAS EDAŞ Ağrılıları isyan ettirdi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’nın elektrik dağıtımını gerçekleştiren özel şirket ARAS EDAŞ, Ağrılı hemşerilerimize yüksek değerlerde gönderilen elektrik faturalarını ödetmeye devam ediyor.

Ağrı’da ARAS EDAŞ tarafından değiştirilen elektrik sayaçlarının değişimlerinin ardından, önceki aylara göre en az 5 kat daha fazla fatura ödemek zorunda kalan vatandaşlar, şikayetlerini yetkili kurum ve kişilere ilettiler. Hiçbirinden sorunun çözümü noktasında tatmin edici bir cevap alamazken, yapılan onca habere ve şikayete rağmen faturalar aydan aya artarak gelemeye devam ediyor.

Ağrı’nın merkez Cumhuriyet Mahallesinde oturan vatandaşlardan H.Ö, sayaç değişiminin ardından gelen 16 kat artmış faturasının ardından yetkililere isyan etti.

Ağrılı vatandaş konuyla alakalı yaptığı isyanınında, Ben her zaman faturalarımı düzenli ödeyen bir vatandaşım. İlimizde herkesin ekonomik durumu ortada. Ülke de de zaten bir ekonomik kriz var ve geçinmekte epey zorlanıyoruz.

Eskiden gelen faturaları bile zar zor öderken bu sayaç değişiminden sonra gelen haksız faturaları ödeyebilecek durumumuz yok. Kaldı ki 16 kat daha fazla artacak elektrik kullanmadık ki.

Evde yanan ampul sayısı ile kullandığımız elektronik cihazlar belli. Ne oldu da bir anda 103 TL olan fatura 1600 TL’ye çıktı. Bu durum Allah’a reva değil. Kime gidip derdimizi anlatıyorsak da kimsenin bir şey yaptığı yok.

Bu faturayı ödemek zorunda kalıyoruz. Ödedikten sonra itiraz süreci olacak diyorlar. Ben şimdi bu faturayı nasıl ödeyeyim. Gelirim belli. İşim belli. Yazık günah bu millete. Konu komşu hepimiz bu faturalardan dolayı büyük mağduriyet yaşıyoruz. Bu nedir? Önüne gelene rast gele fatura kesmişler. Kimine bin kimine 2 bin. Bu millet nereye gitsin. Yazık günah. Bir an önce bu soyguna bir dur demeliler.

Kime gidiyorsak bu soruna bir çözüm sunmuyor. Aras Edaş keyfi bir şekilde vatandaşı mağdur ediyor. Bir faturayı da zamanında ödemezsek hemen elektrik kesiyorlar. Biz nereye gidelim, ne yapalım? Bu devride karanlıkta mı oturalım istiyorlar.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.