DOLAR 32,5789 0.01%
EURO 34,9760 0.39%
ALTIN 2.425,440,11
BITCOIN 2093355-3,43%
Ağrı
21°

AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ak Parti, Ağrı Meclis Üyeleri Tanıtım Toplantısında Yoğun İzdiham

Ak Parti, Ağrı Meclis Üyeleri Tanıtım Toplantısında Yoğun İzdiham

ABONE OL
01:59 | 22 Şubat 2019 01:59
Ak Parti, Ağrı Meclis Üyeleri Tanıtım Toplantısında Yoğun İzdiham
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün Ağrı Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan Ağrı İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri tanıtım toplantısına yoğun izdiham nedeniyle bir çok konuk ayakta izlemek zorunda kaldı, toplantıda misafirlere hitaben bir konuşma yapan Savcı Sayan önemli başlıklara imza attı; SAVCI SAYAN sözlerine şöyle başladı
Değerli büyüklerim, kardeşlerim,bugün burada sizleri böyle kalabalık görmek beni çok gururlandırdı, iyi ki Ağrılıyım, iyi ki buranın çocuğuyum,iyi ki sizin gibi sahiplerim var, iyi ki sizin gibi büyüklerim var bunu içten söylüyorum,samimiyetle söylüyorum, belki bir adam bulamayan insanların karşısında böyle binlerce insanlar tarafından sevilmek, alkışlanmak, sahiplenilmek,bundan daha büyük bir mutluluk olmaz, ondan dolayı bir kez daha size minnet duyuyorum,bir kez daha huzurunuzda saygıyla eğiliyorum,sizi gerçekten seviyorum, Allah bu sevgimizi azaltmasın,daha da çoğaltsın inşallah.

Değerli kardeşlerim iki aydır sahalar dayız,Ağrımızı iyi bir yere getirmek için çabalıyoruz,sizlerle beraber tek başıma ben hiç bir şey değilim.
Bu ekip işidir, kardeşlik işidir, büyüklerim, kardeşlerim sizler bu Ağrıda yaşayan, Ağrı’nın kıymetini bilen, Ağrıdan başka yerinin olmadığını bilen, yüzlerce ağbim, büyüklerim kardeşlerim var, teşkilattaki arkadaşlarımız, gençlerimiz var kadınlarımız var, bundan daha büyük bişey olabilir mi?

Biz hep birlikte Ağrıyı güzelleştireceğiz, Ağrıyı Doğunun, Türkiye’nin yıldızı yapacağız.
Huzurlu,güvenli,zengin bir şehir yapacağız, onun için çabalıyoruz, meydanlarda, caddelerde, evlerdeyiz,  sokaktayız herkese gidiyoruz, bugüne kadar Ak Partiye oy vermiş vermemiş fark etmez bütün kardeşlerime gidiyorum,yalvarıyorum, yakarıyorum, el öpüyorum, ne olursunuz Ağrı’ya sahip çıkalım, Ağrı doğunun yıldızı olsun, zengin olsun huzurlu olsun diyorum.

EL ÖPMEKLE, AĞIZ KİRLENMEZ

Ağrı’nın geleceği için hepinizin kapısına gidiyorum, ben bundan da gocunmuyorum,el öpmekle ağız kirlenmez, Ağrı için, Ağrı’nın geleceği için, sizin geleceğiniz, çocuklarımızın geleceği için her şeyi yaparım; el de öperim, ayakta öperim bundan da utanmam arkadaşlar, bu benim için onurdur ve şereftir.

İki aydır sahadayım ve çok acı manzaralar gördüm, belediye başkanı sadece koltukta oturmak değildir, belediye başkanlığı sadece bir makam ve mevki değildir, belediye başkanlığı sadece ben geldim kazandım, bundan sonra ne olursa olsun demek değildir.
Belediye başkanlığı sadece bir partinin başarısı değildir, belediye başkanlığı Ağrı’daki işsiz insanların  acısını sırtında hissedebilmektir, belediye başkanlığı yüzüncü yılda kömürü bitmiş 2 torba kaldı bundan sonra ne yapacağım diyen annenin feryadını duyabilmektir.
Belediye başkanlığı askerde ki oğluna 100 lira para gönderebilmek için mahalle mahalle, köy köy dolaşıp para bulmak için çırpınan bir annenin acısını, ıstırabını yüreğinin derinlerinde hissedebilmektir değerli kardeşlerim.

