DOLAR 32,5925 0.32%
EURO 34,6801 -0.19%
ALTIN 2.526,481,71
BITCOIN 1961119-2,01%
Ağrı
19°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Aksaraylı üç öğretmen enkaz altında kaldı!

Aksaraylı üç öğretmen enkaz altında kaldı!

ABONE OL
12:14 | 08 Şubat 2023 12:14
Aksaraylı üç öğretmen enkaz altında kaldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sömestri tatilinin ardından görev yerleri olan Gaziantep’in İslâhiye ilçesine dönen İngilizce Öğretmeni Büşra Aydıner görev yaptığı Gaziantep’in İslâhiye ilçesinde yakalandığı depremde hayatını kaybetti. Öğretmenlerden Gülşen Köylü (25) Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde depremde yıkılan evde, Raziye Sanlav (23) ise Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde sarsıntıyla birlikte evinden çıktığında devrilen minarenin altında kalıp, hayatını kaybetti.

Sömestri tatilinin ardından geçtiğimiz pazar günü memleketi Sultanhisar’dan görev yeri olan Gaziantep’in İslâhiye ilçesine giden İngilizce Öğretmeni Büşra Aydıner’de büyük depremde göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Pazartesi sabahından bu yana evin tek çocuğu olan kızları Büşra’dan haber alamayan aile bu sabaha karşı aldıkları acı haber karşısında yıkıldı.

Edinilen bilgiye göre 2019 yılında Akdeniz Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun olarak 2020 yılında Gaziantep’in İslâhiye ilçesindeki 13 Kasım İlkokulu’nda İngilizce Öğretmeni olarak atanıp görevine başlayan Büşra öğretmenden haber alamayan ailesi sosyal medyadan paylaşım yaparak destek istedi. Pazartesi sabahından bu yana korkulu bekleyiş ise bu sabaha karşı saat 02.30 sıralarında yerini acıya bıraktı.

Büşra Öğretmen, İslâhiye ilçesi Atatürk Mahallesi 141 sokak üzerinde bulunan Serap Apartmanı’nda uykudayken depreme yakalanarak çöken binanın enkazı altında kaldı. Büşra öğretmenin cansız bedenine ulaşılmasının ardından acı haber memleketi Atça’ya da ulaştı. Baba Aydın Bilginer acı haberin ardından tek evlatları olan Büşra kızları için Gaziantep’e gitti. Acı haberi alan aile ve yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. Cenazenin yarın Sultanhisar’a getirilerek defnedileceği öğrenildi.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde görev yapan sınıf öğretmeni Gülşen Köylü, yıkılan binanın altında kaldı. Çalışma başlatan ekipler, sabah saatlerinde Köylü’nün cansız bedenine ulaştı. Eskil ilçesine getirilen Köylü’nün cenazesi, ilçeye bağlı Çulha köyüne götürüldü. Köylü, Çulha Camisi’nde kılınan öğle namazı sonrası toprağa verildi. 2 yıllık öğretmen olan Gülşen Köylü’nün 5 kız ve 1 erkek kardeşi olduğu öğrenildi.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde görev yapan, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Raziye Sanlav da deprem sırasında evden çıkıp dışarıya çıkınca yıkılan minarenin altında kalıp hayatını kaybetti. Bekar olan Sanlav’ın ilk görev yeri Şanlıurfa Hilvan olduğu öğrenildi. Cenazesi yola çıkan Raziye öğretmenin de Eskil ilçesinde toprağa verileceği belirtildi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu depremde hayatını kaybeden öğretmenler için taziye mesajı yayınladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.