DOLAR 32,3787 0.16%
EURO 34,9637 -0.34%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 2259752-0,63%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de “Yunus’un Dilinden Sazın Teline Türküler” Konseri

AİÇÜ’de “Yunus’un Dilinden Sazın Teline Türküler” Konseri

ABONE OL
13:05 | 05 Ocak 2022 13:05
AİÇÜ’de “Yunus’un Dilinden Sazın Teline Türküler” Konseri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunus Emre, vefatının 700. yıldönümünde AİÇÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen ve Yunus Emre’nin kendi bestelerinden oluşan “Yunusun Dilinden Sazın Teline Türküler” konseri ile anıldı.

AİÇÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı’ndan Arş. Gör. Nurettin KARAKUŞ ile öğrencileri tarafından düzenlenen konser, Üniversitenin Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yoğun ilgi ile karşılanan konsere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, Genel Sekreteri Muhammet Nuri KILIÇ, Sağlık Bilimleri Dekan vekili Prof. Dr. Veysel ÇOMAKLI, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Akif HAŞİLOĞLU ile akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Büyük özveri ile hazırlanan konserde seslendirilen türküler arasında Arş. Gör. KARAKUŞ’un bestelediği ve Konya Büyük Şehir Belediyesi’nin hazırlamış olduğu beste yarışmasında derece alan bestesi, misafirlere duygu dolu unutulmaz anlar yaşattı. Program, Arş. Gör. KARAKUŞ’a teşekkür plaketi takdimiyle sona erdi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.