Belediye başkanlığı Ağrı’da işsiz gezen binlerce gencimizin sıkıntısını hissedebilmektir,
belediye başkanlığı basit bir olaydan, basit bir mitingden, basit bir fotoğrafta bulunduğu için
fişlendiği için devlet dairesinde iş bulamayan, Yüzüncü yıl’da ki, Bulut Mahallesindeki, Fatih Mahallesindeki gençlerin acısını hissedebilmektir ve bunu gerekli yerlere iletmektir.
Belediye başkanlığı Ağrı’daki siyasi kaliteyi yükseltebilmektir, Ağrı’daki büyükleri bilmektir,
Ağrıdaki insanları barıştırmak, kardeşleştirmektir, birleştirmektir, esnafı zenginleştirmektir,
köy ile kent arasındaki ilişkiyi sağlamaktır, bir yerde ufacık da olsa bir acı olduğunda onlarca akil insanlarla,büyük insanla, Ağrılı insanlarla gidip o olaylara müdahale edip kardeşçe çözmektir değerli kardeşlerim.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI AĞRI’NIN AYNASIDIR

Belediye başkanlığı çok büyük bir sorumluluktur, belediye başkanlığı Ağrı’nın bir aynasıdır,
Ağrı’nın güveni, Ağrı’nın kardeşliği, Ağrı’nın siyasi dengesidir, sokaktaki insanların acısını Ankara’ya iletebilmek tir, belediye başkanlığı iki aile arasında ki kavgayı önleyebilmektir, belediye başkanlığı Ağrı’dan göç  etmek isteyen insanların göçünü engelleyebilmektir.

Ağrı’daki kadınların,kızların, gençlerin acısını duyabilmek onları çözebilmektir.
bunları yapabilirsek sizlerle büyüklerimle beraber Ağrı’daki ailelerle birlikte, kendini bilen, Ağrı’yı bilen, Ağrı’yı her şeyin üzerinde tutan insanlarla birlik ve beraberlik içerisinde
çalışırsak ancak size yararlı olabiliriz.

Ben devlet memuru değilim, tayin bekleyen birisi değilim, üç yıl görevimi yapıp bana ne Ağrı’dan diyecek birisi değilim, asla olamam buranın evladıyım, burada doğdum, burda büyüdüm, burda ölecem, büyüklerimde öyleydi, geleceğimde öyle olacak.

O zaman Ağrı bizim için önemlidir, biz başka yerlerden kalkıp gelip Ağrı’yı gün etmeye kalkışanlardan değiliz.
Ağrı’daki her acı bizim acımızdır, Ağrı’daki insanların acısı bizim acımızdır, Ağrı’da Ak Partiye oy vermiş vermemiş, o ayrı bişey, burada oy vermemiş insanların  acıları da bizim acımızdır, onlarla birlikte Ağrı’yı yöneteceğiz tek başıma ben Ağrı’yı yönetecem diyen yalan  söyler, başaramaz ondan dolarıyıdır ki geldiğim günden beri  müracaat etmeyen aileler vardı, siyasete uzak kalan, siyasetten nefret eden aileler vardı, hepsinin yanına gittim elini öptüm,rica ettim, aile büyüklerine gittim ne olursunuz Ağrı’yı birlikte yıldızlaştıralım,
Kadim Ağrı’yı, Asil Ağrı’yı, Ağrı Dağı kadar başı dik Ağrı’yı oluşturabilmek için herkes elini taşın altına koysun, gövdesini taşın altına koysun diye aylarca sokakları dolaştım, büyük ailelere gittim, bugüne kadar siyasete sıcak bakmayan insanların yanına gittim, iş adamlarına gittim, bu Ağrı’yı bilen, Ağrı için yüreği atan insanlara gittim, ne olursunuz ben sizin evladınızım , bakın gittim dışarıda bulundum, belirli mevki ve makamlarda bulundum ama hiç birisi beni Ağrı’yı kurtarma noktasında tatmin etmedi, bundan sonra birlikte biz Ağrı’yı nasıl kurtarabiliriz? Nasıl zenginleştirebiliriz? Nasıl huzurlu bir kent yapabiliriz? Nasıl kardeşleştirebiliriz diye, bana yardımcı  olun diye, onlarda bana yardımcı oldular listelerde yer aldılar destek oldular, bana yol gösterdiler, ağbilik yaptılar,büyüklük yaptılar, huzurlarınızda o büyüklerimin teker teker ellerinden öpüyorum değerli kardeşlerim.,

