DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20756112,47%
Ağrı
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

AK Parti Ağrı Milletvekili Çelebi Diyadin’in İlk Mahsullerini Tanıttı

AK Parti Ağrı Milletvekili Çelebi Diyadin’in İlk Mahsullerini Tanıttı

ABONE OL
14:15 | 07 Kasım 2022 14:15
AK Parti Ağrı Milletvekili Çelebi Diyadin’in İlk Mahsullerini Tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi Diyadin ilçesindeki Jeotermal seralarda yetişen domatesleri TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla bütün ülkemize tanıttı.

Ağrı ili Diyadin ilçesinde yaklaşık 1.300 dekar alanda kurulacak Diyadin Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin 1’inci ve 2’nci etap altyapı inşaatlarının temel atma töreni geçtiğimiz ay gerçekleştirilmişti. Yapımı halen devam eden, kapalı alanı en az 20 dekar olacak ve ısıtmada jeotermal kaynak kullanılacak olan 36 adet sera işletmesi ile birlikte sebze kurutma tesisleri, seracılık eğitim merkezi, fuar alanı ve Ar-Ge merkezi kurulması da planlan Diyadin Jeotermal Isıtmalı Sera TDİOSB’nin ilk mahsulleri bugün AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’nin tanıtıldı.

Konuyla alakalı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Milletvekili Çelebi, “Diyadin ilçemiz’de Jeotermal Sera’larda yetiştirilen DOMATES’leri TBMM’de düzenlediğimiz basın toplantısı ile tanıtımını yaptık. Yapımı devam eden 1. Etap ve 2. Etap projelerin tamamlanması ile istihdamımız artacak hem ilimiz hem ülkemiz kazanacak.

Plan ve Bütçe Komisyonumuzda; Ticaret Bakanlığımızın 2023 Yılı Bütçesi üzerine görüşmelerimize başladık. Diyadin ilçemizde Jeotermal Sera’larda yetiştirilen DOMATES’lerin tanıtımını yaptık.  Bakanlık bütçesinin iç ve dış ticarette bereketli bir döneme vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.