DOLAR 32,4187 -0.18%
EURO 34,8315 -0.19%
ALTIN 2.496,410,50
BITCOIN 20775810,64%
Ağrı
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ak Partili eski Bakan Ergezen devlet töreni ile son yolculuğuna uğurlandı

Ak Partili eski Bakan Ergezen devlet töreni ile son yolculuğuna uğurlandı

ABONE OL
15:14 | 03 Ekim 2020 15:14
Ak Partili eski Bakan Ergezen devlet töreni ile son yolculuğuna uğurlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vefat eden Ak Parti kurucularından eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, TBMM düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kurucularından ve eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleştirilen Devlet Töreni’yle son yolculuğuna uğurlandı

Törene, 71 yaşında vefat eden Ergezen’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, eski TBMM Başkanları Binali Yıldırım, İsmail Kahraman, Mehmet Ali Şahin, TBMM İdare Amiri Ali Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ile bazı milletvekilleri ve TBMM çalışanları katıldı.

Öğle namazını müteakiben kılınan namaza, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski TBMM başkanları Binali Yıldırım ve İsmail Kahraman, Ak Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, eski bakanlar Abdülkadir Aksu ve Ahmet Arslan, Ankara Valisi Vasip Şahin ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de katıldı.

Kanser hastalığına bağlı çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybeden Ergezen’in cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Ahlat’a götürüldü. Ergezen’in cenazesi, yarın Bitlis’in Ahlat ilçesinde toprağa verilecek.

Ahlat’da 1949 yılında doğan Ergezen, Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. Bitlis ve Muş’ta Bayındırlık İl Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünde İnşaat Dairesi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünde İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulunan Ergezen, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeleri arasında yer aldı.

TBMM’de 19, 20, 21 ve 22. dönem Bitlis Milletvekilliği yapan Ergezen, 20. dönemde TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği görevine seçildi. Zeki Ergezen, 58. ve 59. hükümetlerde Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak görev yaptı. Ayrıca Ergezen, 23. Dönem’de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyeliğinde bulundu.

Zeki Ergezen evli ve 4 çocuk babasıydı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.