Bugün önemli bir gün değerli kardeşlerim sizlere Belediye Meclis Üyelerimizi,
İl Genel Meclis Üyelerimizi tanıtacağız, listelerde kendini bulamayan kardeşlerimiz
sakin, acaba biz değerli değil miyiz? Niye bize yer verilmedi diye düşünmesinler, bakın sadece Ağrı Belediye Meclis Üyesi olmak değildir,belediye başkanı olmak değildir,nice birimler vardır, nice gruplar kuracağız, akil adamlarımız olacak, barış gruplarımız olacak,köy gruplarımız olacak, kentte kurulacak belediyeye ait iştirakteki yerlerimiz olacak, bütün bu arkadaşlarımızın önemli bir kesimi belkide çok daha önemli yerlerde olacaklardır.

Elbetteki yüzü aşkın kişi bize müracaat etti, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
onların her biri bizim gözümüzde çok değerlidir,çok önemlidir ama gelin görün ki liste sınırlıdır, bunun dışına çıkamıyoruz, belki bugün otuz bir tane belediye meclis üyesini ancak seçebildik, liste otuz bir kişi, 5 tane İl Genel Meclis üyemiz var Ağrı Merkeze ait olmak üzere
dolayısıyla dışarıda kalan bütün arkadaşlarımız bizim için çok değerlidirler, onların içinde dost olduğum, kardeş olduğum çok sevdiğim aileler var, insanlar var onlar benim başımın
tacıdır, onlar listeye girmedi diye biz onları dışlamış, onları değersiz görmüş yada listeye alamadığımız için onlar bizim gözümüzde iyi siyasetçi değil asla  böyle bişeyi asla aklınızdan geçirmeyin bunu bütün samimiyetimle söylüyorum.
Bakın bende milletvekilli olmayı düşünürken olmadı,ama hiç küsmedim ben 2015
yılında seçilemeyecek bir yerde adaydım İzmir’de herkesten daha çok çalıştım, bütün raporlarda benim ne kadar çalıştığımı bütün gazeteler yazdı, televizyonlar söyledi, eğer biz bir davaya inanmışsak ülkemizi, milletimizi, bayrağımızı, kentimizi güzelleştirmek istiyorsak bizim için listenin sonu başı ortası hiç önemli değil, inanmışsak,hizmet etmeyi düşünüyorsak evimizde oturarak ta hizmet edebiliriz hiç önemli değil, oy verenler aday olanlardan daha kıymetlidir.

Sizin oylarınız olmazsa biz seçilebilirmiyiz?

Bizim babamızın, atamızın dedemizin oyları bize yeter mi? Yetmez, demek ki oy verenler hepimizden daha kıymetlidir, evinde çalışan bir kadınımız bizden daha kıymetli,
gidip komşusuna Ak Parti için oy isteyen Savcı Sayan’dan daha değerlidir.
Sadece orada bana bir sorumluluk yüklüyorlar,bu sorumluluk gereğini yerine getirmek için
çabalayacam,sizi mahcup etmeyecem, merkezi hükumetten Ağrı’nın pay alabilmesi için mücadele edecem, Ağrılı gençlerin iş bulabilmesi için mücadele edecem, Ağrılı kadınların, Ağrılı gençlerin, Ağrılı insanların iş güç sahibi olabilmesi için mücadele edecem, hemde cesurca mücadele edecem, altında kalmadan, kimsenin nazını çekmeden,dirayeti bir şekilde, sizin gururunuzu incitmeden, Ağrılıları mahcup etmeden, Avrupa’da olsun, Ankara’da olsun, Cumhurbaşkanı nezdinde olsun, bakanlar nezdinde olsun,
gece gündüz demeden çalışacağım, ve inşallah Ağrı’yı Doğunun parlayan yıldızı yapacağız.

