DOLAR 32,3398 0.16%
EURO 35,1932 -0.04%
ALTIN 2.245,380,10
BITCOIN 2129181-2,43%
Ağrı

HAFİF KAR YAĞIŞLI

05:42

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti Eski Vekili Mehmet Metiner, ‘Hedef kitlesi Kürtler’ olan bir dernek kurdu

AK Parti Eski Vekili Mehmet Metiner, ‘Hedef kitlesi Kürtler’ olan bir dernek kurdu

ABONE OL
02:55 | 19 Mayıs 2022 02:55
AK Parti Eski Vekili Mehmet Metiner, ‘Hedef kitlesi Kürtler’ olan bir dernek kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, hedef kitlesini Kürt’lerin oluşturduğu Demokrasi ve Birlik Derneği’nin kuruluşuna imza attı.

Kurucu Genel Başkanlığını eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’in yaptığı, Demokrasi ve Birlik Derneği kuruldu. Derneğin tanıtım toplantısının 3 Haziran’da yapılacağı açıklandı.

Metiner derneğin kuruluş amacıyla ilgili “Ortak vatanda Kürt Türk kardeşliğini pekiştirecek, dolayısıyla tek bayrak tek millet ekseninde ama farklılıklarımızla birlikte Türkiye olduğumuzu hatırlatacak her türlü şiddete, teröre karşı çıkacak bir yeni duruşu sergileyecek Türk kardeşlerimizle beraber ama hedef kitlesi Kürtler olan bir dernek olacağız.

Artık Kürtler adına birilerinin sadece terörden, şiddetten beslenen çevrelerin sözcülük yapmasından son derece rahatsız, bu ülkenin Kürtleri olarak rahatsız. O yüzden böyle bir Derneği Türk Kürt arkadaşlarımızla beraber kurduk. Türkiye’de bir Kürt sorunu çözüldü ama hala Kürtlerimiz terör şiddet döneminden inkar asimilasyon döneminden kalma birtakım sorunları var, talepleri var.

İnşallah onları da çözerek ortak vatanda hep birlikte daha özgür daha müreffeh bir şekilde yaşamasını sağlayacak bir çabaya bizim de katkımız olsun istiyoruz Dernek olarak amacımız ismimizde saklıdır. Türkiye Kürtleri olarak iki şey talep ediyoruz. Koşulsuz ve katıksız bir demokrasi, hür ve eşit yurttaşları olan demokratik bir cumhuriyet. Ortak vatanımızda tek devlet, tek bayrak ve tek millet anlayışıyla eşitliği ve kardeşliği önceleyen birlikte yaşam.”dedi.

Derneğin kurucu isimleri şöyle sıralandı: “Mehmet Metiner (Adıyaman eski Milletvekili), Cemal Kaya (Ağrı Eski Milletvekili-İşadamı), Fatma Salman (Ağrı Eski Milletvekili), Kutbettin Ömeroğlu (İşadamı), Ebubekir Elmalı (Avukat), Tülay Demir Oktay (Yazar), Mehmet Karataş (TV Muhabir), Engin Akel ( Eczacı), İrfan Karataş (İşadamı).”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.