Bakınız biraz önce Sayın İl Başkanım Tekstil kentten bahsetti, şu anda TMSF
Devletin bir kuruluşu bana telefon açıyor 2000 tane makine alın biz size iki bin kişilik iş gönderelim başka fabrikadan, 31 Mart’ı bekleyen onlarca insan, çünkü sermaye korkaktır
güvenli olmayan yere parasını yatırmaz, bunu istiyorlar buralarda devlet teşvik
uygulamış, vergi almıyor, sigorta almıyor, binlerce insan Çin’de üretim yapacağına, başka yerde üretim yapacağına Ağrı’da üretim yapmak istiyor,fakat huzur istiyor, güven istiyor inşallah sizin desteğinizle  buradaki büyük insanların, kadim insanların, esnafların desteği ile, Ağrı gerçek yerini, değerini bulacaktır, buradaki insanlarımızın sefaletine son vermek
için biz 18 büyük şehri 18 mahalleye kardeş belediye yaptık, Cumhurbaşkanı bile bu projeden dolayı beni arıyorlar kutluyorlar, ”nasıl bir proje nereden böyle bişeyi akıl ettiniz diye.”

Ağrı’da öğrencilere hayat bedava

Ağrı’ya gelen öğrenciler içinde projemiz var, neredeyse hayat bedavaya geliyor,
Öğrencinin elektriğini biz ödeyeceğiz, ekmeğini biz vereceğiz,ulaşımı biz sağlayacağız, suyu biz ödeyeceğiz, evine İnternet’ini  vereceğiz, Ağrı’ya gelen öğrenciler neredeyse hayat bedava olacak arkadaşlar…

Evlenemeyen yoksul gençlerimizin çeyizini biz alacağız, evini biz dizeceğiz, nikahını belediye başkanı olarak ben kıyacağım,bizim büyüklerimiz var kadim aileler, gerekirse onlarla birlikte kız istemeye gideceğiz. Aileleri kuracağız, mutluluk yaratacağız, huzurlu bir kent olacağız değerli kardeşlerim, akşamları Murat Nehrinin kenarında  Küpkıran tarafından tutunda bu tarafa varıncaya kadar  bizim yürüyüş yollarımız olacak, biizm kafeteryalarımız olacak,
orada bizim yöresel yemeklerimiz olacak, belki Keledoş yersin, belki Halise yersin,
herkes orada Ağrı’yı hissedecek,orada dolaşan insanlar eski oyunlarını görecekler ,eskiden köylerde oynanan o oyunları görecekler orası müthiş bir yer olacak kardeşlerim.

ON BİN KİŞİLİK ET ENTEGRE TESİSİ KURUYORUZ,KÖYLÜYE HAYVAN VERECEĞİZ

En büyük projemiz on bin kişinin çalışacağı et entegre tesisini kuruyoruz, Türkiye’nin dört bir yanına Ağrı’nın eti ulaşacak, Ağrı’da hayvancılığı  geliştireceğiz kardeşlerim.Ağrı’da hayvancılığın merkezi olan büyük bir tesisi kuruyoruz kardeşlerim, bunun sözünü veriyorum bizler hayvancılığın alt yapısını hazırlıyoruz, bu nedir?

Köylüyü çağıracağız, onlara hayvan vereceğiz, kaç tane? 20 tane verdik birisine, kaç tane bakabiliyorsun? 30 tane, kantara çıkar, kaç kilo 5 ton, sana veriyoruz beş ton, altı ay sonra kesime getireceksin, getirdiğin zaman 6 ton, 5 tonu bizim 1 tonu senin,biz  ne kadar kar ettin hiç karışmıyoruz,hepsi senin kardeşim ama sen bakıp bize getireceksin biz keseceğiz ve bütün Türkiye’ye et göndereceğiz değerli kardeşlerim. Ağrı’nın eti Türkiye’nin organik Ağrı eti  olarak Türkiye’nin her yerinde olacak, biz bunları başardığımız zaman aşamayacağımız hiç bir şey yoktur kardeşlerim ve biz bunları başaracağız.

Değerli kardeşlerim, bizler burada herkesin birbirini tanıdığı, önemsediği  bir yerdir benim burada bir hatam olursa siz yarın bir büyüğümü bulup  beni şikayet edebilirisiniz, benim bir hatam olduğunda siz 10 kişi bir araya gelip beni amcama, büyüğüme, aile dostuma
şikayet edebilirsiniz ama öyle insanlar vardır ki, size karşı bir yanlış yaptığı zaman
şikayet edecek bir adamını bile burada bulamazsınız değerli kardeşlerim.

Son dört beş yıldır Ağrı’ya bişey yapılmadı, son bir yılı saymazsak, Ağrı’lı olmayan bir valimiz var huzurunuzda  sizler adına kendisine kucaklar dolusu selam ve saygı gönderiyorum, Ağrı’mız, memleketimiz için elini taşın altına koydu, gövdesini koydu, Ağrılıların yapamadığını, Ağrılı bazı milletvekillerinin yapamadığını Sayın Vali bey yaptı, demek ki insan istediği zaman,  hizmet etmek istediği zaman, Allah’tan korktuğu zaman
her hizmeti yapabilir, inşallah biz Vali beyi geçeceğiz, Vali beyin yaptıklarının beş katını yapacağız, iddiamız böyle emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
Kardeşlerim birazdan sizlere hizmet edecek kadromuzu tanıtacağım,sizlerden destek bekliyorum, unutmayın ki  Savcı Sayan,Yüzüncü Yıl Mahallesinde ki gencin acısını
sırtında hissediyor, orada kömürü biten annenin ıstırabını yüreğinde taşıyor,bütün acı çeken ailelerin acısını  sırtında taşıyor,kader mahkumu olanların acısını sırtında taşıyor, hepinizin iyi gününde, kötü günüde yanınızda olacağımdan asla şüpheniz olmasın,sizin için her şeyi yaparım, size üç şey söylüyorum;

Sizi kandırmayacağım,

Size yalan söylemeyeceğim ve

Sizi satmayacağım kardeşlerim.

Bu üç şeyde emin olun,Ağrılı herkesi, sadece Ak Partili olan değil,Ağrı’da
yaşayan 550 bin nüfusa, Ağrı’lı olup ta dışarıda yaşayan Ağrılılara karşı sizleri

asla kandırmayacağım,

şeffaf olacağım, her konuda size bilgi verecem,

sizlere asla yalan söylemeyeceğim,

ve nereden gelirse gelsin, örgütten,dağdakilerden ya da devletin içinde odaklanmış bazı kişilerden nereden gelirse gelsin, size bir baskı ve zulüm uygulanırsa biliniz ki Savcı kardeşiniz ölümüne onların karşısındadır, asla kabul etmem, sizi kimseye ezdirmem,hakkınızı kimseye yedirmem, Ağrı’nın insanını kimseye satmam, benim başımın tacıdır ben bu duygu ve düşüncelerle , geldiğiniz için, zahmet ettiğiniz için, destekleriniz için, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, ne olursunuz 31 Mart akşamına kadar durmayın
31 Mart akşamına kadar, bugüne kadar Ak Partiye oy vermemiş kardeşlerimden
Ağrının geleceği, gençleri, kadını,insanı,taşı, toprağı, caddesi, sokağı, bağı, bahçesi, dağı için ben emenet oy istiyorum bana bir defalığına emanet oy verin, verin ki bu yiğit
kardeşiniz, hizmetkarınız nasıl işler yapacak hep birlikte görün,  buradan size söz veriyorum, bir yıl sonra 31 MART 2020  Yılında yine sizleri toplayacağım, eğer ki bu saydıklarımın önemli bir kesimi gerçekleşmemiş se, Ağrı’da gözle görülür bir iyileşme olmamış sa, Ağrı kalkınmamış sa, Ağrı’ya yatırım gelmemiş se, fabrika gelmemiş se,
işsizlikte azalma olmamış sa, kadını, kızı, çoluğu çocuğu rahat etmemiş se,
Size söz veriyorum o gün huzurunuzda istifa edeceğim, size söz veriyorum.
Çünkü dört yıl görev yapıp, bütün sülaleme küfür ettireceğime yerinde onurumla şerefimle bırakırım herkes de der ki helal olsun bu insan geldi dedi ki ben başaramıyorum ve çelip gitti, hiç olmazsa 5 yıl oturup bişey yapamayan siyasetçilere örnek olur.
Herkeste ona göre aklını başına alır…
Ağrı için büyük projelerimiz var, birlikte başaracağız, birlikte kocaman bir Ağrı olacağız değerli kardeşlerim, diyerek sözünü noktaladı.

Özel haber:Gönül Özkılıç

     

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.